Ga naar inhoud


Dreambox - Interview met Dream-Multimedia-TV


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Met de dubieuze Magic Module heeft de firma Dream-Multimedia-TV zich bij zwartkijkers geliefd gemaakt, maar de Dreambox moet geen Hackerbox worden.

 

Vele satelliettelevisiekijkers wachten met spanning op de eerste leveringen

van de Dreambox, die al bij voorbaat door de deskundigen wordt gezien als

de kip met de gouden eieren. Want naast exclusieve voorzieningen - het apparaat bezit een 252 MHz IBM Power PC Processor, 64 MB geheugen, USB-aansluiting, 100MBit Ethernet-interface en optioneel een harde schijf - zetten de producenten in op Linux als besturingssysteem.

 

Maar bij het woord Linux luiden bij de CAM-aanbieders en -producenten de alarmklokken. Want de Magic Module werd al ongeprogrammeerd verkocht en door software van het Internet de beste vriend van de zwartkijker. Dat nu vele potentiële kopers van de Dreambox de nieuwe settop-box tot universeel zwartkijkerskastje willen transformeren is geheel vanzelfsprekend.

En omdat er toen de bijbehorende hack-software heel toevallig op het Internet werd gepubliceerd denken veel specialisten dat dergelijke illegale diensten er ook voor de Dreambox zullen komen.

 

Dat zal bij bij de Dreambox niet gebeuren, verzekert Jürgen Leuering,

de baas van Dream-Multimedia-TV, aan DigiTV.

"De Dreambox is niet patchbaar. De eigen drivers zijn zo beveiligd dat ze een soort zelfcontrole hebben" aldus Leuering. "Het hacken van de CAM is zodoende taboe, we maken het de mensen zo moeilijk mogelijk. Door updates via de satelliet worden bovendien veiligheidslekken gedicht".

De enige mogelijkheid tot het ontwerpen van software zal op het gebied van de toepassingen (applicaties) zijn. Daartoe hoort bijvoorbeeld een eigen ontworpen EPG door middel van een Skin-editor.

 

Maar nog altijd zijn er veel twijfelaars die in het apparaat een groot gevaar voor aanbieders van betaaltelevisie en CAM-ontwikkelaars zien. De Dreambox is uitgerust met kaartlezers hoewel Dream-Multimedia-TV geen enkele licentie voor coderingssystemen in zijn bezit heeft. De onderneming staat veeleer met de producenten op voet van oorlog omdat met de Magic Module talrijke licentie-overtredingen werden gepleegd. Zodoende is het geen wonder dat de ondernemingen de mening zijn toegedaan dat de ontvanger met 2 smartcardslots en CI-module de vooropgezette bedoeling heeft om betaaltelevisie te hacken.

 

Jürgen Leuering ontkent dit: "Wij ontwikkelen met Dreamcrypt een eigen coderingssysteem dat dan met de kaartlezers gebruikt kan worden. Volgend jaar zullen wij via Eutelsat een erotische zender starten dat zo'n coderingssysteem gebruikt." Ook een "geschikt voor Premiere (de Duitse betaaltelevisie-aanbieder)" is een wens van de bedrijfsleider voor zijn produkt. Maar of de betaaltelevisie-aanbieder een licentie geeft aan een onderneming die hem duizenden klanten afsnoept is nog maar de vraag.

 

Of de Dreambox een ontvanger voor hackers is of niet, zal pas blijken als het apparaat vrij in de handel verkrijgbaar is.

Als er niet veel later bijbehorende hacker-bestanden op het Internet opduiken dan is de zaak duidelijk. Zo niet, des te beter. Het geschonden blazoen kan de firma Dream-Multimedia-TV alleen dan oppoetsen als ze een echt degelijke ontvanger op de markt brengt, die technisch dat nakomt wat zij belooft, namelijk een kip met gouden eieren te zijn.

 

 

 

Bovenstaande is volgens het Duitse Dreambox board de weergave van het interview

dat de baas van het Duitse Dream-Multimedia-TV, Jürgen Leuering,

heeft gegeven aan DigiTV.

Voor de originele tekst zie Interview met Jürgen Leuering van Dream-Multimedia-TV

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

sattaz

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


shit <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> jammer <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

ik wou hem al bestellen maar als dat waar is dan wacht ik nog wel even

 

groeten

 

marcel meijer

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ tcc,

voor die redenen,heb ik mij één besteld.Is die niet patchbaar zoals ze zeggen,dan is dit een verzameling bij de rest.sommigen sparen miniatuur auto's traktors en vrachtwagens en ik satellietontvangers.Zonder die patch,is die toch een relatief goedkope ontvanger met een harddisk.499+133 euro voor ontvanger met 80 Gb Hd is voor mij goedkoper als je eens kijkt naar andere ontvangers met Hd die veelal kleiner zijn.Ze hebben misschien 2 tuners,maar dan heb je een twin lnb nodig en 2 kabels naar de ontvanger.Ik koop niet de dreambox voor het patchen,maar als er patchen komen,dan neem ik ze graag erbij <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> .indien niet,dan neem ik hem zoals hij is.Als hij maar goed is voor feeds <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> ,de andere kan ik nog gebruiken voor ontvangst van versleutelde signalen.Als bij een paar maanden de aanbieders overschakelen naar II,dan is een patch niet meer nuttig.Ik versta niet dat pay tv aanbieders zich zorgen maakt voor het patchen,daar toch iedere pay tv aanbieder die gehacked is spreekt om over te schakelen naar systeem II.Waarom maken ze dan nog zorgen <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> ??????

Link naar reactie
Delen op andere sites

inderdaad, ik heb me een tijd geleden ook al eentje gereserveerd, dus zal hem ook wel als een van de eersten hebben...

 

ik ben in ieder geval heel benieuwd naar dat apparaat <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

domme vragen bestaan niet, domme mensen wel.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dreambox komt er zeker

Heb zowiezo toch een MM, maare gaan ze de DboxII ok verbieden <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

daar heb je ook geen CI of embedded meer voor nodig ( Neutrino software ) <img src="/ubbthreads/images/icons/tongue.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/tongue.gif" alt="" />

Sjaak

 

Zie bericht hieronder van CrazyMotha

 

Ik draai Linux op mijn DboxII en ik moet zeggen werkelijk fantastisch.

Opnemen rechtstreeks naar de PC in o.a. Mpeg formaat dus zo op een CD te branden.

En via FTP alles te upppen naar de box, en met Neutrino software heb je zelfs geen CI of embedded nodig?

Zoek maar eens de Duitse boarden af.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ach je weet nooit wat de dreambox in de toekost allemaal kan.

Die man kan moeilijk gaan erkennen dat de dreambox perfect is voor de hackersbeweging.

wat hij wel later kan zeggen dat hun mooie beveiliging gekraakt is door slimerikken waardoor de dreambox opeens stoute dingen kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich heel goed dat Dream Multimedia zich zo opstelt, want vooral in Duitsland is er enorm veel geld mee gemoeid (lees grote markt) Ze kunnen 't gewoon niet maken dat bij voorbaat de Dreambox bekend wordt, als hackerbox, zeker als je nagaat dat 't 'n open systeem is. Maar goed mocht je buiten 'n Magic Module niks kunnen decoden heb je altijd nog 'n goede MP3/DiVX player & voor de echte hobbyisten onder ons 'n leuk goedkoop Linux-servertje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

een hackersbox???

 

alleen bij de hacker dan, toch?

 

als irdeto Cam's verkopen zijn dat toch ook niet per definitie hackerCam's?

 

leuk kistje, zijn er al wonderbaarlijke meldingen of loopt er alleen nog FTA <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tonskidutch,

 

Het is allang geen FTA-ontvanger meer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Al tenminste vanaf 12 oktober jl. is dat

op dit board bekend.

De Dreambox 7000 is gedemonstreerd

met een Aston CI module in werking <img src="/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Zie ook hier en daar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
een hackersbox???

 

alleen bij de hacker dan, toch?

 

als irdeto Cam's verkopen zijn dat toch ook niet per definitie hackerCam's?

 

Ik denk niet dat ze met de dreambox bij voorbaat al het risico willen nemen om hetzelfde gedonder te krijgen zoals de humax5400.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...