Ga naar inhoud


hss 1000 ir + teletekst ???


Gast

Aanbevolen berichten

wie heeft er een goed werkende teletekst op zijn gepatchte hss 1000 ir.

het is bij mij zo dat als ik op een zender naar de teletxt heb gekeken en dan weer even verder zap en dan weer terug kom op die zelfde zender er geen teletxt ontvangst meer is,moet de deco dan weer uit/aan zetten en begint het weer van voor af aan.

ik heb het met de org bin hdtr 105 ce +maartpatch er over dan is het pet.

heb het ook geprobeerd met de laatste org bin 108 ce met de 107 patch maar dan heb ik op sommige kanalen zeer zwak geluid.

wie heeft de juiste combinatie,of blijf de teletxt altijd belabberd met een patch.

 

bvd alf

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Alf,

 

Ik heb de originele HSS 1000 IR (dus niet gepatcht) met een originele Canal+ kaart en heb precies hetzelfde probleem. Al vanaf zolang ik hem heb.

 

Is een tekortkoming van het apparaat, neem ik aan.

 

Ik heb trouwens nog iets. Als ik de tuner uit zet op een gecodeerd kanaal (Ned.1 / Canal+ om er maar een paar te noemen), dan blijft dat kanaal - als je hem later weer aanzet - zwart en geen geluid (wel teletekst). De rest doet het gewoon.

Zet je hem uit op een FTA zender, dan is het allemaal wel goed.

 

Is dit bij jou ook zo?

 

Groeten, Alfons

Link naar reactie
Delen op andere sites

misschien met je de decoder toch even updaten met nieuwe firmware. Dat is een oud probleem en met de nieuwe firmware verholpen. Ik heb het voor de duidelijkheid of firmware en niet over patches, aangezien jij een ongepatchte decoder heb.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ook hetzelfde probleem. Vandaar dat ik een aantal onderwerpen eerder al vroeg naar een nieuwe goede patch zonder kinderziekten.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo AirrezzZ,

 

Ik ben niet zo'n "durfal" op dat gebied. Ik heb er ook al wel eens aan gedacht, maar ....

Hiervoor had ik een Fortec Star en heb het toen een keer gedaan via een nullmodemkabel. Gaat dat met die Hyundai ook zo? En ik had toen een programma dat STB Editor versie 1.06 heette. Kan ik die ook bij deze tuner gebruiken?

 

En waar download ik die laatste firmware? En weet je ook ergens eventueel iets staan wat je uitlegt hoe je dat moet doen?

 

En weet je ......, nee, dat was het. Meer heb ik niet. Ik hoop dat jij of iemand mij kan helpen. Ik lees dat dan woensdagavond wel. Moet morgen weer vroeg op.

 

Bij voorbaat dank en de groeten, Alfons

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dezelfde problemen met Teletekst. Ik heb nu de nieuwste firmware erin zitten en het probleem heb ik nog. Heb je bv txt op Ned 3 en je gaat naar Sbs6 dan heb ik de txt van Ned 3. Schakel je de receiver uit en aan dan werkt het weer wel. Met de nieuwste firmware heb ik wel EPG op o.a. de Duitse zenders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo AirrezzZ,

 

Heb het vandaag gedaan en het lukte in een keer. Nog bedankt.

 

Ik heb inmiddels gezien dat het probleem met uitzetten op een gecodeerd kanaal is opgelost als je hem later weer aanzet, maar het teletekst probleem is er nog steeds.

 

Even een beetje zappen en je hebt bij de gecodeerde zenders geen teletekst meer. Jammer. Maar misschien komt dit bij een volgende versie weer goed.

 

Groeten, Alfons

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet niet hoe groot je zenderlijst is, maar ik zelf gebruik een compacte lijst (ongeveer 200 kanalen) en teletekst werkt vrij goed bij mij. In ieder geval op de nederlandse zenders. Misschien kun je dat eens proberen....

Link naar reactie
Delen op andere sites

AirrezzZ, ik heb deze tuner 31 juli geruild met een collega voor mijn FortecStar 9800V2. Hij had een draaibare schotel (ik alleen de Astra) en heb toen alles "geleegd". Zelfs de Astra satelliet verwijderd. Helemaal schoon dus. Ik heb toen de Astra op 19,2 oost toegevoegd en toen de Astra laten inlezen. Daar was hij een kwartiertje mee bezig en dat was het.

 

Na die nieuwe firmware heb ik vanmorgen nog voor alle zekerheid de Astra opnieuw ingelezen, maar alles was al up to date.

 

Is het toch goed om die kanalenlijst bij prdehoop in te lezen? En zo ja, met welk doel? Wat voegt dat dan nog toe?

 

En wat teletekst betreft. Die werkt - als het doorgegeven wordt - overal perfect. Zoals je weet heb je rechtsboven in het infoscherm het woord teletekst staan als de zender teletekst heeft. Anders staat er niks. Als ik de tuner op b.v. Ned 1 aanzet, doet de teletekst het. Als ik verder zap ook bij de anderen. Ga ik na een aantal kanalen gezapt te hebben weet terug naar Ned 1, 2 of 3 of RTL4 enz., dan doet de teletekst niets meer. Een zwart scherm als je hem op TT zet en ook het infoscherm geeft het woord teletekst niet meer weer. Bij de FTA kanalen blijft hij het gewoon wel doen.

 

Dit verhaal is dus begonnen door iemand die dit probleem ook heeft. Kijk maar terug. En hij en ik zijn niet de enigen, heb ik begrepen.

 

Groeten, Alfons

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een ander teletekst probleem, maar dat kan ook aan mijn TV liggen. Bij mij is de teletekst altijd transparant, er komt dus altijd de video doorheen. Hierdoor is het erg moeilijk de teletekst te lezen.

Hebben nog meer mensen dit ook?

 

HSS1000 + originele 1.07 firmware

MM rev 1.02 + tetracrypt 1.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sat_indy,

 

Probeer eens met de settings in je reciever op RGB te zetten dat lost dit probleem waarschijnlijk op.

Ben er niet meer helemaal zeker van maar ik heb een lange shift achter de rug, ik zal het na een beetje slapen nog eens even opzoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...