Ga naar inhoud


Menu's vaag en dubbel (Echostar 808)


crazymans

Aanbevolen berichten

Ik heb regelmatig dat de menu's vaag en dubbel (verschoven) worden afgebeeld op het scherm.Zowel op SCART als COAX. Alleen uit & weer aanzetten helpt. Echonav Software v600.

 

Iemand ooit vergelijkbare problemen op Echostar gehad <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gebeurt bij mij ook, maar bijna nooit.

Ik heb het idee, dat het gebeurt, als je naar een zender probeert te kijken, waarvoor je niet ingericht bent.

Bij mij gebeurt het met de Magic Module, dus misschien de combinatie van de ontvanger en de CI.

Zoals gezegd, gebeurt het bij mij maar heel zelden. Een upgrade naar software naar 604 maakt geen verschil. Wat ik wel hinderlijk vind is, dat bij zappen van de 33 of zo satellieten, die ik ingeprogrammeerd heb, de tijd iedere keer verkeerd gaat. Heb jij dat ook?

Verder vind ik het wel een lekker setje.

Gr. Opa

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Opa!

 

Het dubbelzien zou inderdaad een MM probleem kunnen zijn, want ik had er net een paar dagen geen last van gehad, en heb gisteren de ASTON gewisseld met een MM (v1.02/penta 1.09) en direct problemen. Verder is het inderdaad een scheetje.

 

Hij is gloednieuw, dus veel ervaring heb ik niet. Bovendien heb ik een vaste opstelling (ASTRA-HOTBIRD). Ik ben wel continue de tijd (en de timers) kwijt, maar dat gebeurt volgens mij al als je hem met het knopje voorop uitzet. Ik had gisteren na zappen voor het eerst ineens 1 uur tijdsverschil ???

 

Heb jij nog ervaring met down/upload van settinglijsten van/naar PC? Bij mij werkt het niet met originele echostar editor, en setedit durf ik niet te downloaden naar de 808 omdat setedit denkt dat het een 2200 is.

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een aantal keren geprobeerd om de nieuwe (beta) software te downloaden naar de set, maar het ging niet. Ik kreeg en of andere protocolfoutmelding

Ik heb toen de baudrate op 9600 baud gezet, en zowaar werkte het. Overigens merk ik geen verschil tussen de huidige (600) versie en de beta (604) versie

Ik gebruik de Navsetedit van Wolfgang Litzinger zonder problemen voor het up- en down-loaden van de settings.

Dus jij hebt ook eigenaardige reakties mbt de tijd. Als je echt naar een heleboel satellieten kijkt (zoals ik b.v.) loopt het helemaal in het honderd. Ik heb Echostar er een mailtje over gestuurd en een antwoord gekregen!

Het wordt in een van de volgende updates gefixed, maar wanneer weten ze niet.

Bedankt voor de interactie

Gr Opa

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij is gloednieuw, dus veel ervaring heb ik niet. Bovendien heb ik een vaste opstelling (ASTRA-HOTBIRD). Ik ben wel continue de tijd (en de timers) kwijt, maar dat gebeurt volgens mij al als je hem met het knopje voorop uitzet.

 

Ik heb afgelopen weekend bij een kennis met een nieuwe 808 en schotel met het afstellen geholpen, die belde mij net op

en had hetzelfde probleem.. de tijd was eruit.

(en inderdaad de knop voorop gebruikt om uit te zetten)

Hopelijk lost echostar dit snel op, want dat is wel heel slordig ;-)

 

Chris

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je echt naar een heleboel satellieten kijkt (zoals ik b.v.) loopt het helemaal in het honderd.

 

wat is dan precies het probleem bij jou ?

(ik had nml. ook het probleem om bepaalde sat. settings vast te houden, maar ik weet nog niet of dat aan de motor ligt of de echostar 808)

 

Chris

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

Ik heb de 808 zaterdag bij mijn dealer gekocht en ook ik heb problemen met de tijd en met de mm.Met de aston geen probleem( alleen met de tijd). Verder vind ik het een prachtige ontvanger. Ik ben er zeer blij mee.

 

Groeten truffel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geachte ***geen-reclame*** en verdere deelnemers

1) Vaag en dubbel, het gebeurt bij mij, maar zeer zelden, dus ervaar ik het niet als een probleem. Resetten met de AB lost het op. Niet goed van Echostar, maar niet zo erg. Zal nog wel eens een keer goed komen.

2)Tijd: Als ik op Astra blijf staan, blijft de ingestelde tijd correct.

Als ik van satelliet wissel, gaat de tijd meestal een of twee uur terug. Ook de minuten gaan fout. Dat vind ik wel irritant, want je blijft de tijd opnieuw instellen. Als de set uitzet met het knopje op de set is de tijd weg.

3)Settings: Daar heb ik geen problemen mee, die blijven er goed inzitten en kunnen ge-edit worden met Setedit voor de Echonav.

Ik gebruik een V-box om mijn 18"actuator (120 cm schotel) te bedienen. Voorheen heb ik met een Superjack actuator problemen gehad. Telde de pulsjes niet goed en moest dientengevolge elke keer de positioner op nieuw instellen.

Ik heb er nu een hele ouwe Echostar actuator aan en de problemen zijn over.

Overigens vind ik het een gaaf setje voor de prijs.

Gr. Opa

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Opa!

mbt. 3)Settings: Daar heb ik geen problemen mee, die blijven er goed inzitten en kunnen ge-edit worden met Setedit voor de Echonav

 

Zet je binnen seteditnav bij Bestand/Receiver het type op DSB-2200 of onbekend?

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij staat ie op DSB-2200 en het werkt dus. Als het bij jou niet werkt, zou je de baudrate wat kunnen verlagen, je kan in de tussentijd altijd koffie gaan zetten!

Ik zou me zo kunnen voorstellen dat W. Litzinger bij een volgende versie ook ons kleine doosje noemt.

Gr. Opa

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik krijg het dus echt niet voor elkaar die up en download (ook niet met seteditnav, terwijl setedittf (vaoor de TOPFIELD) prima werkt.

 

Dit weekend de 808 nog eens verplaast naar de vaste PC (de tijd was toch al weer eens weg), met de Nulmodemkabel die het op andere tuners prima doet: NADA. Meer dan 50x geprobeerd zonder succes. Was naderhand zelfs de erste 10 zenders kwijt (allemaal ??!?#?!?#?!?@#! en satellieten die helemaal niet in mijn confuguratie zaten. Wissen hielp niet eens, want dan waren de volgende 10 zenders corrupt.

 

Dus maar weer eens een factory reset. Kijk daarom wil ik nou een backupje maken!

 

Heb zo'n beetje alle mogelijke compoortinstellingen gebruikt.

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet je zeker dat je de juiste bekabeling hebt? Echostar werkt niet met een standaard nulmodem kabel. Je hebt een speciale gekruiste nodig en die zijn niet kant en klaar te koop. Zelf maken of laten maken. Het schema van de pins is:

2-3

3-2

4-6

5-5

6-4

7-8

8-7

 

Ik weet niet of dit je probleem is, maar als je een standaard kabel hebt, probeer eerst dit dan maar eens.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Ook ik had last van het dubbelemenu en tijdsveranderingen, ondertussen een mail gestuurd naar Echostar, een keurig antwoord terug gekregen, dat er aan gewerkt word.

Nou begon me versie 600 en de beta 604 best te irriteren, dus ik ben een paar versie's terug gegaan, eerst 500 met ned. menu, daar het zelfde probleem, toen de 400 geen dubbel beeld, en de tijd bleef goed, ook met het veranderen van de sat. posities.

Ik dacht nu ga ik nog een stukje verder, en jawel bij de versie 200, was het eigenlijk perfect, de tijd leest zich zelf dus ook als je de stroom er af haalt.

De verbeteringen die de laaste tijd zijn toegevoegd, wegen bij niet op tegen de nadelen in de 600 versie.

Een klein nadeel is misschien wel dat wanneer je terug gaat naar een andere sat. positie dat je eve <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />n geduld moet hebbben voordat hij reageerd.

Ik hoop jullie een beetje van dienst te zijn geweest.

Dit alles heb ik ondertussen door gemailt naar Echostar.

Zelf blijf ik mooi deze 200 versie gebruiken, todat de problemen zijn opgelost.

 

Groeten, lang0818

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja inderdaad Jos!

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />Ik heb mijn standaard kabel doorgemeten en pin 7&8 waren allebei niet aangesloten.

Eigen kabeltje gemaakt en up & download werken gelijk op hoogste snelheid.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />Alleen bij terugzetten met de DBEdit van Echostar worden veel wijzigingen niet doorgevoerd, en ontstaan ook fouten! Bij de FAV FILM staat dan bv CNN en Eurosport er ineens tussen. Als ik dan binnen die FAV deleten wil, dan zijn deze foute zenders al gemarkeerd (rood). Ik moet ze dan eerst demarkeren, saven , opnieuw editen en dan pas wissen.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Moet je misschien alles in de tuner wissen voor je wilt inlezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Als ik seteditnav gebruik werkt het wel, maar die kan geen onderscheid maken tussen verborgen en gewiste zenders. Ik lees altijd alle zenders in, en verberg degenen die geen beeld geven. Dan kan ik altijd snel een alternatief vinden als een zender het ineens niet doet. Gebruik je Seteditnav dan worden alle verborgen zenders gewist.

 

De vaag&dubbele menu's ontstaan ALTIJD & EENMALIG wanneer je een MM hebt geplaatst, en SOMS wanneer je een ASTON cam plaatst/weghaalt, ik heb het 1x meegemaakt na een download en toen kreeg ik het helemaal niet meer weg (moest uit!). Ik heb een screenprint naar Echostar gestuurd!

 

Het tijdsprobleem is echt verschrikkelijk. Misschien ga ik ook wel terug naar 2.0

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />Allen bedankt voor de info! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...