Ga naar inhoud


Krijg setting niet over naar reciever.


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo sat liefhebbers,

 

Ik moet een nieuwe settings lijst in mijn Dbox zetten ik doe het voor het eerst en het lukt me niet. Ik werk met DVB editor ik heb reciver en pc gelijk gezet op 38400, daarna editor geladen met de setting. Die komt netjes in beeld te staan klik dan op send settings, dan krijg ik een melding MEDIAMASTER DIND'T RESPOND ON THE SERIAL PORT. Wat doe ik niet goed. Mijn pc draait onder XP, omdat ik al veel heb gelezen dat er veel problemen zijn met XP is dat misschien het probleem. De overbrenging vind plaats d.m.v. nulmodemkabel. Of moet ik als ik onder XP draait via scsi werken om de overbrenging tot stand te laten komen.

 

Wie geef me raad. Ik bedank iedereen die reageerd.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Kabouter.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je moet wel opletten dat je de juiste com gebruikt en de software werkt goed onder XP ik heb hier geen problemen mee en gebruik DVBEDIT 5.

Mocht de juiste com poort en baud goed staan moet het werken of je kabel is niet goed!

Suc6

 

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo sat liefhebbers,

 

Het is me gelukt om er een nieuwe lijst in te krijgen. Maar ik mist nog steeds een heleboel zenders eigenlijk alles. Wat ik kan ontvangen is BVN, Travel en Fashion tv. Maar geen Ned 1,2 en 3 RTL 4 en 5 ga zomaar door. Kan het zijn dat mijn schotel is verdraaid. Wat ik niet denk anders kan ik toch geen zender ontvangen. Is het mogelijk dat ik een satscan moet uitvoeren, maar waar zit ie in het menu van een Dbox met software van DVB.

 

Iedereen die reageerd bedankt.

 

Kabouter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welke software / settings / cam(versie) en kaart(files) zitten erin ?

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok Kabouter ik heb wel de indruk dat je weinig of niets gebruik maakt van de eerdere postings op dit board namelijk dit is al vaak eerder uitgebreid besproken.

Maar geeft niet want ik leg het je nog wel eens uit.

Je kan gaan naar de website van Dokter Hans of de officiele DVB2000 website waar het adres ook in de nokia staat! Daar kan je de settings downloaden, Nederlandse zenders eerst, die in DVB edit bewerken, namelijk als je geen draaibare schotel hebt is het dan ook niet nodig om alle zenders erin te laten staan, dus Astra en HB erin de rest [DELETE] serial aantikken en hopla je hebt alle zenders naar keuze erin zitten...een kind kan de was doen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Suc6 ermee

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Unetwork,

 

Als beginneling valt het niet mee om alles direct door te hebben. Zeker niet als de hele materie je vreemd is. Daarom ben ik zo blij met dit soort forums. Dan kan je net zoals ik alles terug vinden, en als dat niet lukt vragen. Ik vind het dan ook fijn dat mensen zoals u toch weer de tijd nemen om het ons soort mensen nog eens uit te leggen. Maar ik kan u verzekeren dat voor ik een vraag steld zo'n beetje het hele forum heb afgezocht, naar een oplossing. En die kon ik niet vinden, natuurlijk staat er van alles over settings enz.

Maar ik kon mij probleem niet terug vinden vandaar deze vraag.

Ik dank u voor u uitleg en ik hoop hier mee mijn probleem te hebben opgelost.

 

Groeten,

 

Kabouter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Sat liefhebbers,

 

Ik wil iedereen even bedanken voor het mee denken en helpen om mijn probleem op te lossen. Het probleem wat ik had is te lezen hier bovenaan.

Maar de oplossing voor het probleem zat hem in de files van B....s en de software om die kaarten te kunnen schrijven.

Ik gebruikte altijd het programma Masterburner om mijn card te schrijven. Ik laaide het programma met 6 in 1 files en schrijven maar. Masterburner gaf geen problemen aan, dus dacht ik dat alles goed was. Uit eindelijk zat daar wel een fout in. Ik heb na alles te hebben geprobeerd een ander programma gebruikt te weten Chipcat3.0

Dit programma geeft wel fouten aan. Welnu ik had de laatste nieuwe files van B....s gebruikt van een bepaalde site maar deze waren dus niet goed want dat gaf Chipcat aan. Er blijkt dat er tussen verschillende site's waar je de zelfde files kan halen verschil te zitten. Maar op één van die site's de goeie gehaald en opnieuw geschreven geen fouten meer klaar.

Dus mensen als je je card opnieuw moet schrijven, gebruik dan Chipcat 3.0 als er dan files zijn met fouten, dit programma leest ze uit.

 

Groeten Kabouter.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...