Ga naar inhoud


andere satellieten


Gast

Aanbevolen berichten

hallo iedereen

 

sommige satellieten kan ik niet ontvangen doordat ze achter een huis zitten namelijk 40, 39, en 36 graden oost. Ik zou graag die satellieten uit mijn ontvanger willen wissen en daarvoor in de plaats de anatolia op 50graden oost, de eutelsat op 48graden oost, en de panamsat pas9 op 58 graden west willen ontvangen. Daar heb ik namelijk wel vrij zicht op. ik heb een 1meter 10 draaibare schotel. En gebruik de pet123 lijst, van 4nov'02. Hoe kan ik die nieuwe satellieten erin zetten en is er misschien een settingslijst voor.

graag uitleg hoe ik dit het beste kan doen... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Met het programma humbox laad je een nieuwe settingslijst in en daar verwijder je de satellieten die je niet wilt.

Vervolgens upload je ze naar je humax.

Ik ga van 57 oost tot 45 west.

Ik heb trouwens nog niemand gehoord die verder komt in Nederland

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alan,

 

De sat op 78.5 is de thaicom deze is hier wel te zien maar alleen op de c-band (global beam) de elevatie is dan bijna gelijk aan horizontaal en wel 1,7 graden.....

 

de 70 graden bedoelde ik eigenlijk 72,5 de pas-4 sat, maar hier zitten alleen feeds op en zelden te zien, op 68,5 graden hangt de pas-7&10 met eveneens feeds en een aantal kanalen in nagravision op 12722v 26657-5/6.

 

houd wel rekening dat je bij deze lage elevatie hoek een groote schotel nodig zal hebben omdat de weers invloeden belangrijk worden alsmede de demping door de atmosfeer door de lagere openingshoek.

 

onder normale omstandigheden houd het bij 68,5 ku-band wel op de rest is meegenomen maar lang niet voor een ieder bereikbaar.

 

Als er meer mensen zijn die hieromtrend gegevens willen uitwisselen dan kan er wellicht beter over geschreven worden in het schotel board.

 

groetjes jan,

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik kan de satellieten wel verwijderen wat ik niet kan ontvangen maar de settingslijst gaat niet verder dan 45oost tot 43west. Is er een settingslijst die wel verder gaat, en waar op internet kan ik hem downloaden?

 

groeten jeroen

Link naar reactie
Delen op andere sites

jeroen,

 

Zelf heb ik alles in moeten lezen door te zoeken dmv. de freq, lijsten op lyngsat. dit bevalt mij prima en de vele wijzegingen op astra en hotbird boeien mij niet zo dit ivm zender komt zender gaat.

ik werk zelf met de humax 5400 en wil je mijn lijst wel toe sturen maar deze is wat betreft astra/ hotbird en die andere commerciele sats niet up to date, maar je kan wel knippen en plakken.

de beste methode vind ik zelf zoeken dmv van de transponder lijsten op lyngsat dan heb je meteen inzicht dan het niet allemaal simpel is en niet alle sats met elke schotel te ontvangen zijn, ik geef toe het is wel wat werk maar het genot is des te hoger.

veel is en blijft afhankelijk van je intresses zoals bv. de feeds.

ik heb geen intresse in de radio zenders dus die gaan bij mij veelal direct weer uit de lijst.

momenteel ontvang ik van 72o t/m 58w waarbij ik deze middag nog een feed op 72o heb kunnen in lezen alsmede wat russen op 60o, het genots gehalte is dan hoog ondanks dat je er niets van kunt verstaan.

 

veel zoek plezier jan,

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...