Frans B Geplaatst: 2 december 2022 Auteur Geplaatst: 2 december 2022 De weerstand is het probleem niet. Ik heb geconstateerd dat het gebeurt als er een relais wordt ingeschakeld die de 220V doorgeeft. Dat is een relais met 2 NC en 2 NO contacten, en dit heb ik voor het geval er geen zon is. Het lijkt erop dat het verbreek contact te laat open gaat, en er 220V naar de panels wordt gestuurd, met gelukkig de zekering eruit geknald. Nu ben ik bezig om hier een tijdvertraging op te maken. Het blijft een hobby.....Ik denk dat het uiteindelijk toch een inverter gaat worden die stroom terug leverd. System Administrator (niet van deze site)
Skoopy Geplaatst: 2 december 2022 Geplaatst: 2 december 2022 Wel daar volg ik je grotendeels in! Ik heb iets bijgeleerd! Ik denk dat je niet kan spreken van een zuivere weerstand. Idd spoeleffect, zonder een metaal waarin de inductie speelt, is beperkt. Ik overschat het. Gelijk is gelijk!
Frans B Geplaatst: 2 december 2022 Auteur Geplaatst: 2 december 2022 Wet van ohm : P=UxU:R . Dus 220x220:12 is precies 4kW Met gelijkstroom gemeten : 72v en 6amp dus is precies 12 ohms. Dus dit klopt wel. Ik heb net mijn vorige bericht gemonteerd, en morgen zal ik wel nieuws melden. Veel zon morgen. System Administrator (niet van deze site)
Frans B Geplaatst: 3 december 2022 Auteur Geplaatst: 3 december 2022 Alles aangesloten. werkt tot nu toe goed. Zonnige middag gehad en boiler is 6 graden opgewarmd. System Administrator (niet van deze site)
Psychosammie Geplaatst: 5 december 2022 Geplaatst: 5 december 2022 Op 2-12-2022 om 13:52, ceesv zei: Een lange dunne gewikkelde gespiraliseerde draad is geen spoel, daarvoor heb je een ijzerpakket nodig waar die omheen gewikkeld zit. Zeker niet! Op onderstaand plaatje van een zender met verschillende spoelen. Als dit geen spoelen zijn dan is het een kortsluiting. Het woord "gespiraliseerd" staat overigens niet in de dikke van Dale. Resistance is futile you will be assimilated Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790) Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!
Moderator ceesv Geplaatst: 5 december 2022 Moderator Geplaatst: 5 december 2022 Er is een verschil tussen 50 Hz en 100 MHz hoogfrequente signalen. een verwarmingselement van een boiler is een weerstandsdraad op een keramische drager welke zich Ohms gedraagt. Uitleg van boiler-weetjes.nl https://boiler-weetjes.nl/boilers/elektrische-boiler/ Gaat niet bestaat niet! 65" 4-K OLED, Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.
Frans B Geplaatst: 6 december 2022 Auteur Geplaatst: 6 december 2022 Het werkt. Nu we niet veel zon hebben, is het water (80liter) tot ruim 36 graden opgewarmd. Dat duurde natuurlijk wel 3 uur. Nu maar afwachten wat er in de zomer gebeurt, met heel veel zon..... System Administrator (niet van deze site)
Moderator ceesv Geplaatst: 6 december 2022 Moderator Geplaatst: 6 december 2022 Pas je wel op voor legionella? 36 graden is een gevaarlijke temperatuur. Gaat niet bestaat niet! 65" 4-K OLED, Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.
Tonskidutch Geplaatst: 7 december 2022 Geplaatst: 7 december 2022 (aangepast) en die hersenetende amoebe... 50~70 graden bij de doorsnee bacteriën en meeste levensvormen je kan het water ook voorverwarmen in een solar chimney en dan via een tweede warmtewisselaar in de zonneboiler sturen je kan natuurlijk ook vacuumtubes met een zonneboiler nemen 😁 stroom opwekken en daarmee water verwarmen is niet waarvoor je zou moeten kiezen 7 december 2022 aangepast door Tonskidutch The Crying Cowboys Aaron Rux
Frans B Geplaatst: 7 december 2022 Auteur Geplaatst: 7 december 2022 Ik heb ook een zonneboiler als voorverwarmer, waar erg heet water uit komt. Het probleem is dat de leiding erg lang is (zo'n 50 meter) en daardoor veel warm water verloren gaat. Natuurlijk is deze geisoleerd, maar met de boiler in de garage als buffer gaat het veel beter. En die wordt dus door de panelen gevoed. System Administrator (niet van deze site)
Moderator ceesv Geplaatst: 7 december 2022 Moderator Geplaatst: 7 december 2022 33 minuten geleden, Frans B zei: Het probleem is dat de leiding erg lang is (zo'n 50 meter) en daardoor veel warm water verloren gaat. Je zou kunnen overwegen vanaf het tappunt een retourleiding naar de boiler aan te leggen en een klein circulatie pompje te plaatsen. Eventueel met een tijdklok waar je de uren dat je warm water gebruikt programmeert, kan je dan wel onmiddellijk warm water uit de kraan tappen. Leiding isolatie is dan wel aan te bevelen. Bijvoorbeeld een van deze pompen: https://product-selection.grundfos.com/nl/applications/domestic-buildings/domestic-hot-water-recirculation?tab=products Gaat niet bestaat niet! 65" 4-K OLED, Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.
Frans B Geplaatst: 7 december 2022 Auteur Geplaatst: 7 december 2022 Die oplossing heb ik lang geleden ook aan gedacht. Maar dan de boiler van het zonnepaneel beneden plaatsen, en dus het hete water van de collectoren laten circuleren. De leidingen zijn deze zomer vervangen door kunststof leidingen, en ook geisoleerd. Misschien een project voor volgend jaar. Eerst de winter maar eens afwachten. En dan pompje voeden vanuit zonnepaneel.....lol System Administrator (niet van deze site)
Moderator ceesv Geplaatst: 7 december 2022 Moderator Geplaatst: 7 december 2022 Verbruik van die recirculatie pompen is slechts enkele Watts, nadeel van aansluiten op zonnepaneel is dat je dan avonds weer langer moet wachten tot je warm water uit de kraan krijgt. Recirculatie pompen in warm water voorzieningen in combinatie met een ringleiding worden vooral toegepast wanneer je meteen warm water wilt hebben zonder wachttijd en wanneer de boiler op een wat grotere afstand staat. Alternatief kan je een kleinere leiding diameter overwegen waardoor de stroom snelheid van het water hoger wordt en je daardoor ook de tijd verkort voordat er warm water uit de kraan komt. Het debiet zal dan wel lager worden, voor bijvoorbeeld een badkuip is dat niet aan te raden, maar voor een wastafel zou het een oplossing kunnen zijn. Gaat niet bestaat niet! 65" 4-K OLED, Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.
Tonskidutch Geplaatst: 8 december 2022 Geplaatst: 8 december 2022 19 uren geleden, Frans B zei: Het probleem is dat de leiding erg lang is (zo'n 50 meter) o.T. dat tracht men al enkele jaren te vermijden een warmwater toestel mag niet meer dan 6 meter leidinglengte verwijdert zijn van het tappunt, daarom is een closein boiler in de keuken energetisch in veel gevallen beter dan 12 meter leiding met verlies The Crying Cowboys Aaron Rux
Frans B Geplaatst: 8 december 2022 Auteur Geplaatst: 8 december 2022 Met een zonneboiler op de 2de verdieping is het natuurlijk onmogelijk met 6 meter buis. En bij mij is het nu juist de bedoeling om dat verlies op te vangen met een tussenboiler. Dat werkt al jaren goed, maar nu de stroom zo duur is geworden zoek ik een andere oplossing. Zo het nu gaat, met de zonnepanelen rechtstreeks, werkt het redelijk goed. System Administrator (niet van deze site)
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen