Ga naar inhoud


Noord Denemarken. De Duitse zenders op Astra 1 geven singaal sterkte 66 en kwaliteit 90 + . De Nederlandse zenders 1/2/3 op de Astra 3 geven ook 66 singaal sterkte maar 66 singaal kwaliteit. een Maximum e85 multifocus schotel met losse lnb s .


Zitzak
Ga naar oplossing Opgelost door Sprietje,

Aanbevolen berichten


  • Moderator

Een en ander heeft te maken met de gekozen modulatie parameters van de betreffende zenders, niet met het signaal niveau van de betreffende satelliet.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Oplossing

Het is een combinatie van twee zaken.
De footprint van de Astra 23,5 is veel groter dan die van de Astra 19,2 vooral richting het midden Oosten. Dat zorgt al voor een zwakker signaal. Ook de parameters die Canal Digitaal gebruikt zijn moeilijker dan de meestgebruikte op de Astra 19,2.
Op de Astra 23,5 bestaan wel transponders met makkelijke parameters. Die zenders blijven in de lucht ook met een hevige regenbui. Het is transponder 12168V met o.a. de zender Ócko die op positie 237 zit van de Canal Digitaal zenderlijst zit. Zie hier: https://www.lyngsat.com/Astra-3B.html

Dit wil niet altijd zeggen dat die een hele hoge signaalkwaliteit aan geeft maar bij slecht weer bijvoorbeeld met 10% signaalkwaliteit nog steeds te bekijken is terwijl andere zenders met 78% al op zwart gaan.

 

aangepast door Sprietje
schrijffout
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt allemaal. Dus het is normaal dat de Astra 3 zwakker is dan de astra 1 satelliet.  Had alleen niet gedacht dat het verschil tussen de 1en 3 zo groot was.  De rtl zenders komen wel veel sterker binnen dan de npo zenders.  Zal het maar moeten accepteren.  Nog geen uitval gehad.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...