Ga naar inhoud


Canal Digitaal test nieuwe satelliet


Sprietje

Aanbevolen berichten

1 minuut geleden, Zitzak zei:

Allemaal bedankt voor de reacties en Hulp.  Zal dus een beetje geduld moeten hebben tot 18 september.  Hopelijk wordt het voor de Winter opgelost.  

Ik zou de afstelling nogmaals controleren.

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Mojo . Heb alles tot in den treure dubbel gecheckt.  F connectoren opnieuw gemonteerd goed op gelet dat er geen kleine draadjes de binnenleider raken enzv. Met Hulp van Sprietje en satelliet apps de boel afgesteld.  Zijn voor mij nog twee problemen opties.  

Of de Software van mijn samsung smart tv 2019 model.  Of mijn Woonplaats Vodskov Danmark ligt precies op de lengte graad oost/ west.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

PS .mojo . Heb het beste resultaat als ik alles precies waterpas zet.

dwz. Schotel op 90 graden.  Rail op 90 graden 

Twee lnb s . 1 inverto black ultra recht boven de schotel arm. Daarnaast en er strak tegenaan een smalle reelook lnb.  Elevatie is in Vodskov 24 graden.  Azimuth 164

Alle andre afstellingen millimeter voor millimeter geprobeerd.  Als gezegd de bovenste afstellingen geven het beste resultaat.. maar nooit over de 75 % geweest beide niet zowel singaal sterkte en kwaliteit.  

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@zitzak,  je kunt niet elk probleem bij de aanbieder neer leggen. Sinds mei is er niks meer veranderd en Denemarken valt nog ruim binnen in de footprint zefls voor een 60 cm schotel en jij gebruik 85 cm  dus zal er toch wat met je installatie aan de hand zijn.  Zo simpel is het.  

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Codx .   woon behoorlijk ver in het noorden van Denemarken.  Denemarken is iets Groter dan Nederland.  København ligt bv 500 km naar het zuid oosten vanaf hier.  Mijn samsung smart tv Hier gekocht. Maar is van Roemeense makelij en bestemd voor de Scandinavische markt  .Zaten bv geen Benelux instellingen op . Heb zelf alle instelling nummers veranderd in het menu tot ik de Nederlandse en Duitse zenders kon inladen.  Plus honderden oost europese zenders. En ja el renegade gebruik een nieuwe witte module met nieuwe Kaart.  In het menu van de tv staat ook gewoon m7 groep als ik op een Nederlandse zender kijk. Heb met aanwijzingen van Sprietje en verschillende apps ALLES geprobeerd door de jaren heen.  En wat de Footprint betreft  ik had met een 60 cm triax schotel al na 1 drup regen geen beeld meer. Dat is met de Maximum e85 nog niet gebeurd.  Maar dat je maar tussen de 50/60

Singaal sterkte heb vind ik wel erg zwak. Als ik dan lees dat mensen met de zelfde schotel in nederland rond de 90+ zitten . Dan zou ik volgens de Footprint daar toch dichterbij moeten komen.  Denk dat de Roemeense makelij en de samsung software de Boosdoeners zijn.  

De canal digitaal app zat ook niet standaard in de TV  . 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Sprietje.  De CD fastscanlijst kon ik dus inderdaad niet vinden in het tv menu 

Moest dus de Nederlandse en Duitse zenders uitzoeken tussen wel vierduizend zenders.  Op de Astra 3 . 23.5 oost waren 410 zenders gevonden. De meeste gecodeerd natuurlijk maar met mijn CD module en kaart kon ik wel alle Nederlandse zenders kijken maar een heel gedoe om ze in de juiste volgorde in de Favorieten lijst te zetten.  De Nederlandse zenders zaten overal verspreid tussen die 4000 dus.  Daarna alle Duitse zenders gevonden en achteraan in de Favorieten lijst gezet.  ook de ESPN en De Ziggo sport zenders kon ik vinden . Dus met mijn ESPN abonnement via CD  kon ik ook die in de Favorieten lijst zetten en kijken.  Een heel gedoe zoals jij zei.  Heb alleen niet een al te sterke ontvangst en kwaliteit singaal  . Maar dat gaat volgens jou beter worden later dit jaar.  Bedankt voor je Hulp en gegroet vanuit een regenachtig Danmark.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nooit een fastscan van CD gebruikt.

 

Op Astra 3 laadde ik alle zenders in en zette ze met 1 druk op de knop alfabetisch.

Dan is een favorietenlijst niet eens nodig.

 

Astra 1 laadde ik alleen de FTA zenders in en voegde handmatig de gecodeerde zenders van CD toe m.b.t. Kingofsat.net.

Daarna alles alfabetisch zetten en ook klaar.

 

Astra 2 en Hotbird ging ik helemaal FTA scannen en alfabetisch zetten.

 

Binnen een half uur de meeste recente lijsten in de ontvanger. Niks CD.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Zitzak

Zomaar een idee:

Heb je misschien nog een CDS bak waarmee je de fastscan mee kan inlezen, dan kan je nagaan of je TV tuner het goed doet (als je een andere Quality en Signaalsterkte krijgt).

EDIT

Eduard07 denkt ook mee.

aangepast door D-box
Tegelijkertijd aan het typen

ARRIS VIP 5202 voor KPN, voor satelliet: Ik werk met NanoXX 9800HD met een Lenson Heath 80cm Offset schotel, icm Scorpion Universal Quad Lnbf: Input=10.7-12.75GHz, Output=950-2150MHz, L.o.=9.75/10.6GHz, Conversion Gain: 60dB, Noise Figure: 0.1dB, Alles draaiende dmv USALS met een Stab Italia HH100 rotor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

D- box  . Ja heb nog een m7 decoder . Zal hem binnenkort eens proberen.  Maar dan heb ik weer een Afstandsbediening extra op tafel liggen.  Met de bluetooth Afstandsbediening van mijn samsung smart tv en de module in de tv kan ik alles bedienen.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was maar een goedbedoelde tip om te helpen.

Succes dan maar met je CD geklooi! Ik kon weinig met die voorgekookte lijsten.

aangepast door Eduard07

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niks goed bedoelde tip.  Als je een beetje de tijd had genomen en begrijpend lezen kan.  Had je kunnen lezen Dat ik ook de Kanalen Handmatig heb geïnstalleerd.  Jij komt met je zogenaamde tip Als mosterd na de Maaltijd.  Dus met jouw tip kan ik niks.  En dat ik kijk met een module met CD kaart en de schotel direct aan de tv aangesloten is je blijkbaar ook ontgaan.   Gratis tip voor jou: eerst goed lezen wat een ander Schrijft ipv het slimste jongetje van de klas uithangen.  😉

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...