Ga naar inhoud


Canal Digitaal test nieuwe satelliet


Sprietje

Aanbevolen berichten

Maar wat heeft de fastscan of ci modules met de signaalwaarde te maken, helemaal niks.  De juiste tip is al gegeven, sluit die m7 box aan en kijk of de signaal waardes daar mee beter of goed zijn, zo ja dan ligt het vermoedelijk aan je TV en dan kun je idd misschien beter een losse box gebruiken.  En anders ligt het in de buiten installatie.  

  • Like 2

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites


. Bericht was ook voor eduard07 bedoeld.  Die heeft de helft van mijn Schrijven niet gelezen of begrepen.  Als jij Codx bv  zou Schrijven : ik heb een elektrische fiets maar die heeft een actieradius van maar 20 km.   Hoe kan dat ?  . En eduard07 schrijft terug ik heb ook een elektrische fiets en die heeft een actieradius van wel 100 km . Wat moet daar nu mee  ?? 

Heb alle Nederlandse en Duitse zenders geïnstalleerd in de juiste volgorde.heb alleen niet veel singaal en kwaliteit sterkte.  Dat was alles. Maar ga jou tip zeker proberen met een losse m7 decoder.  Zien of het meer singaal kwaliteit geeft  . Bedankt  . 

Link naar reactie
Delen op andere sites

eduard07. Probeer het nog 1 keer  : kanalen zijn in de juiste volgorde geïnstalleerd 

dus Het (geklooi) is al een jaar geleden geklaard.  mijn vraag op dit topic was : hoe krijg ik een beter singaal. ? En dan kom jij met een verhaal hoe jij je kanalen hebt geïnstalleerd  ? En ff de slimme jongen uithangen met een verhaal dat niet relevant is voor mijn vraag.  Goed lezen en begrijpend lezen dat is jou probleem.  Je had niet eens Door dat ik schreef dat ik kijk met een module en smart card.  En de coax kabel direct op de tv is aangesloten.  Doe maar lekker verder met je slimme antwoorden en ego . 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Die hulp zoekt Zitzak hier.

Dus post hier dan je hulp.

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het antwoord is al tig keer gegeven : schotel beter uitrichten/andere LNB  en testen met een box.Die indicaties op TV of box image zijn maar richtlijnen.Wil je het echt weten gebruik dan een zoker zoals de V8 finder ofzo.

  • Like 1

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 en 1 x turbo DVB-C + OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link naar reactie
Delen op andere sites

18 uren geleden, Zitzak zei:

D- box  . Ja heb nog een m7 decoder . Zal hem binnenkort eens proberen.  Maar dan heb ik weer een Afstandsbediening extra op tafel liggen.  Met de bluetooth Afstandsbediening van mijn samsung smart tv en de module in de tv kan ik alles bedienen.  

Klopt, maar je kan wèl kijken of je TV tuner goed werkt als je een betere Quality en Signaalsterkte krijgt.

 

In ieder geval wens ik je veel succes.

ARRIS VIP 5202 voor KPN, voor satelliet: Ik werk met NanoXX 9800HD met een Lenson Heath 80cm Offset schotel, icm Scorpion Universal Quad Lnbf: Input=10.7-12.75GHz, Output=950-2150MHz, L.o.=9.75/10.6GHz, Conversion Gain: 60dB, Noise Figure: 0.1dB, Alles draaiende dmv USALS met een Stab Italia HH100 rotor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schotel staat met een ijzeren pijp in beton 100 % waterpas van alle kanten.  Onderkant van de Schotel staat 120 cm hoog.  De heg  van de buren staat op 6meter afstand en is 1.70 hoog.  

Dat zou in principe in nederland goed zijn met de elevatie van rond de 30 op de graden boog.  Maar aangezien de elevatie apps voor noord Denemarken 24 graden voorschrijft kijkt mijn schotel dus niet schuin naar boven maar ongeveer rechtuit.  Misschien probleem  ?

Schotel staat uitgericht op de Astra 3 B maar met twee losse lnb s pak ik ook de Astra 1 goed mee een smalle lnb voor de Astra 1. En de lnb voor de Astra 3 stijf tegen de arm in het midden.  Schotel staat op 164 graden oost . De skew van de schotel staat op 92 graden.  Op deze manier heb ik het beste resultaat.  Op npo 1 sterkte 66% . Kwaliteit singaal maar 52 % .in een op dit moment Zonnig Denemarken en europa.  Heb ook de informatie en raad van Sprietje en verschillende apps geprobeerd de schotel skew op 97 enzv met een stuk minder goed resultaat.  Foto's sturen lukt mij op dit moment ff niet  . 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dbox . Heb mijn m7 decoder eens geprobeerd.  Gaf inderdaad toch wel veel betere resultaten waarden van 80 tot 90 % . Maar wil eigenlijk niet meer kastjes en afstandsbedieningen hebben rond slingeren.  Maar het gav dus wel aan dat de software van mijn samsung tv niet de allerbeste is .wordt dus kiezen of delen.  Kijk nu weer met module en smart kaart.  Laat het voorlopig maar zo . Het zou later dit jaar beter worden wordt er gezegd.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tonskidutch.  Sprietje heeft zijn toverstafje al meerdere keren over mijn schotel laten gaan.  Schotel elevatie.  Azimuth .circa 164 Graden oost.  Lnb s  skew en schotel millimeter voor millimeter gedraaid ook de lnb s van voor naar achter geschoven.  F stiks  opnieuw gemonteerd.  Nieuwe  15 meter A klasse coax kabel gekocht. . Gecheckt of de schotel misschien krom was of deukjes.  Alles tot in de puntjes en tot in den treure gedaan maar geen verbetering.  Zoals D-box voorstelde: probeer het eens met een losse Decoder.  En een veel beter resultaat.  Conclusie  : tis de zwakke software van de samsung smart tv.  Zal er mee moeten leren leven.  Vrouwtje ook weer blij 🙋

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...