Ga naar inhoud


Canal Digitaal test nieuwe satelliet


Sprietje

Aanbevolen berichten

37 minuten geleden, Zitzak zei:

Schotel staat met een ijzeren pijp in beton 100 % waterpas van alle kanten.  Onderkant van de Schotel staat 120 cm hoog.  De heg  van de buren staat op 6meter afstand en is 1.70 hoog.  

Dat zou in principe in nederland goed zijn met de elevatie van rond de 30 op de graden boog.  Maar aangezien de elevatie apps voor noord Denemarken 24 graden voorschrijft kijkt mijn schotel dus niet schuin naar boven maar ongeveer rechtuit.  Misschien probleem  ?

Schotel staat uitgericht op de Astra 3 B maar met twee losse lnb s pak ik ook de Astra 1 goed mee een smalle lnb voor de Astra 1. En de lnb voor de Astra 3 stijf tegen de arm in het midden.  Schotel staat op 164 graden oost . De skew van de schotel staat op 92 graden.  Op deze manier heb ik het beste resultaat.  Op npo 1 sterkte 66% . Kwaliteit singaal maar 52 % .in een op dit moment Zonnig Denemarken en europa.  Heb ook de informatie en raad van Sprietje en verschillende apps geprobeerd de schotel skew op 97 enzv met een stuk minder goed resultaat.  Foto's sturen lukt mij op dit moment ff niet  . 

 

Een Maximum E-85 heeft een offset van 18 graden. Als de elevatie van de signalen 24° is, staat hij dus altijd nog 6° achterover en dus niet verticaal.

Welke satellieten ontvang je met je Maximum E-85?

Wat is het probleem om foto's te sturen?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Prima.  Dus de schotel kijkt ruim over de heg van de buren.  Heb twee losse lnb s op de rail. Voor de astra 1een smalle reelook rechts van de schotel arm.  En voor de astra3 een inverto black  bredere  links van de schotel arm.  Astra 3 lnb zit in het midden van de arm stijf tegen de smalle astra 1 lnb alles gezien als je in de Schotel kijkt. Schotel uitgericht op de Astra 3 satelliet.  Schotel skew op 92 graden oost gezet.  Gaf hier het beste resultaat  .

17255408214103041833049008863799.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar beste sprietje.  Heb echt Alles uit de kast gehaald en alle tips en apps gebruikt 

Denk dat het gewoon de software van de samsung is.  Heb de raad van D-box ook opgevolgd om m'n losse Decoder te proberen.  Gav meteen tot wel 20/30 %beter resultaat.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

overgelezen vermoed ik : Die indicaties op TV of box image zijn maar richtlijnen.Wil je het echt weten gebruik dan een zeoker zoals de V8 finder ofzo

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 en 1 x turbo DVB-C + OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch staat je schotel niet helemaal goed afgesteld.
De schotelskew moet in Vodskov  -8 graden zijn. De schotelskew moet dus op 98 graden staan op de schaalverdeling van je Maximum en geen 92 graden. Maar heb je de rail wel goed afgesteld?
Eerst de schotelskew op nul zetten, dan de rail waterpas zetten met de 2 bouten in het midden van de rail, dan de schotelskew op 98 zetten.
De lnb-skew moet voor de Astra 23,5 -1,1° zijn. Die zou ik maar met de coaxaansluiting recht omlaag zetten.
De lnb-skew voor de Astra 19,2 moet +1,6° zijn. Die zou ik ook recht omlaag zetten.
Zo te zien heb jij de lnb's met de coaxaansluiting recht omlaag staan t.o.v. de rail, niet t.o.v. verticaal.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...