Ga naar inhoud


BBQ Seizoen 2024


moonchild

Aanbevolen berichten

  • Moderator

Ik heb daar beeld bij.

image.png

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

:grin:

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt op een BBQ veel meer dan alleen vlees roosteren.

heb er ook flammkuchen (Duitse pizza) op gemaakt,  tosties op gemaakt, brood op geroosterd, maiskolven op bereid en zelfs paella op gemaakt.

Vaak even een kwestie van oefenen zodat je weet waar je rekening mee moet houden maar dan lukt het ook wel.

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, gerrit B zei:

Je kunt op een BBQ veel meer dan alleen vlees roosteren.

heb er ook flammkuchen (Duitse pizza) op gemaakt,  tosties op gemaakt, brood op geroosterd, maiskolven op bereid en zelfs paella op gemaakt.

Vaak even een kwestie van oefenen zodat je weet waar je rekening mee moet houden maar dan lukt het ook wel.

Ja in principe is het gewoon een fornuis

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

26 minuten geleden, gerrit B zei:

Klopt, alleen wel met een veel uitgebreidere gebruiksaanwijzing.

lees: voor de pro's 😁

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wordt leuk die thread

 

als je niet op een normaal fornuis met voedsel overweg kan wordt het op de barbecue ook niks

Flammkuchen is een oude verbrande zeemleren lap op de gril gesmeten in tegenstelling tot een Pizza in een stenen oven die voorverwarmd was en rondom hitte krijgt.:whistle:

Zwarte Piste

Famke

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geplaatst: (aangepast)

Ik denk dat jij, met dit soort uitspraken, de komende tijd niet meer welkom bent in Duitsland. 😁

 

Maar niets is ook minder waar, ja als je zo'n flammkuchen bij een kiosk koopt dan moet die zo goedkoop mogelijk en dan is het meer deeg dan wat anders maar zoals de Duitsers het gewoon thuis maken dan wordt het geheel anders.

flammkuchen.JPG.5088e24581efac0d974cb97f2d5e469b.JPG

Dit is maar een voorbeeld hoe het gemaakt kan worden.

Belangrijkste vind ik altijd is de laag Schmand die goed op smaak gebracht moet worden met peper en zout en evt. wat chili of paprika oid.

Daarna is het gewoon kijken wat er in de koelkast ligt en (net als bij een pizza) met alle restjes de Flammkuchen bedekken.

 

Ik heb hem ook wel gemaakt met allerlei soorten kaas, rode ui ipv. normale enz.

De versie met zelf gekweekte pepertjes was minder succesvol, was wel lekker maar die pepertjes waren na verwarmd te zijn zo scherp dat je echt moest gaan blussen.

aangepast door gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door ondoordacht te BBQ-en zie je vaak verbrand tot zwart vlees liggen op de BBQ.  Studies genoeg die aantonen dat dit zeer ongezond is en in eerste instantie ons DNA aantasten en later een gevolg van diabetes en kanker kan zijn ( was laatst nog in het nieuws) . Dus wees voorzichtig hiermee.

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt, bij de Maillard reactie is bruin het gewenste resultaat, zwart is verbrand en smaakt ook totaal niet.

 

Miele heeft trouwens de maker van bbq's en complete buitenkeukens Otto Wilde overgenomen.   Nu nog de lotto winnen ;)   

VU+ Duo 4K SE BT met openpli 8.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uren geleden, astro iris zei:

Door ondoordacht te BBQ-en zie je vaak verbrand tot zwart vlees liggen op de BBQ.  Studies genoeg die aantonen dat dit zeer ongezond is en in eerste instantie ons DNA aantasten en later een gevolg van diabetes en kanker kan zijn ( was laatst nog in het nieuws) . Dus wees voorzichtig hiermee.

De eerste zin kun je door heel veel andere zinnen vervangen.

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

18 uren geleden, gerrit B zei:

Ik denk dat jij, met dit soort uitspraken, de komende tijd niet meer welkom bent in Duitsland.

 

Dat doet me niets, er is maar weinig wat echt culinaire toppers zijn in de Duitse keukens.

 

@astro iris, helemaal gelijk jong. Doe mij dat randje maar afsnijden, of ik begin er niet eens aan.

  • Like 1

Zwarte Piste

Famke

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...