Ga naar inhoud


Wat is er tegen het eten van paardevlees?


Zunigkyk
Ga naar oplossing Opgelost door Con,

Aanbevolen berichten


  • Moderator

Op zich is er niets tegen het eten van paarden die voor consumptie zijn gefokt.

 

Echter, racepaarden zijn in hun leven met de nodige medicijnen behandeld, de sporen daarvan wil je niet op je bord hebben.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hebben we ooit gehad met koeien , varkens en kippen ook.Of het nu opgelost is blijft de vraag.Niet dromen want niet alleen in vlees zitten er van die produkten.Biologisch gekweekt en verpakt apart in plastiek.De hypocrisie van groen die de wereld gaat redden in europa :) :) :) door plastiek zakjes en voorwerpen te verbieden en vervangen door papieren bekers.Net of er daar geen miljoenen bomen voor nodig zijn die essentieel stikstof oplossen

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 en 1 x turbo DVB-C + OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had eens twee collega's die naar een land waren geweest waar ze gewoon zijn hondenvlees te eten. Daar zal ook wel niets mee zijn behalve wat tussen je oren zit.

 

Er zijn in normale voeding inmiddels zoveel praktijken gaande dat ik mij afvraag hoe ver die producten van compressie product cup a soup zijn verwijderd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen ik wat jaren geleden in Georgië was heb ik lekker stieren kloten gegeten. 

Was daar een specialiteit. 

Mét de wijn daar echt voortreffelijk. 

En in Madagaskar was het fondue met koeien hersenen. 

Ook niet slecht. 

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Koeien hersenen verkochten we veel naar Griekenland, was daar een delicatesse maar met de komst van de gekke koeienziekte is dat wel een heel stuk minder geworden.

Hier worden muskusratten gevangen en vernietigd, in België worden ze opgegeten als waterkonijn.

Maar hier eten we dan weer rauwe haring met uitjes.

Het is dus maar wat je gewend bent en hoe het klaar gemaakt wordt, weet nog dat we in Duitsland brasem te eten kregen in de vorm van visgehaktballen.

Normaal zitten die vissen vol met graat en zijn ze niet te eten maar hoe ze daar klaar gemaakt waren was gewoon super lekker.

 

Vroeger werd er best wel veel paardenvlees gegeten, gewoon als beleg op het brood, weet nog dat het roodachtige vleeswaren waren.

Bij de slager lag/hing er dan zo'n homp met een wit/rood netje er omheen, netje werd teruggeklapt en dan werden er dunne plakjes paardenvlees gesneden.

 

Toen ik nog op de slachterij werkte werden daar ook wel paarden geslacht maar zodra er antibiotica was gebruikt dan gingen ze zo de ton in en afgevoerd naar wat wij de NTF noemden (destructiebedrijf)

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

naast mijn oma der winkel verkochten ze bij de slager alleen maar koeien uiers... heel normaal destijds

ik kwam net nog langs een ossehaasje van 175 gram en die koste bij appie 9,49€ , nou dan bedenk ik me nog even wat ik eet

 

@ceesv  overigens ook in koeien gaat een hele hoop antibiotica

 

Screenshot_4.png.4bcf3a2f8c08ddb2572b2a8143e0b74a.png

aangepast door Tonskidutch
bewijs

Alyosha - Edit

Susanne Sundfør

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur terug, Tonskidutch zei:

overigens ook in koeien gaat een hele hoop antibiotica

Maar bij de slachterij waar ik werkte (is inmiddels al wel 30 jaar geleden) was ook toen al het protocol antibiotica gebruikt? dan ging de koe na het slachten de afvalbak in. (het vel werd nog wel gebruikt)

Vooral koeien die bij de noodslachtplaats kwamen (ziek, gebroken poot enz.) werden geslacht (gingen als laatste over de slachtband of werden geslacht in de noodslachtplaats) werden in een afzonderlijk ruimte in de koeling bewaard en er werden samples genomen die getest werden in het laboratorium.

Werd er dan antibiotica gevonden (ze zullen ook wel op meer zaken getest hebben) dan kwamen de stempels "afgekeurd" er op, werden ze aan stukken gezaagd en dan naar het destructiebedrijf.

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Quote

Controles op antibiotica

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert steekproefsgewijs of er onverhoopt toch resten antibiotica in vlees, vis, eieren en melk voorkomen, en of deze eventuele resten niet de wettelijke maximale hoeveelheid overschrijden. In Nederland komen nauwelijks overschrijdingen voor.

bron : voedingscentrum

 

wat je schrijft is 30 jaar geleden, we kennen hier in Maastricht de antibiotica schandalen uit Belgisch Limburg nog goed toen veel Maastrichtenaren ook over de grens gingen inkopen doen. De kwestie was zo markant in de dagbladen en journaals op TV dat men niet meer naar België ging om inkopen te doen.

 

Maar er is dus een controle op de wettelijke maximale hoeveelheid, ergo er is antibiotica aanwezig. Alleen Bio bedrijven mogen het niet gebruiken.

 

p.s. we kennen ook van enkele jaren geleden nog het schandaal in Nederland met de legbatterijen en "het gift" tegen de bloedluis, ook dus in de eieren terug te vinden.

aangepast door Tonskidutch
p.s.

Alyosha - Edit

Susanne Sundfør

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vroeger (lang geleden) thuis aten wij paardenbiefstuk etc. 

Tegenwoordig eet ik niet veel vlees meer en ik zou niet weten waar ze in de buurt nog paardenvlees verkopen.

Wel paardenrookvlees en dat eet ik nog steeds liever dan runderrookvlees, het heeft veel meer smaak.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu ja het topic start met illegaal vlees dat verwerkt wordt. Dat kan en mag natuurlijk niet.

 

Het paardenrookvlees ken ik ook nog, daar was niks mis mee. Maar dat was ook lekker flinterdun gesneden voor op je sneetje brood met echte boter.

 

Alyosha - Edit

Susanne Sundfør

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...