Ga naar inhoud


Instralingshoek Astra 123 en Hotbird


Tandwiel25Hooi
Ga naar oplossing Opgelost door Tonskidutch,

Aanbevolen berichten


14 uren geleden, Mojo zei:

Ja, heeft Tonski goed opgelost.

 

En zo fijn dat we allemaal mee mogen genieten van de enige echte "oplossing", van ieder topic!

 

Daar heeft het forummanagement echt goed over nagedacht, over die feature... ;)

 

MvG,

A33

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een buis van 40mm is zonder meer te dun voor een Cahors BigBisat. Dan staat de schotel veel te veel te schudden bij harde wind. Bovendien is de kans bij 40mm veel groter dat de schotel bij harde wind kan verdraaien. Dat moet zeker 48mm zijn.
Natuurlijk kun je Dishpointer gebruiken en dan "show obstacle (line of sight checker)" aanklikken maar als het kritisch is, dan moet je wel precies weten hoe hoog het dak van de huizen is en hoe hoog je eigen schotel staat.
Een andere manier om te zien of de signalen over het dak van de huizen gaat is de satelliet finder app op je mobile telefoon maar ook die is niet heel nauwkeurig. Als de waterpasfunctie in de telefoon ook maar iets afwijkt, geeft hij aan dat de signalen door het dak worden tegengehouden of er juist overheen gaan. Dus alleen maar te gebruiken al ruwe indicatie.
De enige zuivere meting doe je tijdens de sun outage, het moment dat de zon precies achter te satellieten door draait. Dat is op 10 oktober, over ongeveer 5 weken dus.
Ik zou me vast voorbereiden door eerst gebruik te maken van de telefoonapp. Dan heb je vast een indicatie of je een langere mast nodig hebt en dat je misschien niet 4 satellieten kunt ontvangen maar slechts 3. Op 10 okt. ga je het precies bekijken. Als er op het bewuste tijdstip van de betreffende satelliet schaduw van het dak op je schotel valt, heb je een probleem voor betreffende satelliet. De methode met de app en de sun outage heb ik je afgelopen zondag al aangegeven. Klik op de afbeelding voor een groter beeld.

 

Gebruik Dispointer.jpg

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...