Ga naar inhoud


leuke/lieve/bijzondere huisdieren


gerrit B

Aanbevolen berichten


1 uur geleden, Drs. IJzerbout zei:

Dit is mijn huisdier:

Hij heet Lowieke…🤗

 

image.png.949ee55abbed418451266058d0fe1a1c.png

Echt leuk Svetik, maar aan de vegetatie te zien betwijfel ik of die foto genomen is in de UAE.

ARRIS VIP 5202 voor KPN, voor satelliet: Ik werk met NanoXX 9800HD met een Lenson Heath 80cm Offset schotel, icm Scorpion Universal Quad Lnbf: Input=10.7-12.75GHz, Output=950-2150MHz, L.o.=9.75/10.6GHz, Conversion Gain: 60dB, Noise Figure: 0.1dB, Alles draaiende dmv USALS met een Stab Italia HH100 rotor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om Joost mee te kunnen nemen naar de dierenarts hadden we een grotere transportbox nodig (in de kleine die we hadden voor Donna en de konijnen past hij maar net in)

Dochter had een leuke gezien bij de kringloop voor weinig (3,50) welke opvouwbaar was dus had die voor ons meegenomen.

Ligmat even uitgeklopt, een keer met de stofzuiger er door en Joost er een paar weken geleden in mee genomen naar de dierenarts.

 

1 advies doe dat dus nooit

 

Vorige week zondag zat Joost in de transportmand naast me op de bank en stak met zijn kop er bovenuit toen ik wat zag bewegen op zijn kop.

Beter gekeken en bleek het een vlo te zijn.

Deze meteen weten te vangen en om zeep gebracht maar mij is altijd geleerd dat als je er 1 ziet dan zijn er nog veel meer.

Dus meteen Joost terug naar het kantoor gebracht en naar de winkels die nog open waren op zoek naar anti-vlooien middel.

Beide katten zo'n pipetje in de nek en ook hun lig plekken meteen goed onderzocht maar niets kunnen vinden maar toch alles even rijkelijk ingespoten.

Op zich vreemd want zolang we dieren hebben nog nooit last gehad van vlooien, wel van teken die de konijnen hier in de tuin oplopen en ook hebben beide altijd een anti-vlooienband om.

20240306_123646.thumb.jpg.b71cc6b21a08938b567901330b4a883e.jpg

Onze Hollandse tijger met vlooienband

 

Dus de maandag er op de dierenarts gebeld wat we verder konden doen maar die gaf aan het kan komen van het bezoek aan hun "want voor jullie was er een hondje die gewoon vol zat met vlooien" (en bedankt dan maar) maar het zou ook kunnen komen van de gekochte transportbox dat daar nog wat ingezeten heeft. 🥴

Die dus meteen in 60 graden gewassen en ook rijkelijk ingespoten dus dat kon ook geen bron meer zijn.

Daarna bij beide poezen met de luizen/vlooien kam op jacht en de nodige weten te vangen.

Hierna dus elke dag 's morgen en 's avonds kammen met de luizen/vlooien kam.

Donna is meteen weg zodra ze de handdoek ziet en we de kam pakken en worstelt zolang je bezig bent om maar weg te komen. (heeft ook een veel dikkere vacht)

Joost is echter totaal het tegenovergestelde, hij springt zelf op tafel en gaat op de handdoek zitten wachten, (hij weet dat hij na de tijd wat lekkere snoepjes krijgt)

Tijdens het kammen geeft hij regelmatig kopjes en zit gewoon te spinnen (iets wat er op lijkt want hij kan niet spinnen zoals Donna dat doet) zo dat hij geniet van alle aandacht.

Vanavond was het zelfs zo erg dat hij gewoon languit voor op tafel ging liggen zodat je hem overal kon kammen.

Je bent er wel druk mee maar de methode werkt blijkbaar wel want vandaag nog maar 1 vlo weten te vangen (nota bene onder de vlooienband die Joost om heeft), maar desondanks wel alles weer goed ingespoten.

De vlooienband van Donna was al een half jaar oud en kon wel eens uitgewerkt zijn maar let dus goed op je kat want sinds we haar die nieuwe band om hebben gedaan werd ze hartstikke ziek, spuugde alles uit en raakte aan de race.

Band weer afgedaan en een dag later was alles weer goed.

Of het nu komt door de combinatie pipetje en band of door de band dat moeten we nog uitzoeken (zou voor alle katten zijn vanaf 12 weken)

 

Maar mocht je dus ooit een gebruikte kattenmand kopen maak hem dan wel eerst heel goed schoon en spuit hem in voordat je deze in gebruik neemt.

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...