Charly Geplaatst: 7 oktober Geplaatst: 7 oktober Beste hobbykok, ik begrijp dat dit lekker was. Ik geef 2 alternatieven. Ga is voor verse rode poon, niet van die grote duikboten, schoon bij de vishandel. Kruiden met zout en pepper, je kunt ook zelfgemaakte kibbeling kruiden gebruiken. Dus de vis kruiden. Door bloem rollen, in de boter of olijfolie bakken. Voor dat je deze uit de pan haalt even wat knoflook schijven in de boter meebakken, (licht bruin) op het bord evt wat citroenen erover. Beetje tomatensalade erbij. Stokbrood. Dit kun je ook met heek. Dan vallen de prijzen wel mee Gr. Charly. Ik heb weleens geopperd; kijk naar canal andulusia directo. Cometelo, hier zijn gerechten voor de gewone man/vrouw
Tonskidutch Geplaatst: 7 oktober Auteur Geplaatst: 7 oktober (aangepast) @Charly het lijkt een alternatief om eens te proberen wij hebben hier in Maastricht nog maar één vishandel en die ligt aan het andere einde van de stad ( Frankenstraat ) 60 minuten reistijd of je zou naar de vrijdag ochtend vismarkt moeten gaan aan de Boschstraat hoek van de Markt < voorkeur waar vishandelaren uit het hele land hun visverkoop doen 40 minuten reistijd en/of dan moeten we naar Riemst met de OV bus ( de vis factorij ) over de grens in België 120 minuten reistijd Als je de diepvries packs meeneemt om er inkopen te gaan doen en dan snel naar huis na de inkoop om tot die voorbereiding van de vis alles binnen de koelketen te houden dan is er niks aan de hand. Snel is het dus niet voor ons, gezien de rijstijd heen en terug. De supermarkt op 5 minuten reistijd / afstand is dus een uitkomst maar verrekte duur. Ik maak ook wel eens Forel Bleu, dus enkel met boter peper en zout, zoals @minplus bedoelt doch er zijn meer recepten voor Forel. Als ik Johan Seegers kijk , tot op de graat is er inspiratie genoeg, maar het vis aanbod is pover in Maastricht. 7 oktober aangepast door Tonskidutch O What A Night Heidi Parton , Dolly Parton
Charly Geplaatst: 7 oktober Geplaatst: 7 oktober 19 minuten geleden, Tonskidutch zei: @Charly het lijkt een alternatief om eens te proberen wij hebben hier in Maastricht nog maar één vishandel en die ligt aan het andere einde van de stad ( Frankenstraat ) 60 minuten reistijd of je zou naar de vrijdag ochtend vismarkt moeten gaan aan de Boschstraat hoek van de Markt < voorkeur waar vishandelaren uit het hele land hun visverkoop doen 40 minuten reistijd en/of dan moeten we naar Riemst met de OV bus ( de vis factorij ) over de grens in België 120 minuten reistijd Als je de diepvries packs meeneemt om er inkopen te gaan doen en dan snel naar huis na de inkoop om tot die voorbereiding van de vis alles binnen de koelketen te houden dan is er niks aan de hand. Snel is het dus niet voor ons, gezien de rijstijd heen en terug. De supermarkt op 5 minuten reistijd / afstand is dus een uitkomst maar verrekte duur. Ik maak ook wel eens Forel Bleu, dus enkel met boter peper en zout, zoals @minplus bedoelt doch er zijn meer recepten voor Forel. Als ik Johan Seegers kijk , tot op de graat is er inspiratie genoeg, maar het vis aanbod is pover in Maastricht. Beperkte aanbod aan winkels en in winkels is probleem. Ik heb hiervoor grotere diepvries aangeschaft. Dan grotere hoeveelheden vers inkopen en per porties invriezen gaat goed. Ik denk dat er in Luik wel een Carrefour of Auchan is. Ik kon bij deze winkels goed inkopen doen In onze familie zijn wij gek op koffie van Lavazza. Gisteren 10kg in de aanbieding gekocht. Heb vervoerskosten terugverdiend. Koffie hier met 2 pers ca 20 kg per jaar
Tonskidutch Geplaatst: 7 oktober Auteur Geplaatst: 7 oktober Nou we hebben er twee Carrefour's in Lanaken en Smeermaas, Luik is echt iets verder weg voor mij. Invriezen geen probleem. Zal er op letten, want ook m'n zus die er vaker inkoopt zegt een grote forel kost 3,50€/stuk (dus de helft van de Supermarkt hier lokaal). O What A Night Heidi Parton , Dolly Parton
Charly Geplaatst: 7 oktober Geplaatst: 7 oktober 23 minuten geleden, Tonskidutch zei: Nou we hebben er twee Carrefour's in Lanaken en Smeermaas, Luik is echt iets verder weg voor mij. Invriezen geen probleem. Zal er op letten, want ook m'n zus die er vaker inkoopt zegt een grote forel kost 3,50€/stuk (dus de helft van de Supermarkt hier lokaal).
Charly Geplaatst: 7 oktober Geplaatst: 7 oktober Forel en zalm zijn al lange tijd kweekvis. Rode poon en heek is "puur natuur" soms is bestellen ook mogelijk. Andere week ophalen. Nu moet bij puur natuur ook vraagtekens zetten. Alaska heek komt uit ruim sop. Voor hengelaars is Zeelt een lekkernij. Even enkele dagen in schoon water laten zwemmen. Gerookt is net paling. Ik kijk als mijn sat het weer doet veel naar duiste regio zenders. Daaruit blijkt dat je daar ook goed kunt schoppen.ja je moet wel voldoende in een keer investeren, dan heb je kosten eruit en evt nog een lekker hapje onderweg. Plus je bent een dagje uit.🤣🤣🤣
oldebroek Geplaatst: 7 oktober Geplaatst: 7 oktober Echte forel (geen kweekvis) Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn.
Charly Geplaatst: 7 oktober Geplaatst: 7 oktober 24 minuten geleden, oldebroek zei: Echte forel (geen kweekvis) Die winkel is wel even uit de buurt. Ik heb jaren geleden weleens zalm gekocht in Finland. Aan grens met hoofdweg naar st petersburg, was duurden als hier bij Supermarkt. Toen was die winkel vol met Russen, hele stappels met 50 euro biljetten. Daarom zal de prijs wel extra zijn. Ach vandaag met ik echte hutspot. Met de hand gesneden, niet de supermarkt pakken. Je proeft het verschil. Wat eten we toch weer lekker. En ik moet afvallen
minplus Geplaatst: 7 oktober Geplaatst: 7 oktober Bij mij gaat het altijd om verse vis, net gevangen. En dan staat bij mij puitaal op 1. Wordt hier overboord geflikkerd want er is geen vraag naar, maar in Frankrijk de duurste vis. Zij hebben smaak. Op 2 staat forel en op 3 rode poon, hoewel de keep met z'n blauwe graten ook helemaal super is. Daarna komt tong als volgende. Maar 20 andere soorten zijn ook buitengewoon lekker. 3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's
gerrit B Geplaatst: 7 oktober Geplaatst: 7 oktober Keep? bedoel je niet de geep? Goed te vangen op zout water vanaf de kant met een dobber en dan bovenin het water vissen op ongeveer 1m diepte met een zager of een reepje zalm. Mooie vis om te vangen met vaak spectaculaire sprongen tijdens het binnenhalen. zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen
Charly Geplaatst: 8 oktober Geplaatst: 8 oktober 7 uren geleden, gerrit B zei: Keep? bedoel je niet de geep? Goed te vangen op zout water vanaf de kant met een dobber en dan bovenin het water vissen op ongeveer 1m diepte met een zager of een reepje zalm. Mooie vis om te vangen met vaak spectaculaire sprongen tijdens het binnenhalen. Neen echt zeelt. De water dokter
minplus Geplaatst: 8 oktober Geplaatst: 8 oktober 13 uren geleden, gerrit B zei: Keep? bedoel je niet de geep? Goed te vangen op zout water vanaf de kant met een dobber en dan bovenin het water vissen op ongeveer 1m diepte met een zager of een reepje zalm. Mooie vis om te vangen met vaak spectaculaire sprongen tijdens het binnenhalen. Is natuurlijk de geep. Typfout. 1 3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen