Ga naar inhoud


Wie heeft er van 1.22 een monoblok versie voor me


Hans Kuiken

Aanbevolen berichten

Ik heb versie 1.22 met Oslink erin geprogrammeerd maar ik heb een monoblock met Astra en Hotbird. Nu krijg ik op alle kanalen een rood vierkantje. Nu heb ik met flashCvt geprobeerd om de boel over te zetten maar dit lukt niet. Ik heb flash512k.bin uitgelezen en geopend met flashCvt en op het eerste TCS blok gaan staan en op read block gedrukt. Maar nu open er een scherm met b.v. flash512. Hoe kan ik nu nu de nieuwe TCS file laden.

 

Hier zit volgens mij de fout, maar waar.

 

 

Hans

Link naar reactie
Delen op andere sites


In de zipfile van versie 1.22 zitten twee firmwareversies. Eén met normale settings (Astra=A Hotbird=B) en één speciaal voor de monoblock lnb's (Astra=B Hotbird=A).

 

Probleem opgelost maar dit is de eenvoudigste manier, als je zelf wilt hobbyen...lees dan het volgende:

 

Als jij je eigen flash512k.bin hebt uitgelezen en die wilt aanpassen voor monoblock lnb's, dan moet je die dus openen in FlashCvt en dan op de regel van de TPT gaan staan (dus niet op de eerste regel TCS), en dan 1 keer drukken op de knop "wissel diseqc". Dan moet je direct daarna de flash512k.bin opnieuw opslaan en prog die terug naar je ontvanger.

 

Succes,

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

hans de eeprom hoort gewoon bij de flash dus of het nu gewone flash of monoblockflash is altijd de eeprom erbij proggen

 

(monoblockflash zijn gewoon de diseqc veranderd. Bij gewone flash is Astra Diseqc A en Hotbird Diseqc B en om dat op een monoblok werkend te krijgen moet de diseqc precies andersom schakelen Astra is daar namelijk B en Hotbird is A zoals Marc al aangeeft. andere optie die eerder gebruikt werd was om je monoblok "ondersteboven" te hangen, dan was de schakeling ook omgekeerd) Dit is het enige verschil eigenlijk tussen die 2 flashes. Dus altijd eeprom erbij proggen.

 

Anders uitgelegd:Als je de verkeerde flash neemt dan schakel je op je decoder naar een kanaal die op Astra zit maar je monoblok (omdat daar die diseqc nu eenmaal zo werkt daar die nooit voor de standaard C+deco's bedoeld waren want die willen natuurlijk alleen maar dat je naar hun kanalen kijkt op de Astra) denkt dan ha ik moet naar Astra schakelen DUS B dus kom je op de Hotbirdlnb te zitten en dan heb je dus geen beeld <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...