Ga naar inhoud


[Strong 8000] De zoveelste dode Strong Srt8000H


Gast Desmoerick

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik zal bij het begin beginnen en er direct maar bijvertellen dat ik alles over dit fenomeen al gelezen heb op dit forum, inclusief het ctrl c cafe verhaal en het cristallenverhaal enz.

 

Nu heb ik voor een kameraad een srt8000 proberen te updaten met nw. software en dit ging als volgt: Eerst de site www.weethet.nl geraadpleegd en de juiste loader en firmware gedownload. Toen de loader geinstalleerd en printer aangemaakt. De loader gestart en de V2000 software eringezet(het ging nog allemaal zoals de beschrijving op weethet.nl). Vervolgens de receiver in "CHA" stand gezet. Nu komen de problemen. De loader geeft in het bovenste hok keurig aan welke firmware maar in het onderste hok totaal niks! Ook na een aantal keer proberen. Nu ga je echt twijfelen aan je zelf, dus de kabels, printerpoort enz, alles nog een keer geprobeerd. Nog een keer proberen. Nu zelfs helemaal niks meer in het display van de receiver. Ik ben ten einde raad.

Als ik de loader opstart en direct ctrl c doe, dan kan ik inderdaad "cafe"intypen en dan? Een boel dingen worden mij te onduidelijk weergeven. Wie wil mij helpen e.v.t. tegen betaling in de omgeving Assen?

 

Alvast bedankt

 

Werk met XP pro. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


@Desmoerick

 

Als ik mijn Strong patch komt er bij mij ook geen voortgangsinfo in het onderste schermpje van de loader, en de ene keer verspringt de display van CHA via P17 (dit is een voorbeeld kan ook een ander kanaal zijn)naar de klok, de andere keer blijft hij gewoon op CHA staan, maar waar ik op let is het printervoortgangsicoontje rechts onder op de PC.

Als dat printertje weg is wacht ik 2 minuten, clear de loader, zet de Strong uit, exit loader en koppel dan de kabels van de Strong los, zet de Strong heel even aan en weer uit en sluit daarna de Strong weer aan aan de schotel etc.

Als je nu de software info van je Strong opvraagt wat staat er dan nu??

suc6

V8

"fortuna vitrea est"

VU+ Duo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Druk aantal malen op ctr c vervolgens op c firmware inladen klaar maar je kan ook na ctr c op h of op g drukken probbeer nog maar eens zou ik zeggen, die van mij is altijd dood na ctr c.Je haal hem volgens mijn leeg met ctr c abort geeft hij aan als je dan op h drukt heb je je display terug. Ook als hij in cha mode blijft en je firmware zit erin en drukt dan op h draait ie goed.

Hoop dat dit geen oud nieuws voor je is en er wat aan hebt suc6

Greetz,

 

Sijberman.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allen bedankt voor het snelle antwoordt! Er zijn nog een aantal dingen onduidelijk. De uitleg over het "ctrl c" verhaal is mij wat te beknopt. Als ik de loader opstart en direct "ctrl c" type dan komt er bij mij in het onderste vak "c"te staan. En wat dan? Moet ik op Enter drukken, of moet ik nu typen "cafe" en dan enter? Of geen Enter? Of "h". En wat doet de receiver dan, bij mij niks. Wie vertelt mij dit eens duidelijk, want het staat nergens op dit forum voor een beginneling echt goed beschreven.

 

Voor de rest als ik de V20 software "Blind" laad en inderdaad wacht tot dat het printertje rechtsonderin weg is dan nog even wacht en dan de receiver weer aan de schotel zet, dan kan ik helemaal niks meer, zelfs niet meer naar menu, dus voor mij een teken dat hij leeg is, wie helpt mij?

 

Alvst bedankt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> [color:"yellow"] [/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je zeker weet dat de strong aanstaat want die wacht nog steeds op antwoord

je hebt je kabels eraan zitten en je hebt com poort 1 geselecteerd in je loader

selecteer je met je muis het onderste vakje en vervolgens EEN PAAR KEER op ctr c tot die abort gooit die alles eruit dan druk je op c enter en laad je de firmware maar je kan ook i.p.v c enter ook g enter of h enter doen.

 

Greetz,

 

Sijberman.

Greetz,

 

Sijberman.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk hier eens (voorlaatste antwoord), blijkbaar heb jij een V15 en die zou een andere loader nodig hebben.

Wat je via internet niet vindt hoef je meestal niet verder te zoeken.

 

Kathrein UFS-910 (AAF2.0e/E2 versies) +WiFi +sataHD & Multytenne Twin

Samsung LE46A552: 46" Full HD.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer het eens met EditorV3.

Modelo Deco ->Kies 8100

Puerto -> de seriele compoort die je gebruikt

Heb je de juiste compoort dan onder Herramientas ->Methodo Cafe kiezen

tel tot 2 Druk op "menu en >" en zet de Deco aan.

Wacht nu op een bericht met menu erin.

Dan -> Resucitar Forzar -> Transferencia Firm

Na een aantal tellen kun je de firmware kiezen die je

erin wilt laden.

 

Middels de printer window kun ke zien of de software goed

wordt verstuurd. Krijg je een timeout probeer het dan

opnieuw

Gaat het goed, wacht dan weer even voor de Deco aan te

zetten.

 

Bovenstaande gebruik ik ook om de ge-edit te kanalen terug te zetten.

(spaans firmware)

 

Succes

 

Het gaat hier ALLEEN om de STR8000H = 8100

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is me gelukt! De nieuwe firmware zit erin! [color:"green"] [/color] <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Eigenlijk naderhand was het weer simpel. Gewoon de loader software opstarten(kabels inmiddels al aangesloten)COM poort selecteren, dan de software laden. In dit geval eerst V20.

Toen heb ik de receiver "blind" in CHA mode gezet, op "start" gedrukt en nu zag ik alleen het printericoontje verschijnen onder in mijn beeldscherm. Voor de rest helemaal niks in de loader! Hier ging ik dus iedere keer de mist in! Volgens www.weethet.nl moest er in het onderste scherm voortgangsinfo komen. Nou bij de ene wel en andere dus niet. Ik moest gewoon wachten tot het printericoontje weg was en dan nog 2 min. niks doen. vervolgens de rest van de procedure. Toen werkte de strong weer en het display was ook weer terug.

Vervolgens de strong weer geprobeerd en hij deed het weer. Toen op dezelfde manier ook nog de D9F firmware geladen en alles is nu picobello. Mooie patch.

 

Iedereen badankt voor de hulp. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk man blij dat ie het weer doet, ik hoor nu voor het eerst dat iemand geen voortgangsinfo heeft ja dan is het wel erg moeilijk dan moet je dus van ervaringen van anderen leren ik kan je wel zeggen dat bij v9c enz gewoon het klokje weer aanspringt maar bij de firmware mc2003 blijft die in cha mode staan dus dat druk ik op g en dan springt hij weer terug en dan ben ik klaar maar ja als je 2 min wacht en dan uitdoet ben je ook klaar natuurlijk. Nou hier leren we weer van toch.

 

Sijberman

Greetz,

 

Sijberman.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...