Ga naar inhoud


Onderbreking tijdens afspelen van lopende opname


Gast

Aanbevolen berichten

Als een lopende opname wordt afgespeeld en de opname eindigt stopt de Topfield ook met afspelen van deze opname. Na op afspelen te hebben gedrukt start hij weer waar hij gebleven was. Is dit een firmware foutje of hoort dit zo? Wat mij betreft mag hij door blijven spelen, maar misschien zijn er mensen die dit niet handig vinden?

 

Groeten Taeke

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb dit wanneer ik een opname geprogrammeerd heb (vb 5 werkdagen op bepaalde tijdstippen) en inderdaad stopt na de door mij ingestelde tijd eerst de opname en vervolgens schakelt hij uit. Na opstarten en opnieuw afspelen van de opname gaat hij verder bij de plek waar hij stopte, via een marker. Voor mij hoeft het afslaan ook niet maar aan de andere kant, ik programmeer hem nu eenmaal zo en hij (zij?)doet gewoon wat ik haar opgedragen heb. Op zich vind het ik al weer super van Topfield dat zij mij via een marker de mogelijkheid geven om op het moment van afslaan verder te gaan.

 

greetz

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites

rat2002,

Stel dat je een opname hebt geprogrammeerd en deze opname is gestart. Na een bepaalde tijd (zeg een kwartier) begin je deze opname af te spelen, terwijl deze nog aan het opnemen is. Als nu de opname eindigt dan stopt het afspelen van deze opname ook.

 

Hoop dat het zo een beetje duidelijker is,

 

Groeten, Taeke

Link naar reactie
Delen op andere sites

oplossing is er ook: als je gaat opnemen standaard een andere tuner nemen.

Dus ik KIJK altijd op tuner één, en stel mijn opname altijd op tuner twee in.

 

Geen problemen meer, tenzij de TF al aan stond door de opname.

 

Dan is er ook iets voor te zeggen dat hij uit gaat, hoe moet hij dan zien dat je zit te kijken, de TF scakelde toch in (en dus ook weer uit) voor je opname?

Todays dummy is tomorrows expert!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Fnonamus, voor de goede orde: ik zit niet naar de tuner te kijken, maar alvast naar de opname die nog bezig is op te nemen. Maar uit de andere reacties leid ik al af dat dit een normaal probleem is.

 

Groeten Taeke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit zelfde fenomeen doet zich ook voor als je met de topfield met de timer opneemt en dus automatisch aangaat. Als je dan begint tv te kijken (op een ander kanaal) schakelt de timer de topfield toch uit als hij klaar is met de opname.

 

ik zou niet weten of er voor zoiets een oplossing is....

 

groetjes, trixie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ligt het aan mij, of wordt het probleem van Taeke niet helemaal begrepen? (Misschien ben ik de enige die het verkeerd begrijpt hoor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> )

 

Bijna iedereen heeft het over het uitschakelen van de Topfield, maar ik heb Taeke geen woord zien schrijven over uitschakelen. Hij heeft het erover dat de weergave stopt.

 

Ik begrijp zijn probleem als volgt:

  • Topfield staat aan (met de hand aangezet), bijvoorbeeld op NED1
  • Op een gegeven moment, terwijl je naar NED1 zit te kijken begint er een timer opname van 1.5 uur op RTL4 (terwijl de ontvanger al aan stond dus, m.a.w. de ontvanger schakelt zichzelf na afloop van de opname niet uit)
  • Na een kwartier wil je het opgenomen programma van RTL4 gaan kijken vanaf het begin, terwijl de opname nog voortduurt (time shiften dus)
  • Na 1.5 uur is de opname klaar en stopt dus (terwijl je nog een kwartier te gaan hebt met de weergave)
  • Bij het stoppen van de opname stopt ook de weergave, terwijl de ontvanger aan blijft staan (bij de firmware van 28 oktober wordt er wel een bookmark gezet op het punt waar de weergave gestopt werd, zodat je makkelijk terug kan naar waar je gebleven was)
I.p.v. het zetten van de bookmark, zou het fijner zijn als de weergave gewoon door zou gaan, maar dat is waarschijnlijk vanwege bepaalde technische beperkingen (nog?) niet mogelijk. Vandaar dat het in de nieuwe firmware "opgelost" wordt door het zetten van een bookmark.

 

Om te voorkomen dat de weergave stopt, doe ik meestal het volgende: ik ga naar het recording menu (met de record knop) en maak de opnameduur langer, zodat de ontvanger blijft opnemen zolang ik zit te kijken. Dan neem je weliswaar meer op dan je wilt, maar goed, als je de opname wilt bewaren dan kun je dit er naderhand ook weer uit knippen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johnvdv, dat is precies wat ik bedoel, alleen dan wel helder omschreven. Van die boekmark maak ik ook maar gebruik, omdat er waarschijnlijk geen andere mogelijkheid is.

 

Groeten, Taeke

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Samengevat:

Probleem Taeke = (lopende opname)+(timeshift)=(stoppen opname(na 2uur)).

 

Probleem2 = ((probleem Taeke)-(timeshift)+(geprogrammeerde opname)= (stoppen opname(na 2uur))+(uitschakelen).

 

Probleem3= (probleem Taeke)+(geprogrammeerde opname)= (stoppen opname(na 2uur))+(uitschakelen).

 

Zoals eerder gezegd vind ik probleem2 niet erg, want zo stel ik dat nou eenmaal in.

Wel zou het volgende moeten gelden:

 

Oplossing(Probleem1, Probleem3)= (Probleem1 of Probleem3)+(met je tengels iets op de AB intoetsen)=/ (stoppen WEERGAVE).

 

Nou het lijkt me al een stuk duidelijker zo <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Ach, ze zullen het in Hiddink-land zelf ook wel weten, wat er moet verbeteren...

 

DOEG

 

Gorilla King

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...