Ga naar inhoud


Dilemma … help needed !


Gast

Aanbevolen berichten

Door het lezen van al die topics over ManHattan ben ik helemaal de weg kwijt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

In eerste instantie wou ik een leuke ontvanger kopen die meer of minder hetzelfde aan kan als mijn Humax 5400 (meer natuurlijk is beter). Dus ik zat te denken over ManHattan 7800 (Imbedded Irdeto en met 6in1 mogelijkheden plus nog een HDD waarop ik iets kan opnemen want na de opkomst van DVD spelers heb ik mijn VCR al lang gedumpt en nu miss ik toch die opnamefuncties in mijn apparaten).

 

Later kwam ik tegen ManHattan 7900, maar die blijkbaar zou nooit uitkomen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

ManHattan 5900 (misschien latere versie met HDD) die je niet zonder risico kan patchen en dan later met Penta soft voorzien.

 

Wat is het volgens jullie de beste keuze ?

 

Is er wel een voordeel in een ontvanger met Penta soft in vergelijking met een ontvanger met Imbedded Irdeto en met 6in1 mogelijkheden ?

 

Alvast bedankt !

 

 

Als ik het zei =>

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb gezien dat mijn collega Ozzo het een en ander over manhattan verteld en uitgelegd heeft. Ik ken eigenlijk die manhattans niet maar de Fortec Star is vrijwel hetzelfde en daar weet ik weer wat van af.

 

Ik heb een 6100 met ucas embedded die ik van het weekend omzet in dreamload, ik kijk nu nagra met de embedded en heb een Irdeto cam in slot b waar ik de 6-1 files in heb en dat werkt goed, maar met penta 1.09 kan je de 6-1 files en ook de nagra files in gebruiken dus dan hoef ik niet 2 slots te gebruiken. Verder al de andere platforms die penta ook ondersteunt is het natuurlijk voor een hobbyist erg aantrekkelijk om dit systeem te hebben.

 

Al de uitleg van Ozzo over de Manhattan geldt ook voor de receivers van Fortec Star, alleen de ref nr zijn verschillend.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar ik een beetje me zit is ... of zo een ontvanger 6in1 voor volgende generatie coderingen ook geschikt. Ik heb nu Humax en als ie vanaf volgend jaar niks meer kan ontvangen tja, dan wordt het een FTAtje geen probleem <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />. Maar als ik nu nog een 6in1 ga kopen die vanaf volgend jaar ook een FTAtje wordt ... dan heb ik wel een probleempje ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

En nu ff HCC dagje uit

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@gameplay

 

Is met de nieuwe boxen geen probleem : de UCAS embedded exemplaren ondersteunen (net als de Magic Module) SecaII, IrdetoII en ViaccessII.

Ik denk dat de huidige 6-in-1 machines met Irdeto-chip dat wellicht ook in de toekomst kunnen gaan ondersteunen.

Als je een 7800 koopt, heb je inderdaad een toffe machine met HD en 6-in-1 ondersteuning en Disecq 1.2/1.3 USALS.

WIl je zeker zijn dat je ook na een eventuele kaartwissel nog kan blijven kijken met een origineel abbootje, moet je net als ik, een Aston CAM aanschaffen en een C+ abbo (Seca 1) en dan krijg je straks als het moment daar is, gewoon een Seca 2 kaartje van C+ en die stop je lekker in de Aston 1.05 en dan werkt ie gewoon.

 

Dus ook in de toekomst kun je met de 7800 lekker uit de voeten.

De HD is natuurlijk super ; opnemen met DVD kwaliteit (ofwel ; what you see is what you get) het opgenomen beeld is identiek aan het uitgezonden beeld, super dus....!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog een vraagje. Ik weet het niet of het hier kan of moet ik een nieuwe topic beginen.

 

Ik heb nog nooit iets gehoord over PMC Tables voor andere ontvangers behalve Humax dan. Is het een ziekte van Humax of met andere ontvangers gaat het anders ? Via firmware misschien ?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...