Ga naar inhoud


astra + hotbird schotel V1,2 Switchprobleem?


Gast

Aanbevolen berichten


Hallo satvrienden ,

Heb laatst bij een leverancier een diseqc gezien die speciaal voor de Philips geschikt is ( een omhulling en als je die open maakt blijkt het van Philips te zijn ).Ik heb zelf 3 schotels vast op gesteld staan , astra , Eutel en Scandinavie , die ik handmatig schakel met een zelf gebouwd kastje , dit werk perfect.Veel succes verder met de hobby en de vr.gr. Zilverster.......

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn switch is een "global communication" met een fraaie kunsstof beschermende behuizing voor buitengebruik. Hierin zit een onduidelijk merk switch waarop staat PO NO 0743 en Datecode 0102 2x diseqc/sat

 

Hier word ik zelf niet veel wijzer van.

 

Gezien de reacties ga ik hem toch maar eens ruilen.

(Kost me wel weer ritje naar A'dam)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo satvrienden ,

 

Even voor Philips en de rest die evt. belangstelling hebben.

Mijn eerste avond die ik heb besteed voor het bouw project kun je wel vergeten omdat ik originele kabel heb gebruikt , die je ook tussen de ontvanger en schotel gebruikt.

Deze kabel blijkt dus te stug te zijn om in een kastje te proppen zodat je alles toch niet kwijt kunt en e.e.a.loslaat waar je het gesoldeerd hebt.

De tweede avond aan het prutsen en de oplossing werd gevonden door het gebruik van RG58U kabel , dunne kabel die ook gebruikt wordt om o.a. 27MHZ , 2M en 70CM apparatuur aan te sluiten van Tx of Rx naar de antenne.

Wat je verder nodig hebt is een kastje , plugjes die je ook gebruikt voor het aansluiten van de kabel op de schotel , koppel plugjes van het zelfde type , die je bevestigd in het kastje voor de ontvanger in en de schotel uit.Wel even op letten dat de koppel plugjes geleverd worden met bij behorende moertjes.Wat je verder nodig bent is een meerdere stappen schakelaar die zo weinig mogelijk verlies heeft en waarvan de binnen ader als ook de buiten ader van de kabel

onafhankelijk van elkaar aangesloten kunnen worden , ik bedoel dus dat ook de afscherming van de kabel vrij komt bij het schakelen en dus niet aan elkaar verbonden is.

Zelf heb ik nog een extra schakelaar aangebracht om meerdere ontvangers te kunnen schakelen. Let wel op bij gebruik van RG58U kabel dat je aan de binnen ader ( de warme kant ) wat soldeertin soldeerd om de kabel op dikte te krijgen omdat deze zo te dun is voor sat plugjes.

Verder heb ik de buiten kant van de kabel vast gesoldeerd aan de plug om zeker te zijn van goed kontakt.

Nadeel van het kastje is dat ik een gering ontvangst verlies heb , maar de meeste satteliet signalen zijn sterk genoeg en al met al is dit een goedkope oplossing , voor betere resultaten moet je al snel gas gevulde relais gebruiken en die kosten al snel euro 50 per stuk.

Allemaal veel succes met de hobby en voor meer vragen sta ik altijd open met vr.gr.

 

Zilverster

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste meedenkers,

 

Inmiddels bij leverancier switch omgeruild. Deze zweert erbij dat het moet lukken met deze global switch (Euro 39.00 !).Dus switch omgeruild voor een andere maar nu wel hotbird (eutelsat) maar geen astra te zien. Bij menu 7 als schotell 2 in menu en teug naar het voorgaande menu fraaie ontvangst, maar als schtoel 1 (astra) in menu en terug naar het menu met de ontvangst niets. Als ik de astra schotel op de B poort van de switch zet geen enkele ontvangst.

 

Heeft er iemand anders ervaring met dze twee schotels constructie bij inmiddels de fraaie versie 1.23 van M_Z Of zou het toch een software aansturingsfout kennen zijn. Ik vind het toch zonde om weer een nieuwe switch aan te schaffen in deze onzekere situatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De oplossing bleek toch een verkeerde switch.

 

Zo blijkt maar weer dat een meer gespecialiseerde winkel beter advies kan geven. Eerste switch bij mediamarkt, geruild voor ander die echt(!) moest werken. Dus weer niet.

 

Na uitleg door niet nader te noemen sat shop in a'dam andere goed werkende switch met standaard instellingen aangestuurd.

 

Iedereen dank voor het meedenken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Zilverster,

onder het topic "Hotbird/Astra en Hispasat en nu Sirus erbij" heb ik mijn oplossing beschreven. Toevallig liep ik tegen deze schakelaar op en heb het zelf maken maar vevangen door iets te kopen..

 

Gr. Phill

Philips dst5816 / Dreambox7000 / Dreambox8000 (image OpenPli)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Hallo Philips ,

 

In de eerste plaats sorry voor het laat beantwoorden , graag gedaan en leuk dat je nog even reageerde.

Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar en veel schotel plezier toe gewenst vanaf deze kant.

Denk je toch de meeste forums wel bij langs te lopen en zo zie je dat je wel een keer iets kunt missen.

Ik heb zelf ook zo hier en daar wel eens een vraag gesteld en krijg eigenlijk wel eens wat te weinig antwoord op mijn "problemen" , dat probeer je dan een aantal dagen of weken bij te houden en zo verwaterd er wel eens een keer een vraag of antwoord in de reeks.

Soms heb je de oplossing al gevonden voordat de vraag beantwoord is en het is dan vooral belangrijk om de evt. oplossing te vermelden , zodat ook iemand anders er nog iets aan heeft , vr.gr.

 

Zilverster

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...