Ga naar inhoud


nokia 9200


Gast

Aanbevolen berichten

hallo ik ben dus ook een beginner in het sateliet gebeuren,ik heb nu het volgende probleem enige tijd geleden heb ik een nokia 9200 gekocht met dvb 2000(welke versie er precies in zit weet ik niet)en tevens voorzien van een funcard.Ik heb dus prima naar canal+ enz. kunnen kijken.door mijn niewsgierigheid naar de nokia toe ben ik de nokia eens gaan aansluiten op de computer en ben met setedit 3.0 aan de slag gegaan,ja en je raad het natuurlijk al door een stomme fout van mij was ik de complete zenderlijst kwijt op enkele duitse zenders na.ik heb toen in paniek de nokia zelf de zenders opnieuw laten zoeken, na 4 minuten had ik er dus ongeveer 200 terug.maar tot mijn verbazing was alleen canal+rood en canal+blauw en premiere nog te ontvangen,ik heb nu een nieuwe zenderlijst van het internet gehaald en in de ontvanger geladen desondanks blijft canal 16:9,studio vh1 en de andere zenders van canal digitaal op zwart,ook is de funkaart opnieuw geladen en werkte bij deze persoon wel.zo en nu dan mijn eigenlijke vraag deze persoon die mijn kaart heeft geladen vertelde mij dat ik de software dvb 2000 opnieuw moet uploaden in de nokia via de seriele kabel klopt dit en kan dit zomaar over de oude versie heen.en hoe gaat dit ik heb versie dvb 2000 beta8 gedownload.

ik hoop dat iemand mij kan helpen met dit probleem en alvast bedankt.

met vriendelijke groet fritz.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

hallo ik ben dus ook een beginner in het sateliet gebeuren,ik heb nu het volgende probleem:

 

enige tijd geleden heb ik een nokia 9200 gekocht met dvb 2000(welke versie er precies in zit weet ik niet)en tevens voorzien van een funcard.Ik heb dus prima naar canal+ enz. kunnen kijken.

 

door mijn niewsgierigheid naar de nokia toe ben ik de nokia eens gaan aansluiten op de computer en ben met setedit 3.0 aan de slag gegaan,ja en je raad het natuurlijk al door een stomme fout van mij was ik de complete zenderlijst kwijt op enkele duitse zenders na.

 

ik heb toen in paniek de nokia zelf de zenders opnieuw laten zoeken, na 4 minuten had ik er dus ongeveer 200 terug.maar tot mijn verbazing was alleen canal+rood en canal+blauw en premiere nog te ontvangen,

 

ik heb nu een nieuwe zenderlijst van het internet gehaald en in de ontvanger geladen desondanks blijft canal 16:9,studio vh1 en de andere zenders van canal digitaal op zwart,ook is de funkaart opnieuw geladen en werkte bij deze persoon wel.

 

zo en nu dan mijn eigenlijke vraag: deze persoon die mijn kaart heeft geladen vertelde mij dat ik de software dvb 2000 opnieuw moet uploaden in de nokia via de seriele kabel klopt dit en kan dit zomaar over de oude versie heen.en hoe gaat dit ik heb versie dvb 2000 beta8 gedownload.

 

ik hoop dat iemand mij kan helpen met dit probleem en alvast bedankt.

met vriendelijke groet fritz.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste Fritz,

 

Je hebt drie hoofdmogelijkheden.

1. De noodzakelijke Bootlader om alles te laten werken.

2. De Firmware van een bepaalde versie b.v. Dr.Overflow

3. De kanalenlijsten

 

Nu die kanalenlijsten zijn nu juist zeer simpel en snel in jouw ontvanger te laden met diverse hulpprogramma's en gaat ook via die Serial aansluiting.

Je hebt een zogenaamde DVBedit programma nodig

Tik maar eens iets over de Nokia 9500 in op de zoeksite van Google en je komt vast wel verder.

Snurker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

( Straks zijn meer behangers nodig om OLED schermen tegen de wand te plakken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Best Fritz!

 

Eérst en vooral welkom op het board!

 

Zoals je reeds opgemerkt hebt, heb ik jouw originele tekst ietwat aangepast...

 

Neen, geen letter gewijzigd, alleen maar wat spaties tussengelast opdat hij wat gemakkelijker zou lezen... Wat vindt je er van? Duidelijker of niet?

 

Is een vriendelijk voorbeeldje naar jou toe waar je rekening kunt mee houden als je nog dergelijke lange vragen stelt.

 

Gezien jouw probleem duidelijk over de Nokia gaat is het ook geraadzamer om vragen in dat verband in het juiste forum te stellen: dààr kunnen ze je nóg beter helpen. Daarom verplaats ik jouw vraag naar het "NOKIA forum"

Succes verder met de hobby!

 

(en terloops: die editor van Wolfgang Litzinger (setedit) is prima hoor! Werk ik ook mee)

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

beste snurker bedankt voor je reactie,dus ik kan gewoon de nokia aansluiten op de computer en de nieuwe versie van dvb uploaden via de seriele kabel en gaat dan alles weer werken.groet fritz.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@fritz, de seca kanalen (C+ 16/9, discovery, ngc, animal planet, x-zone, etc.) krijg je alleen open als je een omgebouwde CAM-module hebt, je vermeld niet dat je deze ook daadwerkelijk hebt. Ik vermoed van wel (omdat je een funcard gebruikt) dus dat zou moeten willen.

 

laatste settings (satlook) met dvbedit in je nokia uploaden via een nulmodem-kabel of via scsi, meest recente fun6in1 files op je funcard programmeren en het zou weer moeten werken.

 

groet,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoonweg je nokia starten en dan kan je zien welke erin staat. Wat bij een allcam het beste is de nomans versie. Ook jan je de onderste knop (rechts) van je afstands bediening indrukken en dan kan je ook aflezen welke versie erin staat. suc6

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maaaar ! als je op bedoelde knop drukt , en er verschijnt een favorieten lijst , dan zit er een DVB 2000 Beta x versie in .

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

iedereen bedankt,ik heb weer alle canal+ zenders dus dit forum kan gesloten worden.iets verder in het forum stond iemand met het zelfde probleem de oplossing was een nieuwe settingslijst ik heb deze dan ook gedownload en in de nokia geladen en ziedaar er was weer canal+ alles compleet.

iedereen bedankt en tot de volgende vraag.

groet fritz........

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...