Ga naar inhoud


Software DBox2


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik heb al in diverse threads gelezen dat het mogelijk is om op de DBox2 zonder CAM/CI kanalen te kijken. Dit systeem werkt ook met Linux als basis besturingssysteem.

 

Is het dan niet zo dat deze programma's voor de DBox2 ook op de Dreambox werken? Heeft dit iemand al getest? En zoja, wat waren de bevindingen?

 

Greetz

 

 

MadMan

Link naar reactie
Delen op andere sites


op zich zou het moeten werken, maar de softcam zit te zeuren over een of ander device wat hij niet kan openen.

 

iemand die ik ken heeft het geprobeerd, maar tot nu toe nog niet aan de praat gekregen. ik zal er binnenkort ook naar kijken...

domme vragen bestaan niet, domme mensen wel.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet iemand of er sources beschikbaar zijn van softcams? Ik heb niets kunnen vinden.

 

Als er sources zijn dan zou ik eens kunnen gaan proberen om deze zo om te werken zodat ze op de dreambox werken! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Greetz

 

 

MadMan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo dit is al een stap in de goeie richting. Wou dat ik kon meehelpen, maar dit gaat toch wel allemaal men petje te boven. Wat zou ik nu het beste doen, een MMmodule kopen of wachten tot er soft beschikbaar komt waarmee de interne kaartlezers bv. Allcam worden. Zou dit er kunnen aankomen of niet?

 

Veel susses!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk plan om eens lekker tegaan sleutelen aan de Dreambox, maar volgens mij is het een beetje grote stap.. waarom beginnen we niet eerst bij iets simpelers. zoals een spelletje of programmatje toevoegen aan de lijst... zodat we dit eerst een beetje onder de knie krijgen... En laten we eerst eens een goede editor vinden voor de firmware.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Appien,

 

Ik ben zelf ook programmeur maar ik weet nog niet zoveel van CIs, CAMs, etc. Ik zou alleen even uit moeten gaan werken wat ik precies wil gaan bouwen en hoe dat te realiseren is. En het hoeft toch niet in twee uurtjes? Binnen twee maanden zou ook mooi zijn maar misschien als ik het licht zie! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Anyway, ik heb op Internet niet echt veel resources gevonden eigenlijk om zoiets te gaan schrijven hoewel er toch diverse softcams te krijgen zijn. Zit ik nou niet goed te kijken of is de documentatie gewoon nergens te krijgen? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Groeten,

 

 

MadMan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op http://cvs.berlios.de/cgi-bin/viewcvs.cgi/tuxbox/ is veel te downloaden wat aanwezig is in de Dreambox, incl. de broncodes. Misschien kunnen we hier wat verder mee.

 

Ik zit alleen nog met het read-only probleem. Zolang ik hier geen oplossing voor heb, valt er weinig aan te passen. Zowat alle bestanden, behalve de dir /var zijn beveiligd. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> Wie weet hoe dit aan te pakken is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben op zoek naar een manier om het root-file system als rw te (re)mounten. Ik had ook al gezien dat er in Beta05 de games (die na Beta04 opeens weg waren) gewoon naar een andere directory verplaatst zijn. Met het commando <pre><font class="small">code:</font><hr> mount /dev/root / -o remount,rw </pre><hr> kan je het filesystem mounten als Read/Write, niet dat ik daar wat mee opgeschoten ben.

 

Ik had zojuist ook nog een ander idee ... ik kwam in het upgrade menu van de Dreambox de flash-images tegen. Ik probeer in de dreambox de locatie te vinden van deze flash-files zodat die misschien te mounten zijn (en aan te passen).

 

De site van de linux-distributie die op de Dreambox draait is http://www.busybox.net misschien dat daar iets staat. (Er staat wel een uitleg van de commandos van de linux-variant die op de Dreambox draait.

Xtrend ET9000, Samsung UE40D6200, Onkyo TX-NR818, Yamaha YST-SW515

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien denk ik wat te simpel maar is het read/write niet gewoon bij te stellen met het commando 'chmod' zoals in alle Linux/Unix-distributies? Dan zou je dus chmod uit moeten voeren als root en dan als een van de argumenten 777 meegeven zodat alles in 1x openstaat. (Read/Write/Execute).

 

Greetz

 

 

MadMan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat werkt helaas niet. Ik probeer het bestand vsftpd.conf (voor ftp functies) aan te passen, maar wil niet echt lukken.

 

Ik heb het zowel met chmod als via de remount (zoals opgegeven door GoGoHaRrY), maar steeds als ik uitlog en opnieuw inlog, staat het oude bestand er weer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...