Ga naar inhoud


*newbie vraag* Dreambox maar wat erbij?!


Gast

Aanbevolen berichten

Even een newbie vraagje. Ik heb me zitten verlekkeren aan de spex van de Dreambox 7000. Ik ben zelf een netwerk/Linux freak die best met die dreambox aan de slag wil alleen, wat heb ik verder nodig? Kan ik gewoon een standaard schotelantenne + LNB erbij nemen? En wat heb ik nodig om Nederland 1,2,3 te ontvangen? Een speciale module of kan dit ook softwarematig? Kan ik zonder meer ook Canal+ ontvangen bijvoorbeeld? (normaal gesproken gaat dit met een smartcard waarop je code's laat had ik begrepen alleen de Dreambox ondersteunt dit nog niet).

Kan ik overigens als ik een HDD installeer op de Dreambox zelf packages installeren en dergelijke?! (en er bijvoorbeeld een Samba server van maken)

Ik hoop niet dat ik iemand heb geirriteerd met deze newbie vragen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Mij irriteren? Jij heb me nog geen Toxbee genoemd dus dat valt wel mee:-))

Je kunt gewoon een standaard 60 CM schotelantenne gebruiken als je alleen Astra wilt onvangen. Een 78 CM schotel en een switch heb je nodig voor een schotel met dubbele kop voor Astra en hotbird.

Voor een draaibare installatie heb je wel wat meer nodig, maar dan wordt het duur <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Je hebt op dit moment ook een CI module nodig om de Nederlandse zenders te ontvangen. Ik raad je een Irdeto Euro module aan omdat daar ook "speciale" kaartjes op werken en die module relatief goedkoop is.

Ik hoorde van een groepje lindows (oeps, Linux) freaks uit Engeland dat zij bezig zijn de drivers van de Dreambox te disassembleren om er de software emulator van de DBOX 2 op te laten draaien, maar daar zou ik voorlopig nog maar niet veel van verwachten.

Als je dit forum goed leest, kun je zien dat er met de images al een hoop mogelijk is. Dat antwoord is dus ja, afhankelijk van je eigen kennis van linux en programmeren.

 

Groetuh,

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die hoef je helemaal niet om te programmeren. Die modules hebben een enorme bug waardoor de software van menig ontvanger er wel voor zorgt dat de speciale kaartjes werken. Dat werkt met een samsung, bepaalde modellen fortec star en zo ook de dreambox.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alhoewel ik er blij <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> mee ben is gebruik maken van het exploit in de software van de irdeto module ook niet geheel legaal.

Er moeten namelijk in de firmware van de ontvanger dingen gebeuren die niet van zelf gaan zoals het herrekenen van de keys.

Zo zal er nooit een approval van premiere komen.

 

Maar ik hoop natuurlijk wel dat de situatie zo blijft.

Het spaart dure modules uit !

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...