Ga naar inhoud


[Pioneer] K7002 of 7003


chablis

Aanbevolen berichten

Bij het programeren met pioneero beschrijft MaDs site dat je K7003 aan massa moet leggen terwijl Marc zeguers zegt K7002. Is er 1 fout of kan het allebij en zo ja (allebij) is de ene met meer risico dan de andere. Ik ben eens wat over testmode 1 en 2 tegengekomen...

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Omdat je ook bij MADS gekeken hebt, neem ik aan dat je over een 110/210 praat. Er wordt geadviseerd om de deco in service mode te zetten, maar dat is niet perse nodig. Ik de doe dat zelf al lang niet meer. Als ik dan nieuwe FW laad, hoef ik ook geen kanalenlijst en/of eeprom opnieuw te laden.

 

Service mode 1 en 2 zijn noodzakelijk voor de systemen waar de FW en kanalenlijst via de parallel en serial poort geladen worden.

Service mode 1 is voor de Firmware en service mode 2 is voor de kanalenlijst

In beide service modes kun je de eeprom laden en dat is ook handig, omdat de eeprom gedeeltelijk gewist wordt als je de deco in service mode zet.

 

K7003 is service mode 2.

 

Groeten

Satori

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij heb je de service mode alleen nodig als je de eeprom-file opnieuw gaat loaden. Ik gebruik nl. nooit de servicemode (1 cq 2) voor hrl laden van de Firmware of Kanalenlijst of doe ik al die tijd iets fout ?

 

Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, bedankt, ik heb weer stof om over na te denken, net Jtag in elkaar gebakken op proefprintje en nu voor het eerst Deco open gemaakt. Zitten trouwens geen soldeerpennen in K700X, hoeft dat dan toch maar even aan aarde? Zie 7003 ff nog niet, komt wel. Waar is eigenlijk smartgleuf II en de bestaande parallel poort voor?!? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Zometeen eerst Firmware laden en dan kijken of mijn funcard 4 het blijft doen. Wat is eigenlijk relatie tussen Zenderlijst en Eeprom. Doet Deco zeker zelf in schrijven als je hem zelf laat zoeken. Alvast bedankt. Tot later.......

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals Satori al schreef, hoef je om de firmware te laden helemaal niet punt K7002 aan aarde te leggen. Je hoeft dit zelfs ook niet voor de kanalenlijst en eeprom. Zie "Jtag ?" op pagina 2.

Let op dat je in pionero eerst een cpu test uitvoert en bij configuratie het juiste moederbord hebt geselecteerd. Dit is belangrijker als het typenummer van de deco.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hee Mad, goe dat je ook meekijkt. Trouwens ik vind dat zenertje aan pen 1 van de LPT ook wel link zonder serieweestand. (diodes slaan vaak in sluiting als ze worden overbelast). Ga zelf ff meten aan die brug van pen 6 CN 7001, denk dat dat beter is. Maar allemaal bedankt voor het delen van jullie kennis. Van dat andere slot en die poort nog van niemand antwoord gehad. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Smartgleuf 2 om betaalkaarten in te stoppen, zodat er geld afgeboekt kan worden voor betaal-tv of kopen van produkten. (toekomstdromen).

Seriele en parallel poort zijn ook bedoeld voor toekomst uitbreidingen, maar die schijnen er niet van te komen. Daarnaast is het waarschijnlijk ook mogelijk bij een 110 om via parallel en serial te upgraden, maar we weten nog niet hoe.

In de eeprom staat een referentoe naar de kanalenlijst. Ik heb eerder al eens uitgebreid uitgelegd hoe de samenhang is en hoe dit gekoppeld zit met editen en de standby toets op je afstandsbediening. Als je in deze thread zoekt naar kanalenlijst of eeprom of channellist moet je dat wel tegenkomen.

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...