Ga naar inhoud


ucas programmeren


maan

Aanbevolen berichten

Hy fooks,

Zou iemand hiero uit kunnen leggen hoe ucas en mm in de 5900 manhat. geplaatst kan/dient te worden?E.e.a. natuurlijk gelezen en heden de hele avond aan het zoeken en proggen(geprobeert) maar het wil voor geen meter.Ik heb dus begrepen dat nodig is een:ucas progger en een mm progger(beiden in mijn gelukkige bezit) en daarnaast natuurlijk de software:magicload en penta.1.09.

Oke, beiden denk ik ook te hebben( magicload van drean multimedia en ucas emu.img)

Tja , leuk allemaal ...maar toen!!

De dreamload wil niet connecten met de comport(com 1) dat img. ding weet ik ook niet wat ermee te doen....en na resetten en opstarten,en niet resetten en progje starten en nog meer van die stunts heb ik de moed opgegeven, en als niemand reageert gaat er vuurewwerk in!! ( heb ik in ieder geval één mooi plaatje!)

maar goed ....ik w8 af.

Voor nu weltrusten en de Sint de groeten alvast.......

Link naar reactie
Delen op andere sites


je gebruikt niet de goede software; ucas.emu.img komt in dit programmeer verhaal niet voor. Kijk op www.secart.host.sk/ucas.htm voor de Engelse handleiding. Alsje het doet zoals daar aangegeven kan het niet fout gaan.Indien toch stuur je me maar een PM en bewaar dat vuurwerk maar voor Oud&Nieuw <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

"het daghet in het Oosten, het lightet overal;

hoe luttel weet C-plusje waarheen ik kijken zal"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad is de tip van Jer prima.

Om even samen te vatten :

 

Je steekt de UCAS programmer met het chipje naar onderen in de receiver (uiteraard met de GOEDE kabel eraan (NUL modem (crossed connections female to female lead.)) en gebruikt dan de uploader voor de UCAS software.

 

A) TO CONVERT FROM UCAS TO DREEMBOOT

 

1. Connect your receiver to your TV, power it ON and wait for 10 seconds.

 

2. On your receiver, select CA Setup and select Common Interface and press OK. It should display v1.4.1.7.1 on slot A. Press OK for sub menu which will display: Smartcard, CI Resource, Firmware, Download. Select Download and press OK.

3. Connect NUL Cable (crossed cable) to GREEN card and insert it into Hard-Wired card slot on the receiver. The green LED on the card should come ON momentarily and go OFF. If green LED remains ON then remove and re-insert the card. If green LED does not come ON then remove card, power OFF the receiver and power ON again. Repeat step 2 and reinsert the card.

 

4. Run the Loader program (c:\program files\loader\loader.exe.)

 

5. Click on settings and select COM port (default is COM 1, Baud rate 9600)

 

6. Press OK on the receiver and click on File and select Loader.upd file. Then click on Download Now! Downloading will start which will take approximately 4 minutes.

 

7. The download progress bar will be displayed.

 

8. When the download is completed it will display ‘’ CAM Downloader Tool Ended ‘’

 

9. After download power OFF the receiver from mains and power ON again. Then select CA Setup and select Common Interface and press OK. It should display ‘’DREEM BOOT ‘’ on slot A.

 

Hierna kun je met de MM progger er naar believen Penta software inzetten. Hier heb je een ANDERE KABEL voor nodig ! (SERIAL (parallel connections female to male lead.) ofwel de kabel die je ook voor je programmer gebruikt.

 

De machine staat na het omproggen van de software in DREEMBOOT mode en dan kun je dus (na een keer rebooten) met de MM upload software er een versie Penta Software in zetten.

 

That's it....

 

suc6!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hartelijk dank "Jer49"en "OzzO"

 

Helaas kan ik hier geen rijm op maken,gaat te lang worden.

 

dank zij jullie verwijzing/uitleg heb ik zojuist de ucas toestand erin kunnen proggen ( dit was anders nooit gelukt !

 

MAAAR , (tja er is altijd wel iets wat niet lukt met receivers) nu wil het m.m gebeuren weer niet!!! De loader start wel en het maakt ook wel "connect" maar na het selecteren van de penta.mbf komt tie weet met ,<invalid response from module for init.> en dit terwijl het lampje op de m.m progger aan staat.

 

Wat ik me afvraag is moet de tuner aan staan "volgens mij wel want anders doet het ledje op de progger het niet" en als die dan aanstaat moet ik dan weer naar het c.i.dreemlood menu ? "heb ik wel geprobeerd maar noppes result".

 

Jullie ziet wel , er wordt gearbeid maar het is irri op deze manier, (ik heb het vuurwerk wel weggezet voor nieuwjaar) maar mijn pink begint wel een beetje te jeuken....afijn.......

 

Los groetos " aan de Sint en alle andere Sint-lingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tuner moet aanstaan, MASTER RESET geven en als ie dan ge-boot is dan kun je je MM programmer insteken (ledjes + chip naar beneden) en zal ie connecten...

 

Uploaden en klaar is kees.....

 

suc6!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi .. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> is ookeen makkie (de tweede keer, als je weet hoe je het doen moet ;-)

 

Maargoed, je machine is nu wat magischer geworden, nu de nieuwe software nog (als ie er nog niet inzit) en dan heb je een wereld receiver tot je beschikking.

 

suc6!

Link naar reactie
Delen op andere sites

huh, ?? nieuwe soft.?? toch niet weer hé, heb nu de ucas , de m.m soft en een fun met manhattan files......moet er nog meer gebeuren?? nou ja moet....je begrijp wat ik bedoel denk ik....

D8 dat dit HET was ...of kan tie nog meer up..?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hello Ozzo,

 

Als ik het goed begrijp heb je twee programmers nodig om de Ucas module te programmeren . Ik heb een Sonysat DSR7000 , maar waarschijnlijk is het converteren van Ucas naar Dreamboot hetzelfde . Mijn vraag is : waar kan ik de progger vinden om Ucas naar Dreamboot te converteren en waar is de file te vinden ? Een progger voor de penta 1.09 heb ik . Dank voor antwoord.

 

Vriendelijke groeten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De sonysat zou ik maar even geen dreamload met pentacrypt in zetten want dan is de "fun" snel over!

Lees in overige receivers!

In de Arnion/ Manhattan/ Fortec kun je het overigens ook maar beter niet doen, maar die hebben er (nog) geen last van. Dat komt volgende maand pas tegen kerstmis volgens de "geleerden".

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...