Ga naar inhoud


Update van een 7800


Gast

Aanbevolen berichten

Wie weet wat er nog te doen is als een 7800 tijdens het inlezen van de software update niet verder wil na het lezen van app-7800-1_180AHP.img ?

 

Wil niet meer booten, doet niets meer. Met dezelfde software paar dagen geleden een 7800 van een kennis gedaan geen probleem. Nu mijn eigen sinterklaas kadootje om zeep geholpen ?

 

Hoe maken we een reboot weer mogelijk ?? Resetten met een toetscombinatie of zo ??

Link naar reactie
Delen op andere sites


Even op de Manhattan site de Nieuwe software downloaden middels het berichtje met de file-verwijzingen (!) dat ik in dit forum geplaatst heb (bovenin).

Het is een zogeheten ALL image, wat zeggen wil dat ALLES dan geupdate wordt.

Je hebt dan zowel de nieuwe loader als software/tp settings in je machine staan.

 

Gebruik de oude loader en zet die op compress data + application, dan zul je zien dat het lukt, mocht het onverhoopt nog niet gaan de eerste keer, gewoon NOG een keer proberen tot ie netjes boot. Let op : het booten kan wel eventjes duren (soms een paar minuten!) nadat je net hebt ge-upgrade !

Wacht dus af en ga ondertussen badderen, koffiezetten of wat dan ook. Als je dan na een aantal minuten bij je machine aankomt zal ie "NOCH" in het scherm hebben staan, dan is de update dus gelukt. (NOCH betekend NO CHannels)

 

suc6!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja er staat nu een puntje in de display. De nieuwste software hebben wij van het bord gehaald en gebruiken de loader versie 1.01, kiezen voor de nieuwe all*.img immage file klikken op start en wachten tot er Waiting BABO verschijnt. Dan schakelen wij de 7800 in (stekker erin) er verschijnt dan in de upload software: 0:[ en verder gebeurt er niets. conform de gebruiksaanwijzing nogmaals de spanning eraf en weer erop en dan komen alleen regel 1:[ 2:[ en soms 3:[ erbij maar verder blijft het doodstil en gebeurt er helemaal niets meer met de 7800. Heb jij nog een ander idee ?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De 7800 had helaas een defect (overigens komt dit dus hoogst zelden voor) waardoor de flash niet meer wilde laden. Na een telefoontje met de importeur van Manhattan in Zoetermeer stelde deze voor om, bij gebleken defect, het nieuwe defecte apparaat om te ruilen voor een werkende nieuwe. Klasse Service !! Zo maak je het tegenwoordig bijna nergens meer mee. Ik werd ook direct verwend met de nieuwste software en een up to date kanalen lijst in mijn nieuwe 7800. Thuis binnen 10 minuten beeld op alle sats en het genieten kan nu echt beginnen !

 

Nogmaals dank aan ieder zijn/haar hersens welke ik met dit probleem had opgezadeld cq gevraagd had om hulp !! Het lag niet aan jullie kennis !!

 

bah <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...