Ga naar inhoud


Mpeg2 Stream ---> VOB file


Gast

Aanbevolen berichten

Hoe kan ik de mpeg2 stream die de dreambox maakt omzetten in een bestand ( VOB ofzo ) die Nero of een ander brandprogramma accepteert. Met de elecard codecs zijn de bestanden te bekijken. Nu nog op een dvd'tje branden.

 

Rebootje

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit is wat ik er van kan vinden...

 

opnames zijn vaak (ligt beetje aan de zender) zonder veel aanpasingen op DVD te zetten. Wel moet je o.a. de mpeg2 header patchen zodanig dat bitrate bijvoorbeeld binnen dvd specs valt. Wanneer je dat trucje eenmaal beheerst kun je binnen opnames eenvoudig op dvd branden.

 

Het kan aan mij liggen maar ik kan niet in het forum vinden hoe dit moet. En accepteert een brandprogje dan die file. Moeten er geen vob files van 1 Gb gemaakt worden?

 

rebootje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ligt er een beetje aan hoe je de bestanden opneemt. Via NFS moet je er nog niet te optimistisch over zijn. Ik heb nu 2x geprobeerd om een opname die langer was (> 1Gb bestand) om te zetten en bestanden worden bij re-muxen na langere tijd a-synchroon. Zo van na een half uur denk je van loopt het geluid nog goed en na een uur zie je echt duidelijk dat het a-synchroon is.

 

Kan wel goed aan NFS liggen en dat het met een ingebouwde harddisk wel 100% werkt. Kan ook aan XMuxer ligggen trouwens <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Het werkt bij mij in ieder geval nog veel slechter als opnames via dbox of dvb-s kaart.

 

Ik gebruik de remux optie uit XMuxer om van de transport stream opname een mpeg program stream te maken. Daarna kun je er met dvdpatcher iets van maken wat je dvd brander als dvd accepteert.

 

Echostar LT8700, Topfield 5000PVR en Dreambox 800HD via multiswitch op een draaibare Echostar 120cm en vaste Visiosat tri-sat schotel met Invacom en Smart LNBs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook op de interne HD zijn opnames soms niet helemaal of soms ook helemaal niet synchroon. Gisteren een opname gemaakt (2 minuten) van Canal+ rood en deze opname wordt ook door de Dreambox zelf niet synchroom afgespeeld.

 

Voorts is mij opgevallen dat het vaak gebeurt dat het beeld een aantal keren overslaat aan het begin van een opname. Dit is overigens dan weer niet doorslag gevend of de opname daarna ook a-synchroon is. Gisterenavond ook Musikladen opgenomen (ORB), ook die haperde aan het begin maar was verder toch goed synchroon.

 

Nog steeds werken voor mij de opnames met de dbox1 en DVBrecorder het beste. Maar ook daar gebeurt het wel eens dat er in de file een fout zit.

 

Een keer heb ik een opname gehad met in 1 GOP 18 beeldjes in plaats van de 15 (Zoals bij de rest). Door dat ene kleine foutje is de complete stream niet meer bruikbaar.

Het zou fijn zijn als daar een keer een reparatie pgm voor komt. De tool van Offeryn werkt in mijn beleving erg slecht. De keren dat ik het heb geprobeerd blijft er niets van de stream over.

 

Voor mij werkt Xmuxer, samen met M2Edit om te knippen de meest handige combinatie.

En voor mensen die niet teveel eisen stellen aan DVD authoring is DVD Workshop van Ulead nog steeds een aanrader.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

naar mijn idee is het nog veel te vroeg voor een reparatie-tool.

 

Zowel met de door jou genoemde dvb2000 / dvbrecorder als met dvb-s kaart met dvbx software zijn mijn opnames in 99% van de gevallen 100% goed synchroon. Lijkt mij dat er met de dreambox eerst geprobeerd moet worden een vegelijkbaar resultaat te halen.

 

Wanneer een reparatie tool bij voorbaat noodzakelijk is (bijvoorbeeld dvb-s onder multiDec met softcam) is opname voor mij niet meer dan een gimmick. Reperatie valt in de praktijk heel erg tegen omdat je dan blijft emmeren dat je geluid of beeld weg moet knippen e.d. Erg arbeids intensief terwijl je op voorhand niet weet of het echt 100% goed wordt. Ben net nog even bezig geweest met een opname via de dreambox (the mummy returns) maar die was niet binnen redelijke termijn synchroon te krijgen. Vergelijkbare opname met genoemde proggie's opgenomen is daarentegen routinewerkje van paar minuten met eventueel een PC die daarna uren staat om te rekenen naar divx <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Naar mijn idee is huidige status dreambox wel hoopvol omdat een vergelijkbare ontwikkeling bij zowel dvb2000 als dvb-s software langer duurde. Die ervaring leert wel dat betrouwbaar synchroon opnemen nog wel even kan duren trouwens. Maar laten we er het beste van hopen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Echostar LT8700, Topfield 5000PVR en Dreambox 800HD via multiswitch op een draaibare Echostar 120cm en vaste Visiosat tri-sat schotel met Invacom en Smart LNBs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn idee voor een reparatietool was ook niet bedoeld voor de Dreambox. Uiteraard moet het gewoon goed gaan werken. En dat dat nog even duurt is niet erg.

De tool is voor mij meer bedoeld voor die situaties waarin je een stream hebt waar 1 klein foutje in zit, en je daardoor de hele stream niet meer kunt gebruiken. Ook bij de dbox1 komt dat zo af en toe nog wel eens voor. En dan zou het mooi zijn als je dat kleine foutje eruit zou kunnen halen.

Ik zou al blij zijn als er een tool zou zijn, waarmee je 1 GOP kunt verwijderen. Ook al ben je dan iets kwijt, je houdt in ieder geval nog wat over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...