Ga naar inhoud


Waarschuwing op zijn plaats !


Gast ozzo

Aanbevolen berichten

Wat er precies van waar is weet ik ook niet, maar ik wil toch iedereen even attenderen op het feit dat het mogelijk zou KUNNEN zijn dat de Penta machines er in December de brui aan geven.

 

Volgens ingewijden uit het Magic Dream kamp zou er een 'beveiliging' in de software zitten en volgens ingewijden in de receiver wereld zou zit op fabels berusten.

 

Om het zekere voor het onzekere te nemen zou ik toch dit forum GOED IN DE GATEN houden en kijken wat er zoal omtrent deze materie gepost wordt.

Tox kennende gaat ie niet helemaal over 1 nacht ijs en "waar rook is, is vuur" is mijn ervaring in de afgelopen jaren.

Ook is het zo dat de 'goedkopere merken' op dit moment al problemen hebben (waarschijnlijk de "1Mb machines") en die slikken dus geen kaartjes meer.

 

Ik zal de importeur vragen hoe zij hier tegenover staan en laat wat weten zodra ik enigszins positief nieuws heb.

 

Ook ik geloof er niet in en net zoals het verspreiden van een Virus in officiele software is ook het onklaar maken van partikuliere goederen middels software (beveiliging of niet) of een andere truuk, volgens het Europees recht, NIET toegestaan.

 

Maar ik vindt toch dat iedereen hiervan op de hoogte dient te zijn, vandaar dit bericht.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb gehoord dat als het gaat gebeuren het op 20 december is. Ik ben dan benieuwd of de eigen producten dan ook niet het loodje gaan leggen.

 

Volgens mij proberen ze de ucas receivers zwart te maken om hun dreambox (ook met ucas als je wilt) te promoten.

 

Ik krijg tegenwoordig ook spam over de dreambox.

eerste regels:

"Ik las je bericht op google omtrent de dreambox."

 

Heb heel google afgezoekt maar kan geen 1 bericht vinden over mij over de dreambox.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

[color:"red"]Ik zal de importeur vragen hoe zij hier tegenover staan en laat wat weten zodra ik enigszins positief nieuws heb.</pre><hr>[/color]

 

 

En negatieve nieuws ook ?

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja en nee. Het is tenslotte ook niet toegestaan om iemand zijn auteursrechtelijk beschermde loader te kopieeren. Die penta software werkt alleen op dreamload (of een kopie daarvan). Vandaar heb je geen poot om op te staan als de receiver kapot gaat, omdat je al strafbaar bent als je de dreamload in een andere module of in dit geval een UCAS receiver zet en die receiver of module alleen kapot kan gaan als je de receiver of module voorziet van de gekopieerde loader. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Als je de receiver origineel laat is er niets aan de hand, maar dan heb je natuurlijk ook geen allcam. Het is alleen een goedbedoelde waarschuwing omdat we naderhand niet willen dat mensen door de berichten die ze op dit board gelezen hebben met een kapotte receiver of module zitten.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt helemaal ! Vandaar ook mijn 'waarschuwing' omdat het TOCH iets is wat we in de gaten moeten houden. Over de juridische aspecten wil ik niet ingaan, daar zijn de heren rechters veel meer in bedreven dan wij .;)

 

Wij adviseren daarom NIET om hem te patchen, maar als iemand wil weten hoe dat moet dan is dat uiteraard binnen de berichten te vinden.

 

Advies is dan ook, niet patchen , alleen voor eigen risico.... (zoals met alle patches die de ronde doen). Of even afwachten tot je overgaat naar patchen tot er meer bekend is, of dat er een andere loader geschreven wordt.

 

Er is altijd de mogelijkheid om de originele software terug te zetten, zodat het weer de SECA machine wordt, zoals ie uitgeleverd is. Dus wil je op zeker gaan en geen problemen willen door de DREAMLOAD/DREEMBOOT, zet dan tijdig de originele software terug in de CAM !!!!!!

 

Wij hebben in ieder geval gewaarschuwd...

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben met dit verhaal naar de tecnische dienst geweest van Fortec star Communications in spanje en die hebben met Sidsa gesproken over dit geval en hun antwoord is.

 

Dan gaat de originele MM ook kapot want de FS/Man cam is identiek met de MM prog en er is geen verschil met ID Chip !

 

Moeten we dan deze waarschuwing ook niet in de cam sectie plaatsen want dit gaat dan ook alle MM gebruikers aan??

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja, dat wou ik ook net zeggen ...

 

Als het echt zo is dat na ... december al UCAS ontvangers niet meer te gebruiken zijn. Dan al die namaken van MM zoals AXES, etc. waarin wordt ook gebruik gemaakt van Dreamloader worden ook niet meer te gebruiken ?

 

Of zit ik verkeerd ?

 

LOL

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha teebee hoezo heb ik geen dreamboxen? Ik heb ze hier gewoon staan. Zijn wel leuke boxen maar ik had er meer van verwacht. Als ik niet bij jou mag bestellen dan ga ik ze toch ergens anders halen deze zullen net zo goed zijn.

 

 

 

WTE

 

 

Kan dit niet via pm. Ik heb echt geen idee wat dit bericht hier doet.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Ik heb de Arnion 6410 voorzien van de orginele DREAMLOAD.

En er draaid er ook een met DREEMLOAD oid.

Ik ben zeer bennieuwd welke het overleefd.

De Magic onboard is kwa hardware indentiek aan de ci.

 

We Wachten dus maar af en hopen de beste.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi TeeBee,

 

Laat Hager het helemaal juist hebben.

De Ucas in de FS/MA is hardware geheel indentiek met de MM.

En de receivers word standaard met 14171 sw geleverd Seca Emulatie met download mogelijkheid. Activeer je deze download in het CI menu dan kun je deze met een Ucas progger serieel omzetten naar Dreamload. De Dreamload bootloader vind je overal in het net terug als een UPD file. En is na herprogrammatie de Ucas een hele echte MM embedded. Als meneer Ushar beweerd dat de FS/MA eind Dec. niet meer werken zullen ook de orig. MM modullen niet meer werken. Sidsa heeft verzekerd dat dat niet het geval is !

We zullen zien wie er gelijk krijgt.

 

Groetjes uit de Telstar stal.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap het ff niet ... ALS jullie echt zo over ons (eindgebruiker, consument) zijn bezorgd (met al die verhalen over UCAS ontvangers en zo). Waarom hebben jullie zelf geen slechte dingen over DreamBox gezegd ? Alsof er geen slechte dingen zijn (of zal ik zeggen min punten) ? Ik lees het overal en van best veel mensen ... maar niks van jullie kant.

 

Want nu lijkt het meer op dat jullie deze ontvangers (met UCAS Embedded) willen afkraken.

 

Of gaat het zo slecht met verkoop van DB ?

 

Het kan best waar zijn dat na 20 december iets zal gebeuren. Maar jullie vechten te haard voor iemand die eigenlijk niks mee heeft te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat als je kijkt naar de aandacht en alle positieve reacties over de dreambox je deze opmerking wel weer in mag slikken:-)) Ik denk niet dat Dream Multimedia TV onze hulp nodig heeft om hun receiver populair te maken, want dat dat doet de mondelinge reclame wel van de mensen die er al eentje hebben. 3300 berichten in vier weken spreek voor zich. Echostar heeft voor 2500 berichten 1,5 jaar nodig gehad en die hebben wel 50 verschillende ontvangers op de markt gezet. Om over de rest van de forums nog maar niet te spreken.

Ik ben de gene die het commentaar op de modules en Ucas receivers levert, en de reden heb ik uitgelegd.

Wat je nu doet is onnodig stoken en vuurtjes aanwakkeren die niet aangewakkerd hoeven te worden. Ik wilde het bij mijn laatste waarschuwing ook laten. Ik snap ook wel dat diverse handelaren die UCAS receivers verkopen hier niet blij meer zijn en hier proberen hun ongenoegen kenbaar te maken, maar de waarheid (mits conform de regels) mag gezegd worden. Zeker als dat in het voordeel van onze bezoekers is. Dat is in het dreambox forum niet anders.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...