Ga naar inhoud


UCAS De pro's en de contra's


Ron

Aanbevolen berichten

Wie kent ze niet? De UCAS, magic embedded, Magic inside, It's magic ontvangers van diverse fabrikanten. Voorbeelden: Sonysat, Nextwave, Extreme, Fortec star, Manhattan, Arnion.

Zoals een aantal mensen misschien wel opgevallen is, heb ik op deze ontvangers overwegend negatief gereageerd.

Waarom? Omdat mensen denken dat ik aandelen heb bij Dream Multimedia. Ik teebee's maatje ben?

NEE Ik waarschuw je voor het omprogrammeren van een UCAS receiver naar Dreamload omdat ik uit zeer betrouwbare bron gehoord heb dat deze receivers daarmee automatisch voorzien zijn van meerdere timebomb’s.

Dat dit verhaal klopt hebben bezitters van de sonysat en nextwave receivers helaas al mogen ervaren. Receiver stuk en de importeur weet niet wat hij er mee aan moet.

Er zitten meerdere beveiligingen in, die er voor zorgt dat de receiver hardwarematig kapot gaat.

Waarom zitten die beveiligingen er in? Ik kan me voorstellen dat de bedenkers en makers van de Dreamload software niet blij zijn dat hun software onrechtmatig misbruikt wordt en ik kan me ook voorstellen dat de maker van de penta/gamma/tetracrypt software niet blij is dat zijn software door handige copycats nu commercieel misbruikt wordt.

Feit is dat de software meermaals beveiligd is en je een zeer grote kans hebt dat de zaak vroeg of laat kapot gaat. Dan sta je daar met een kapotte receiver waar je in principe geen garantie meer op hebt.

Omdat mensen hier diverse keren hebben kunnen lezen dat je die UCAS reveiver maar snel moet "patchen" naar pentacrypt, vertel ik nu een laatste keer duidelijk wat mijn mening daarover is. NIET doen. Als je het wel doet loop je het voorgenoemde risico.

Het enige wat ik wil voorkomen is dat mensen naderhand gaan zeggen: "Maar op sat4all vertelden ze me dat ik mijn receiver naar dreamload/pentacrypt moest patchen en nu is hij kapot".

Dat bezorgt sat4all onnodig een slechte naam en dat willen we dus zien te voorkomen.

 

Groetuh,

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Positief bedoeld : Het is dus zaak om uit de magigmodule de orginele dreamload te slopen en die in een ucas apparaat te duwen ?

 

Niemand heeft zich in het verleden toch gestoord aan het onrechtmatig gebruik van boxen met alternatieve software (bv Nokia ) en boxen met bewust gemanipuleerde firmware om gebruik te maken van de irdeto bug en om nog maar even te zwijgen over het omproggen van

irdeto CI modules naar freecam etc. Ook allemaal acties die

het defect raken van de hardware tot gevolg KUNNEN hebben.

 

Dan is het ook zaak om bij ieder topic een waarschuwing te plaatsen. Niet nodig toch, we zijn hobbyisten en kennen alle risico's. Die timebombs daar geloof ik niets van. Eerst 22 November en nu weer met kerst. Als mijn sonysat voor 1 January kapot is door de timebomb ben ik de eerste die toegeeft dat het inderdaad mogelijk is. Tot die tijd kan ik iedereen zo'n ding aanbevelen. Is naast mijn dreambox een perfecte ontvanger !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is onzin. Bij de importeur van de sonysat liggen hele stapels kapotte receivers. Die waren allemaal met dreamload geflashed en gingen allemaal ongeveer tegelijkertijd kapot. Met die andere opmerkingen raak je kant nog wal omdat daar de situatie totaal anders is. Die software was namelijk door de fabrikanten zelf aangepast en ging het niet alleen om een bug in de irdeto module maar ook een juridisch lek. Daar kon irdeto namelijk juridisch niets tegen doen omdat de fabrikanten handig gebruik maakten van een bug in hun eigen embedded irdeto module zonder de irdeto software te veranderen.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wil niemand op de kast jagen hoor maar

 

het gaat mij om dit regeltje :

 

"Maar op sat4all vertelden ze me dat ik mijn receiver naar dreamload/pentacrypt moest patchen en nu is hij kapot".

Dat bezorgt sat4all onnodig een slechte naam en dat willen we dus zien te voorkomen.

 

Enig idee hoeveel kapotte irdeto CI's er zijn ?

Lees de postings eens terug. Ik zou er mascetti inzetten.

Of Kina patch etc. Hier is nooit voor gewaarschuwd door de

admin van dit board. En het solderen van die flash is echt

K*T. Mag ik die foute actie dan aan Sat4all toeschrijven , NEEN ! Ik blijf zelf verantwoordelijk.

 

Een eerlijke waarschuwing zou zijn "UCAS is een perfect systeem voor seca 1 & 2 , het omproggen naar dreemboot lijkt mij ( toxic ) niet verstandig.

Het wordt nu een beetje PRO dream en dat lijkt me niet goed, en dat heeft NIETS te maken wie vriendjes met wie is!

Dream is gewoon een goed bedrijf dat handig gebruik gemaakt heeft van de vraag van de klant. Niets mis mee.

 

Officieel heeft dream dus alleen de loader gemaakt van de CI module en heeft iemand anders de software gemaakt waarschijnlijk geheel belangenloos <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> voor toevallig alleen die module waardoor bijna alle encryptie technieken voor DVB kunnen worden geemuleerd. Dit is ook gejat jongens ! Die protocollen heeft Usthar niet zelf bedacht.Of is Usthar toch in dienst van dream en is ook de pentacrypt software beschermd ofwel door dream ontwikkeld ?

 

Loader gejat of niet, niet zeuren ! Waar gaat het nou om ?

Er is vrij beschikbare gamma/tetra/penta software. Tot stand gekomen door enthousiaste testers o.a. op dit board die bugs/features doorgaven aan ene Usthar. Die maakt nog betere software. ( Net zoals Uli met de Nokia. Die werdt ook echt niet gesponsord door mascom <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />:) )

 

Als iemand als gegeven die VRIJ beschikbare software neemt en bedenkt hoe die bewuste software in een chipset, verkocht door de maker van de chipset van oa die dream module, geladen kan worden en dat lukt is dat heel mooi.

 

Niks plagiaat. TENZIJ Pentacrypt beschermde/gepatenteerde software is. Dan is het een heel ander verhaal.

 

Als dream echt sterk in de schoenen staat klaagt men Sidsa aan, desnoods via PK die in een belastingstaatje nabij Barcelona woont. Hij heeft het toch bedacht ?

 

Ik ben blij met mijn magic module en blij met

mijn dreambox. Als Usthar gewoon naar de makers van de UCAS

embedded systemen gaat en zegt , luister Me name is Usthar and I wand zo have some mony zor my software ( Zijn engels op dit board was niet zo best) kan hij denk ik echt rekenen op medewerking en een vergoeding van die mannen.

 

Moet je niet meer zeuren over time bombs.

Of je moet volledige openheid van zaken geven.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alle software (incl. Freeware) is auteursrechtelijk beschermd. Er is duidelijk sprake van plagiaat.

Zodra de "Magic-Ucas-Allcam" software wordt geschreven met de duidelijke mededeling dat het Open-Source is dan is het een ander verhaal.

 

Er is echter in het time-bombed verhaal wel een maar. Het is strafbaar als je een stuk software schrijft die een beveiliging heeft ingebouwd en die je hardware vernietigd.

 

De garantiebepalingen bij tuners zijn daar duidelijk over, ga je goochelen dan vervalt de garantie en welke aanspraak dan ook. Het enigste wat je kan doen is zelf een procedure starten tegen de makers van de software.

 

Maar hoe leg je de rechter uit dat je software heb gejat en die toen in je tuner hebt gedaan, en nu de ontwikkelaar van de software de reparatie van je tuner wil laten betalen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Alle software (incl. Freeware) is auteursrechtelijk beschermd. Er is duidelijk sprake van plagiaat.

 

Even resumerend:

 

Je bedoelt dus te zeggen dat je hier niets op tegen hebt,daar je zelf ook zo,n doosje aangeschaft hebt,las ik enkele topics hiervoor van jouw.

En hiermee deze vorm van "piraterij" een warm hart toe draagt ???

 

 

grtz,

 

Piet

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit net een beetje te surfen en kom via de site van Dream Multimedia op de site van de "Officieel Dream Multimedia distributeur" en zie daar bij de ARNION 6410 UCCI ook staan "[color:"red"]It's Magic ! [/color]". Ik verbaas me hier wel een klein beetje over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het allemaal erg moeilijk,kijk het is niet leuk als je software door "andere" bedrijven gebruikt wordt,laten we dat voorop stellen.

Maar als ik een inbreker zou zijn,en iemand pikt mijn idee om een breekijzer te gebruiken,heb ik dan het recht om kwaad te zijn??

Het blijft tenslotte piraaterij,kun je dan van software rechten spreken??

En zo ja,dan zou je de mensen die het gebruiken wel op de hoogte moeten stellen vind ik want die mogen daar zeker niet de dupe van worden.

 

Ray.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Piet

 

Sorry, maar ik vind het heel erg grappig ... dat hier in Nederland (in het land waarin wordt het meest ter wereld geript, gebrand, gekopieerd en gedownload – DVD, muziek CD, Software, films, etc) mensen gaan over piraterij praten. Ik heb hierover in een krant gelezen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Ik vroeg me zelfs af hoeveel mensen hier op het forum zitten met echt gekochte Os`s ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

@ dara

En zo ja, dan zou je de mensen die het gebruiken wel op de hoogte moeten stellen vind ik want die mogen daar zeker niet de dupe van worden.

 

 

Yeah, dat is altijd zo dat gewone mensen de dupe zullen worden (of blijven). I.p.v. bijvoorbeeld zo een software schrijven dat je op geen enkele andere machine kan installeren behalve MM schrijf je eentje met tijdbom (als het waar is) en wie wordt de dupe van ?

 

Ja, ik weet het dat deze wereld is niet eerlijk en hij is meer voor de rijke mensen bedoelt (want die komen altijd onderuit) maar toch ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik verbaas me echt over het standpunt wat hier wordt ingenomen tav piraterij en het lenen van software zonder toestemming. Ik ben nu al sinds het begin van sat4all een vaste bezoeker en ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat er belangen meespelen in het hele MM-Ucas verhaal.

 

Even een paar voorbeelden van het door velen gebruik van software zonder ervoor ook maar 1 cent aan de auteur over te maken: Setedit van wolfgang, Transbox van mario, dvb98 en dvb2000 van ulli, zo zijn er nog wel een paar voorbeelden.

 

Ik kan me niet indenken dat de reacties hetzelfde waren geweest als ontwikkelaars van bovengenoemde software een dergelijke beveiliging zouden inbouwen en destijds de nokia´s blijvend letsel zouden oplopen.

 

Ik heb geen goed woord over voor mensen die apparatuur van hobbyisten beschadigen, punt uit. Vooral niet als dit uit commercieel oogpunt gebeurt, want het draait alleen maar om de centjes.

 

Opvallend vindt ik het echter te lezen dat de MM alweer uitgerangeerd is, in afwachting van de opvolger. Snel een hoop centjes van de hobbyist vangen en dan al een end of life strategie..

 

@ Tox

Bedankt voor de waarschuwing, laat de mede-hobbyist zelf maar beslissen of ie afwacht, zich er niets van aantrekt of beslist voor het orgineel. Ik weet genoeg voor de komende maanden!

 

Msnat

 

ps Freek weet ook wel mee te praten over piraterij

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat mij alleen om de waarschuwing en niet om de piraterij. Ik heb daar zelf een uitgesproken mening over maar die is totaal ondergeschikt aan het belang van de consument en de geloofwaardigheid van sat4all.

Ik vind dat we mensen moeten waarschuwen voor het mogelijk beschadigen van receiver of module, indien we gegronde vermoedens hebben dat de aan ons verstrekte informatie klopt. Ik had deze informatie al veel langer maar geloofde het zelf ook pas toen de sonysats en nextwaves kapot gingen.

De discussie gaat nu een einde vinden, want er is nu voldoende gewaarschuwd en gediscussieerd over dit onderwerp.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...