Ga naar inhoud


Is Topfield TF4000PVR aan te raden ?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb vraagje aan gelukkige eigenaren van Topfield TF4000PVR.

 

Hoe werkt ie met AXAS Module, versie 1.42 ? Krijgen jullie alle kanalen open en hoe is het met zappen van ene codering naar andere ? En nog een andere vraagje. Kan ik een andere willekeurige HDD der in plaatsen (120Gb of 200Gb) ? Of krijg ik ook gedoe als met DreamBox ?

 

Alvast bedankt,

 

Game_Play

Link naar reactie
Delen op andere sites


hallo,ik kan je wel vertellen dat hij goed werkt met de axas module,hij gooit alle zenders open.ook het zappen gaat heel erg goed,van de harde schijf weet ik dat de 120 gig geen probleem is.

wat ik een nadeel vind zijn de zenderlijsten,daar moet je echt ff mee gaan stoeien.

voor de rest een hele fijn doos.

 

groetjes scooby555

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jep, ik ben er ook erg tevreden over. Ik moet zeggen dat ik heel weinig opneem, maar de time-shift functie is erg handig.

En inderdaad moet je ff goed zoeken naar de juiste zenderlijst. Je kunt ook humax settings gebruiken m.b.v topbox (settingseditor voor de topfield)

suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Kan ik een andere willekeurige HDD der in plaatsen (120Gb of 200Gb)

 

In Duitsland hebben gebruikers al ervaring met 200 GB HD van Maxtor en zonder problemen. Zorg alleen voor genoeg koeling omdat deze toch betrekkelijk warm worden.

 

Snopper

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goede combinatie TF met axas hier. Over de HD: in eerste instantie denkt bijna iedereen dat 40G te weinig is. Mijn ervaring is echt dat het genoeg is, terwijl ik nu de helft gevuld heb met data die ik in de vakantie (HOERA) ga over zetten op SVCD. Soms neem ik een film op met weinig **(dus minder goed...) als er dan een aantal toppers op tv komen gooi ik die eventueel eraf om ruimte te maken.

Net als "vroeger" toen ik wel eens een film ongezien overspoelde.

Een grotere HD kun je altijd nog kopen, ze worden ook steeds groter....

 

Maar die keus is aan jou, met de TF ben je al een hele ********** en dus fijne genieter van al dat moois!

Todays dummy is tomorrows expert!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er zelf een Western Digital 180Gb, 7200rpm, ATA100, 8Mb cache in zitten. (voeding heeft er geen probleem mee) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Van extra warmte is hier geen sprake.

Moet wel zeggen dat de Topfield vrij staat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de hobby-kik kun je het beste en dreambox kopen, het lekkere "zoeken" naar de ultieme oplossing van een "schok"-vrije weergave vanaf HD, het dan weer wel dan weer niet "pakken" van je CI en nog vele andere onvolkomenheden in de software houdt je enorm plezierig bezig.......maar kijken doe je niet en/of kom je niet aan toe.

 

De Topfield 4000PVR is het meest plezierige apparaat qua functionaliteit zoals programma's programmeren welke iedere week herhalen en probleemloos zijn te bekijken op een ander tijdstip (HD tot 180Gb). Het effe terugzetten van een stukje en/of onderwerp wat je graag wilt zien. Kijken naar een ander net en/of opname terwijl de opname ook gewoon doorgaat. Zo kan ik nog wel even doorgaan, belangrijk is hierbij het altijd maar probleemloos functioneren bij een hoge beeldkwaliteit, anders gezegd: tot vervelens toe gewoon maar beeld en hoogwaardig audio (tot AC3) blijven geven van alle kanalen en opname's zolang je maar de juiste "abo's" hebt (inclusief CI) van de providers die je wilt en kunt ontvangen.

 

Maak geen keuze maar neem beide.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi sat vrienden !

 

Bedankt voor jullie reacties. Ja, ik ga zeker een Topfield TF4000 kopen.

Ik ben ook niet echt gek op opnames en zo maar vind het wel handig om een paar XXX films te kunnen opslaan voor later. Je weet nooit ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

@ Dvsat

 

Yeah, ik heb net een dreambox in werking gezien ... nou ... NOO Thanks ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Voor een hobby kik ga ik toch een Arnion 7000 of 8000 kopen ... maar ja, nog ff w8en tot maart.

 

Nog mals bedank aan iedereen die heeft mij met mijn This is al about choices ... geholpen !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit er aan te denken ook een TF4000pvr aan te schaffen, zijn er ook negatieve dingen, of moet ik hem gewoon kopen, zeker nadat ik alles een beetje gelezen heb wat hier in deze berichten staat. Hoewel een hoop nu nog adabacadabra is. Ik heb nu nog geen schotel en reciever. Ik vind het opnemen om een HD erg goed van deze, maar ik las ook wel weer dat er problemen kunnen zijn met opnemen ivm gecodeerde en ongecodeerde ontvangst. Werkt deze ook met die illegale kaarten om te kijken naar betaal zenders ?

 

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan je verzekeren: ik begon net zoals jij!

Inmiddels wordt het een uit de hand gelopen hobby, dus wees gewaarschuwd...

 

Ik heb de TF met een Aston module en een Axas (vergelijkbaar met Magic module)

Die aston gebruik ik eigenlijk niet meer, ik kocht hem voor de zekerheid, als C- overgaat op S2. Maar met die MModule kun je alles wat je nu nodig hebt, en je kunt (voor straks) nog verder.

Nadeel van de TF??? IK zou ze niet weten, maar ik ben daarin niet objectief: het is mijn eerste sat set, waarna ik UPC er direct afgeknikkerd heb hier. (Ja, ik heb/had dus gewoon kabel!) De kwaliteit, het aantal zenders maken satelliet zo prettig (je kijkt zelden nog oude video's, da's een nadeel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> en de opname mogelijkheid van de dubbele tuner, het gebruiksgemak en de vrijheid maken de TF voor mij tot een geweldige machine.

Het kost je effe een pak 'm beet, 13e maand, maar een hobby kost geld, nietwaar.

Problemen zijn er een beetje geweest met de MM (of axas) en oude software.

Da's nu allemaal opgelost.

Ik zou 'm rap kopen, dan geniet je nog voor kerst van de beste kwaliteit en de mooiste filmpjes.

Oh ja, als het kan neem dan direct een 88 cm schotel. As je na een paar maanden je vakantie geld krijgt, koop je direct een motoretje op je schotel, zodat er nog meer te zien is (kost ca. € 120,- dat valt dus wel mee).

Todays dummy is tomorrows expert!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nadelen ... hmmm ... Tot nu toe wat ik heb gevonden:

 

Hij komt zonder embedded. Dus je moet gelijk iets bij kopen (MM of AXAS = 200,-)

Geen Disecq 1.3 (USALS). Dus moet je alle sats een voor een scannen of een lijst zoeken.

Films van HDD ... ik weet het niet of het kan ? In ieder geval moet je alles los schroeven, der uit treken en dan aan jou PC opgangen. Geen netwerkkaart, dus jammer.

 

Maar ja, je kan niet alles hebben. Voor woonkamer vind ik het wel een mooie machine. Misschien koop ik eentje met Conax embedded als ik tenminste kan vinden.

 

Ik vroeg me af ... kan ik mijn draaibare systeem (met Disecq 1.2) en nog een andere schotel met monoblock tegelijk gebruiken ? Heeft iemand ervaring me ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Game play,

 

De topfield kan dat allemaal. elk van de twee tuners kan zijn eigen diseq motor en/of diseq switch aan sturen. ik heb hem zelf ook een hele tijd zo aangesloten gehad. tuner 1 voor astra/hotbird via een visiosat schotel en via tuner twee aansturing van een draaibare schotel. werkt perfect.

 

renzie

 

 

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen USALS op de TF4000???

 

Ja hoor met de laatste firmware werkt Usals perfect op de TF4000... alleen even de graden van je woonplaats en die van de satelliet invullen en klaar ben je!!

 

En wat renzie al zei tuner 1 met een monoblock en de tuner 2 met een draaibare schotel (of andersom) werkt perfect heb het hier ook zo aangesloten!

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...