Ga naar inhoud


Seriële poort Samsung defect


orbiter

Aanbevolen berichten

[color:"blue"] Betreft: Samsung DSR 9500 VIA-CI met irdeto 1.06 & antenne positioner...

 

[color:"red"] Ik heb per ongeluk een PC gebruikt waarvan de seriële poort defect is, deze poort beschadigd de aangesloten apparatuur.

Nu kan ik enkel nog via de satelliet de software in de reciever zetten, evenals de settings.

Als ik nu b.v. een patch in de reciever wil zetten, dan schrijft hij deze schijnbaar wel erin, maar de reciever werkt dan niet meer. Vervolgens moet ik weer eerst de bootloader downloaden via de satelliet.

Als ik nieuwe settings erin wil zetten dan krijg ik een melding "verkeerde respons reciever" en stopt er vervolgens mee. Ook heb ik de optie in het menu geprobeerd om alles terug te zetten naar factory settings, zonder verder succes.

 

[color:"blue"] Kan iemand me vertellen of dit te repareren is, zoja: hoe/waar !!!

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat is niet fijn. Maar ik denk dat een lokale elektronica/hobby zaak wel iets kan controleren mbt de seriele interface. Waar woon je ergens? In Arnhem zou je namelijk "Radio Piet" kunnen proberen. Of in Zevenaar "Hureka". Maar ja, moet je wel in de buurt wonen. Maar ongetwijfeld is er bij jou in de buurt wel een hobby zaak/elektronica die iets kan meten.

-------------------------------------------------

*** VU+ DUO (500Gb HD) + DM600PVR (160Gb HD), 95 cm met 4 lnb's ***

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kom zelf uit Limburg (omg. Heerlen)

Er zit waarschijnlijk niets anders op dan inderdaad de plaatselijke hobby/elektroncia zaken te benaderen.

Ong. een jaar geleden heb ik op deze manier mijn progger (VP-20) stuk gemaakt. Ik heb toen van iemand het advies gekregen om bepaalde transistoren op de printplaat te vervangen, en jawel hoor... de programmer werkte weer als voorheen. Ik had al zoiets in gedachten dat iemand me net zo een aanwijzing zou kunnen geven, maar de componenten in de Samsung zijn in SMD techniek en iets moeilijker te vervangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien is dit wel een zeer goede optie, wat mij opvalt nu is dat als ik 1 of 2 GW's in de embedded cams steek (seca/viacces) er telkens een melding flikkert in het scherm met "viaccess message-please check the card" zappen gaat dan moeizaam. De irdeto cam werkt nog als 5in1, dus zonder kaartjes in de embedded cams geen problemen.

Misschien als ik alle software opnieuw in de reciever kon zetten het probleem opgelost is.

De ontvanger heeft welliswaar een nieuwe bootloader automatisch gedownload, maar als ik software probeer te downloaden via diverse satellieten dan lukt me dit niet.

Misschien is er iemand die dit bericht leest de benodigde apparatuur heeft om de software via een interface (J-TAG !!)in de reciever te zetten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...