Ga naar inhoud


Internet via satelliet,<-- is dit genoeg?


Gast

Aanbevolen berichten

Oke ik heb een vraagje. Als je nou internet hebt via satelliet, maakt niet uit welke (BySky, etc.) kun je dan gelijk op web of moet je naast zo'n verbinding via satelliet ook nog je eigen verbinding (Adsl, kabel, inbelverbinding etc.) hebben om zeg maar op het net te komen en dan gebruik maken via de verbinding van de satelliet.

Link naar reactie
Delen op andere sites


kan op 2 manieren, de goedkope uitvoering heb je een downlink via de satelliet en de uplink verloopt dan via je tel en/of ISDN. 2way internet (de dure) heb je zowel een up en downlink via de satelliet, geen tel.kosten meer. De kosten hiervoor lopen wel hoog op, kijk maar eens op de URL's van de desbetreffende sat-ISP's.

 

hulde,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik neem aan dat BySky geen 2-way internet sat-ISP is, zou je mij misschien even een url kunnen posten naar een sat-ISP

die wel 2-way internet aanbiedt. Ik heb gehoord dat Gilat Satlynx binnenkort in Nederland komt voor een betaalbare en 2-way internet. Kan dit kloppen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

BySky is idd niet 2-way. Ik zou ook graag een ADSL verbinding combineren met een Satelliet verbinding. Zodat ik gewoon kan surfen met ADSl en kan downloaden van FTP met satelliet (tegelijkertijd). Hoelang duurt het ongeveer voordat je een bestand opgestuurd krijgt als je op de link hebt geklikt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan lang duren, heb een tijdje via europe-online internet via de satteliet laten lopen. Zij werken met een carousel principe. Je wil iets hebben ??

Stuurt de URL naar luxemburg

De bestanden worden door een snelle server opgehaald en naar boven gebliept als ze gedownload zijn.

Hoe laat dit klaar is wordt in een lijst bijgehouden

(zeg maar een soort agenda).

Je FAZZT client die op je pc loopt filtert dan uit de downstream de door jouw gevraagde bestanden.

Hier kunnen soms wel ettelijke uren tsussen zitten.

Voor meer uitleg kun je hun website bezoeken.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat Asslab bedoeld is EON's multicast ,scheduled download-De fetch tijden zijn nu behoorlijk sneller geworden, (binnen 1 uur nadat je de file(s) gerequest hebt staan ze al op 100%) dit komt omdat er sinds eind november download limts op de filezone's gezet zijn worden .. je kan kiezen tussen 700 mb en 2GB ....

Dure skybooster (unicast) bieden ze ook nog aan..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan zou een eigen inbelnummer zeker niet voordelig zijn, want ik neem aan als je 24 uur per dag zoouu willen surfen je dan ook 24 uur per dag je inbelnummer aaan moet laten om immers het upload toegankelijk te laten. Het enige wat misschien voordelig is dat je een goedkoop adsl abon. moet nemen zoals Adsl Lite plus deze download abonnement van de Sat-Isp. Maar ach, bij mekaar zou dit zeker rond de 80 Euro in de maand gaan kosten. Wat dat betreft kan je net zo goed een ADSL lijn nemen met een hoge limiet data verkeer, zals 100 gb in de maand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk voor de mensen dat de fetch tijden nu binnen een uur zijn. Toen er sprake van was dat EON op de rand van het failliesement zat heb ik mijn abootje niet verlengd.

Dus dit is nieuw voor mij (die download limiet zint mij echter niet). Ik heb nu ADSL en ben er zeer over te spreken. Die skystar kaart (EON) kan nu mooi de hele dag op Fashion-TV staan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> en 's avond kan de pc uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus als er ergens al ADSL ligt, dan is het HELEMAAL niet aantrekkelijk om sat internet te nemen, vooral omdat je een Downloadlimiet hebt van 2 gig en bij ADSL(basic) van 30 Gig.

De Limiet van Zonnet Lite ligt ook rond die koers. Zodra je meer gaat betalen, dus duurdee abbonnementen van ongeveer €80 gaat je limiet omhoog naar 150 gig

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal ik eens iets zeggen . Ik had eerst Chello en had binnen 7 dagen 20 Gb gedownloaded, daardoor hebben ze mijn abonnement beindigd. Dus ik hoop dat het met Adsl beter gaat. In 7 dagen 20 Gb zou betekenen 80 Gb in de maand, maar ik denk dat zelfs een Adsl provider dat niet zal pikken dus ik zal rustig aan doen dit keer.:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...