Ga naar inhoud


[Pioneer] settingslijst editten


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een aantal vragen wat betreft het zelf editten van een lijst.(als voorbeeld heb ik de laatste lijst van M-Z,en heb het over het art pakket.

1. in de kanaalinformatie staat bij transponder 61, dit moet volgens mij 6500 zijn maar kan dit niet intikken 650 lukt wel, laatste nul kan niet ingetikt worden.

2. sta 04 of a4 hoe weet je wat je moet invullen.

3. 22 khz aan of uit hoe weet je dit.

4. als je een extra sat wilt toevoegen bijv. nilesat moet je dit dan als astra of als hotbird instellen.

5. het valt me op dat de freq. soms een beetje afwijken v/d lijst van satco.dx ,art is 12015mhz bij satco.dx , maar mijn sat heeft em als 1414,750 klein verschil maakt dit wat uit.

6.is er een site waar alle info staat die ik nodig heb om te editten.

 

pioneer dbr-s100nl2 5.00 nl mike M-Z settings

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik denk dat je door wat lezen nog wel eea zou kunnen opppikken.

Je vragen )op basis van Pionero:

1) De transponder is een verwijzing naar de transponder info in de transpondertabel. Als er bijv transponder 12 staat, dan kun je rechts de tranponder tab kiezen en dan is de info op plaats 12 de info voor de bijbehorende transponder.

2) Sta staat voor status en die is normaliter 04. Sinds we meerdere encryptiesystemen op de Pioneer hebben kun je per kanaal het encryptiesysteem instellen. Hiervoor is het statusbyte gekozen. De 2e nibble blijft gewoon 4 en voor de eerste nibble wordt dan het encryptiegetal ingevuld. Voor seca is dat geat 2 en dus krijg je als totaal voor een Seca kanaal: 24 als status. Je kunt in Pioneer linksonder kiezen voor het encryptiesyeteem en dan wordt de juiste waarde automatisch ingevuld.

3) 22 kHz aan of uit heeft iets te maken met de LNB instellingen om de juiste tranponder uit het aangeboden pakket te kiezen. De info daarvoor hangt dus van de transponder af. (zie punt 6 voor info).

4) Astra of Hotbird zijn verschilende satellieten. Het hangt dus af van de satelliet die de kanalen uitzend wat je oet kiezen. (zie punt 6 voor info).

5) De meeste ontvangers ronden de frequenties af. De Pioneer gebruikt de volledige en daarom kunnen er kleine afwijkingen in zitten.

6) Voor gedetailleerde instellingen, kanaalinfo of tranponderindo zie de volgende URL: http://www.lyngsat.com/

 

Groeten

Satori

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Satori, bedankt voor de snelle reactie ik ga mijn vermoeide oogjes is eens goed de kost geven.En alle data van de settinglijst is eens goed vergelijken met die van lynsat , om zo wat te oefenen.Wat ik bij vraag 4 bedoel is ,als je bijv. bij de lijst van M-Z, nilesat wilt toe voegen via de settinglijst moet je hem dan als astra of als other(hotbird) classificeren. Bijv. sirius is bij de lijst van M-z als astra ingevuld, moet ik dit ook voor nilesat doen. B.V.D.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ken NileSat niet. Dus heb ik wat zoekwerk verricht.

Ik heb gevonden:

 

NileSat 101 at 7.0°W

 

Ik dacht dat het een kanaal was en het blijkt dus een sateliet te zijn.

De vraag is nu hie je die wilt ontvangen.

Als je Astra en Hotbird ontvangt, doe je dat meestal met 1 schotel en 2 LNB's en een Diseq (een electronische schakelaar).

Jij kunt niet op deze manier Astra en NileSat bedienen.

 

Je hebt 2 opties denk ik.

1) Je hebt een draaibare installatie. Je zult dan zelf de schotel moeten verdraaien (mbv motor enz), want de Diseq in de Pioneer ondersteunt dat niet.

In je kanalenlijst zet je dan alle kanalen op Astra. Ook de NileSat kanalen. Zodra je de schotel op NileSat richt zullen de kanalen gewoon doorgegeven worden. Je hebt dan dus geen Diseq nodig.

2) Je hebt 2 schotels met elk 1 LNB + een Diseq. 1 schotel/LNB op Astra en een schotel/LNB op NileSat. Dan kun je mbv de Diseq schakelaar schakelen. De Astra kanalen noem je Astra en de andere NileSat of Hotbird, dat maakt niet uit, als de Diseq maar overschakelt naar de andere LNB.

 

Ik neem aan dat dit antwoord beter aansluit bij je vraag.

 

Groeten

Satori

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Satori, inderdaad ik wil de sateliet nilesat 7.0W toevoegen. En ik heb een draaibaare opstelling (antenna rotor, geplaats om een gebogen stang(bovenste stuk van de paal is 8 graden gebogen), en heb een schotel van 1M met enkele lnb. De reden dat ik dacht dat ik nilesat als hotbird moest scannen is omdat ik er vanuit ging dat dat te maken had met de freq. van de transponder bijv. als een transponderfreq. zowel op astra als hotbird voorkomt heb je dan geen crossover problemen, als je dan de een astra benoemt en de ander hotbird dan is er geen crossover(volgens mij zit ik er ver naast).

 

Wat nog niet wil lukken is het volgende in de TPT tabel (M-z lijst) staat art pakkett op transponder 86, als ik hier op dubbelklik dan zie ik bij TRANSPONDER ID 61 staan volgens lyngsat moet dit 6500 zijn wat ik ook probeer in pionero ik kan dit alleen wijzigen naar 650, laatste nul weigert hij te accepteren,hoezo dat?. Dan als laatste hoe kom ik erachter of de 22 khz wel of niet aan moet zetten in de settingslijst. klinkt dom maar ik weet het echt niet.

 

De afgeronde freq. , doe ik zo: ik scan gewoon de transponder en lees daarna via + , B , de afgeronde freq. af. Of kan dit op een andere manier?.

 

Satori, kan ik van jouw een settingslijst krijgen.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...