Ga naar inhoud


Help DSB-808 2CI Viaccess, knippert alleen.


Gast

Aanbevolen berichten

echostar dsb-808 2ci viaccess doet niets meer, alleen groen ledje reageert bij aanzetten via hoofdschakelaar. Als ik em aanzet dan brand het ledje voor paar sec. continue en dan begint hij te knipperen. Op tv zie ik helemaal niks geen boot. Heb geprobeerd te benaderen via pc met ExchoNav maar geen resultaat. Is er een exteren manier van reset mogelijk?. Of heeft iemand andere ideeen.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hij moet knipperen want de klock settings zijn kwijt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Als allemal goed aangesloten is, dan het lijkt me een software probleem.

Probeer de laatste EchoNav software installeren via seriele port (PC+kabel).

 

Lotus

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lotus en Opa,

Ik heb beide jullie voorstel al gedaan. Volgens mij heb ik een grove fout gemaakt, bij het gebruik van de seriele kabel, het is namelijk mijn programmer kabel deze was toch 1op1 en geen nul modem kabel. Ga straks met nul modem kabel proberen. Indien dit straks ook geen resultaat boekt weet iemand dan mischien een manier om de receiver te resetten zonder software. dus op knoppen drukken of openschroeven en ergens binnenin een reset te doen of zo?. bedankt alvast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op de echostar site stond ook een probleem beschreven met een knipperende LED.

 

[color:"blue"] Problem What to do?

The display of my receiver shows a continuous moving dot. What can I do?

[/color]

[color:"red"] Please download the latest software as available for your receiver from the Product Support area. or from the satellite (OTA).

[/color]

 

Je zou gewoon kunnen proberen om er software in te laden , met de 0 modemkabel.

Lijkt mij dat hij het dan wel weer doet .

 

Echostar FAQ

Melle
DM500HD, Funke 99cm & StabHH120 & Smart Lnb, Funke 68cm & Duo Lnb Quad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Melle:

Heb geprobeerd om met een nul modem kabel en software, om een nieuwe firmware in te zetten. Echonav geeft aan dat alles gelukt is, maar na het opnieuw aanzetten van de receiver weer hetzelfde probleem. heb geprobeerd met de volgende instellingen ook geen resultaat: com 1en2, baud 9600 57600 115200, allemaal niks nada(wel gelukt maar receiver hetzelfde probleem).

Nul modem kabel heb ik zelf gemaakt en doorgemeten is deze verbinding goed 2-3, 3-2, 4-6, 5-5, 6-4, 7-8, 8-7. p.s ik gebruik win 2000, dat maakt geen verschil toch

iemand nog andere oplossingen?????

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Win 2000 moet geen probleem zijn , ik heb gisteren bij mijn vader er ook de settings ingezet die ikzelf gebruik .(hij had een 808 gekocht , ik heb 2 weken later mijn Xsat 410 ingeruilt op een 808 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ).

Maar over je probleem met de 808 , je zou de faq nog even door kunnen lezen en kijken of je daar nog wat mee kan , er schiet mij zo ook niets meer te binnen , ik heb deze ontvanger ook nog niet zo lang en tot nu toe is software laden nog niet fataal geweest .

Ik denk er wel om met software laden dat de pc niet te druk is met andere dingen schrijven want dan krijg je sneller een data error , maar zoals jij zegt dat de echonav aangeeft dat er geen probleem is , houdt het bij mij eerst ook op <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Een teruggang naar de winkel of info vragen bij Echostar zelf blijft dan over lijkt me .

Hoe is het probleem eigenlijk onstaan ?

 

Melle
DM500HD, Funke 99cm & StabHH120 & Smart Lnb, Funke 68cm & Duo Lnb Quad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben bang dat de flash beschadigd is, dit gebeurt soms doordat je tijdens het laden van de software het zaakje onderbreekt of de receiver uitzet, waarschijnlijk kan dit zijn gebeurt door de verkeerde kabel. Dit knipperen geeft aan dat hij probeert te booten via de flash, aangezien deze flash waarschijnlijk beschadigd is blijft hij zoeken naar de boot info, dit noemen ze ook wel eens continuous loop...

 

Oplossing hiervoor is als het laden van de nieuwe firmware niet luk hem opsturen naar Echostar in almelo, zij zetten de flash er dan opnieuw in , als je nog garantie hebt doen ze dit kostenloos, anders hebben ze een leuke rekening helaas ( grotendeels verzend kosten, ze hebben nog wel eens de neiging om verzendkosten in rekening te brengen en dan niet betalen aan van gend en loos waardoor de kosten dus dubbel in rekening worden gebracht)

 

Nou succes

 

Greetz.... quickstudent

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...