Ga naar inhoud


Gezocht meer info (PH5816/23a gepatch naar 6071ML)


Gast

Aanbevolen berichten

Heb m'n 5816/23a gepatched naar een 6071 Multi language

Tot nu toe werkt ie goed, heeft er iemand een file met een goede kanalen lijst? ik bedoel dan ook dat ik van te voren kan zien welke kanalen lijst ik erin ga zetten txt file ofzo zo ja waar kan ik deze vinden, evt. met welk programma is deze aan te passen zodat ik deze daarna met lookerflash in mij ph bak zetten.

alvast bedankt voor de moeite

Link naar reactie
Delen op andere sites


Alleen de kanalenlijst in je decoder flashen kan niet met Lookerflash.

Het beste en eenvoudigst is de nieuwste FW voor de 6071(V1.32) te downloaden bij M_Z

Hier zit al een kanalenlijst in met ook al de nieuwe kanalen van C+ die op 1 januari gaan uitzenden.

 

Als je van te voren wil zien hoe of de kanalenlijst er uiziet dan open je de FW 6071 V 1.32 met FlashCvt.

 

De FW en FlashCvt is te downloaden bij www.zeguers.be

 

Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

erol het ligt er maar net aan welke firm je precies erin hebt zitten, iedere kanalenlijst is weer anders.

 

Als je het progje FlashCvt download (o.a. bij M_Z te vinden) dan laad je daar JOUW flash in (load bin), dan klik je op TCS (let op er staat er misschien wel 3 in, bij mij waren telkens de onderste 2 degenen die op dat moment "actueel" waren) en op TPT dan kun je die ook weer saven (save block) en in je mapje waar jouw flash staat zou ik ze dan opslaan. Nu heb je nog geen TCS.txt en TPT.txt. Dit is echter vrij gemakkelijk!

 

Klik in je map waar je flash+TCS.bin+TPT.bin staan op je rechtermuistoets en kies voor "nieuw" en dan "tekstdocument" (doe dit 2x) en wijzig de naam in resp. TCS.txt en TPT.txt. Dan in FlashCvt in het rechterveld klik je op het mapje TCS txt en kies voor die (nog lege) TCS.txt die je net aangemaakt hebt en zo ook hetzelfde voor TPT txt.

 

Nu klik je in FlashCvt op de pijl naar beneden die tussen het mapje TCS bin en TCS txt staat en herhaal dit voor de TPT bin en TPT txt en voila je hebt je eigen kanalenlijst en transponderlijst in txtbestand staan

 

Succes en probeer het maar eens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor de snelle reply ik heb de dsx6071ML multicam servi8 , de bewuste site had ik al bestudeerd maar waar ik niet uitkwam met declink was dat mijn ontvanger niet op de hoge snelheid wilde instellen en het programma een fout gaf op mijn win2000 (het programma is eigenlijk voor win98) hierop ben ik verder gaan speuren en liep ik tegen lookerflash(spaanse tekst denk ik) aan met een goede uitleg ook kan ik daarmee kanalen erin zetten althans zo heb ik het begrepen (eeprom flashen) met een bestandje *.bin van 2kB. ik weet nu in elk geval welke ik moet downloaden

 

Als ik die kanalenlijst erin wil hebben kan dat alleen als ik hem nog een keer flash en deze van te voren inelkaar zet? dus het branden kan ik dan weer met lookerflash doen?

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erol, ik laat het beetje aan Johan45 over, die is er beter in thuis dan ik!Maar volgens mij zou je met declink (weet niet eens of lookerflash dat kan) je flash512k uit moeten lezen! hierin zit je kanalenlijst gebakken. Als je anders je hele 2mb flash met lookerflash terug moet zetten (of met declink) ben je weg even bezig. En die 512kb is dus maar 1/4 van de totale flash, ben je dus in principe 4x zo snel gereed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb met Flashcvt de kanalenlijst uitgelezen ik had versie serviML v1.31 erin geladen met lookerflash , echter bij het opstarten van de philips 5816 had hij geen kanaal er in staan, met het spaanse menu heb ik toen de kanalenlijst (numeriek laten inlezen kanalen installeren etc alsof de tuner uit de fabriek komt alleen nu met meer opties in het menun) later kwam ik erachter dat het ook in het NL kon en heb de menutaal naa NL gezet veranderd.

 

Het volgende zou ik dan nog graag willen weten:

-1- Als ik de ph heb geflashed hoe kan ik er dan voor zorgen dat hij deze kanalenlijst vind? moet ik een bepaalde kode indrukken? dacht eerst aan + B 1 1 maar dan had ik egaal groen beeld toen ik deze invoerde.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de firmware met lookerflash inleest, moet je ook de bijhorende eeprom inlezen. dit doe je met declinck of met serial.exe.

Met lookerflash kan je de eeprom niet sturen !!

Als alles goed is heb je zeker beeld met een mooie kanalenlijst. Succes

groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp niet wat je bedoeld, ik gebruik lookerflash alleen voor het programmeren, de taal is waarschijnlijk in het spaans (lookerflash) en die kan ik niet lezen, ikheb er een NL beschrijving bij hoe met lookerflash te branden, zoals ik nu begrepen heb neemt hij de kanalenlijst niet mee,

kan ik met declink wel alleen een kanalenlijst erin zetten? zoja is deze afhanklijk van de firmware welke ik erin heb gezet of is deze onafhankelijk hiervan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je firmware zet je erin met lookerflash. Maar er is ook nog een eeprom die moet ingelezen worden, dit is nl voor de juiste adressering van de kanalen. Die eeprom moet je met declinck naar je ontvanger sturen of met serial.exe. Als je het niet zo doet, dan zal het zeker fout lopen.

Ps er bestaat een engelse versie van lookerflash

groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...