Ga naar inhoud


Aanschaf Topfield 4000PVR


Gast

Aanbevolen berichten

Na veel lees werk ben ik eruit ik ga een topfield4000PVR kopen (of moet ik toch wachten tot de 5000 komt?).

Waar ik in het bijzonder mee worstel is mijn schotel keuze, doordat je twee tuners tot je beschikking hebt lijkt het mij het meest logisch een vaste opstelling visiosat bisatelitte te nemen met 2 lnb's, aan de andere kant lijkt me de beperkte keuze van 2 satellieten niet geweldig.

 

Kan iemand me hiermee op weg helpen!!

 

Tevens vraag ik me af wat de beste kaart configuratie is, zijn er nog met tips op dit vlak.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je toch een vaste schotel neemt, neem dan een van archsat, daar kunnen nog meer LNB'2 op en is veel goedkoper. Ik zelf heb een single lnb, met een 36 volt rotor en een V-Box, want ik wil naar nog meer sattelieten kijken. De "beste" combinatie hangt er vanaf wat jezelf wilt.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klinkt inderdaad super, echter de pech is dat je in de Randstad wat beperkt bent met ruimte voor schotels.

Ik denk dat ik maar start met vaste opstelling en wanneer mijn omgeving gewent is geraakt aan de schotel er een tweede draaibare bij plaats <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Brutus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Das waar qua ruimte. Ik heb mijn installatie tegen schoorsteen geplaatst (een draaibare en een vaste). Zat te denken nog een draaibare bij te gaan plaatsen als het wat warmer buiten wordt. MAAR dat heeft ook niet zo veel zin in als je na nieuwe jaar allen FTA kanalen kan ontvangen. Dus ff w8en ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Ik ben al jaren thuis in de Satelliet materië. (6 jaar bij Nokia gewerkt) Heb zelf vrijdag de Topfield 4000 PVR gekocht. Waanzinnig mooi apparaat. Dit tensamen met Diseqc besturing. Heb nu een Echostar 3600 in de verkoop die ook nogmaar 5 maand is. Reden voor aanschaf Topfield is het defect gaan van de Videorecorder en met een harddisk van 40 Gb. is de videorecorder eigenlijk achterhaald. De opname kwaliteit van de topfield is erg goed en niet van de originele opname te onderscheiden.

 

Groetjes Dick

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dick, bedankt voor je reactie. Ik heb de mijne juist uit Duitsland opgehaald en ik moet zeggen ziet er goed uit (special edition, vanuit fabriek uit geleverd met 80GB schijf}.Meer kan ik er nog niet over zeggen omdat ik mijn schotel nog moet gaan plaatsen, maar ik sta te trappelen....

Wat heb jij voor een schotel configuratie?

Ik zit te denken aan een transparant kunstof Vector 80cm schotel voorzien van 2 LNB's, 2 2voudige diseqc switches en STAB motor. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

 

Groetjes Bert

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Bert,

 

Bedankt voor je reactie;-) Ik kan jouw in alle redelijkheid vertellen dat de Topfield een kwalitatief zeer goede ontvanger is. Ik heb het nu 4 dagen maar ben zeer tevreden. Het opgenomen beeld is SUPER, geen verschil met het "origineel"

Mijn satellietervaring heb ik opgebouwd vanaf 1990 toen ik bij Revah Hesse (Nokia) tot 1996 heb gewerkt. Op het dak staat een 1,40 meter Triax met MTI 0,4 db lnbf. Gewoon samen met een Monterey 40 wat als positoner dient.

Indien vragen kan ik iedereen natuurlijk altijd behulpzaam zijn met raad en daad!

Prettige jaarwisseling en pas op met vuurwerk....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bert, wat jij van plan bent gaat niet. als ik lees wat jij gaat kopen dan wil jij via tuner 1 én 2 via een switch tussen de astra en hotbird kunnen schakelen en daarnaast ook nog kunnen draaien met een motor. dat kan niet en heeft met de verschillende diseq protocollen te maken. een diseq switch is diseq 1.0 protocol en een motor diseq 1.2. je kan deze niet door elkaar gebruiken en kan dus niet via tuner 1 een kabel naar een switch laten lopen en daarna ook nog via de motor naar de lnb. je zal moeten kiezen om via 1 tuner te draaien en via de andere tuner naar de astra/hotbird via de switch te kijken. of andersom natuurlijk. de astra lnb (rechts als je voor de schotel staat) moet als twin lnb uitgevoerd zijn, 1 uitgang van deze lnb via de motor naar tuner 1 of 2 en de andere uitgang naar de switch en daarna naar tuner 2 of 1. de hotbird lnb kan dan single zijn uitgevoerd. handiger zou zijn twee schotels, 1 draaibaar via tuner 1 en 1 vast met switch voor astra/hotbird via tuner 2. dan is het namelijk niet nodig om de schotel eerst van bijv, de sirius terug te draaien naar de astra om vua tuner 2 te kunnen kijken.

 

Renzie

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Shit..... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />, ik lees je bericht net een dag te laat en heb dus alles voor deze configuratie aangeschaft.

Nu begreep ik van de verkoper dat de gemiddelde diseqc motoren het toch niet langer volhouden dan 4 maanden, dus ga eerst wel draaien en later met vaste opstelling aan de gang (of zoiets, je moet jezelf toch wat moet inpraten na kennelijk geld over de balk te hebben gegooid).

 

In ieder geval bedankt voor je uitleg en goede tip.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...