Ga naar inhoud


@sat 9500 of de Xtreme


meknes

Aanbevolen berichten


Wat valt er te twijfelen? Het zijn dezelfde receivers. Geen verschil.

@Sat, Xtreme, Manhattan, Arnion.... allemaal dezefde Koreaanse plakmerk ontvanger. Als je wat simpels wilt met een UCAS on board is er niets mis mee, maar het blijven B-merken.

 

Tox.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat voor de een een b-merk is, is voor de ander een topmerk.

 

Zo is voor mij de dream multimedia dreambox de grootste flop die in 2002 op de markt verschenen is, hier in spanje willen ze die niet eens aan de klanten aanbieden. Dit zegt genoeg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tut, tut tut tut, proef ik hier enige wrang? Ik heb toch niet gezegd dat de dreambox zaligmakend is?

Hij is wat mij betreft wel 10 keer beter dan UCAS embedded receivers want wat de dreambox kan kunnen deze receivers alleen maar van "dromen".

Ik krijg steeds meer de indruk dat op dit forum iedereen zijn mening mag geven, maar als ik mijn eigen mening geef en ik zeg dat ik erg tervreden ben over mijn Dreambox ben ik een teebee fan, huichelaar en partijdig! Dat wordt niet met deze woorden gezegd maar die indruk wordt wel heel duidelijk gegeven. Daar heb ik echt schoon genoeg van!

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het antwoord ligt in het midden.

De een wil alleen een kaartje erin stoppen en het werkt de ander wil met alles stoeien.

Ik heb geen kaas gegeten van windows/ linux dus blijf ik van dreambox af.

Dat wil niet zeggen dat de dreambox slecht is maar laten we het gewoon zeggen, dat ik te dom voor ben.

 

In de wereld is er maar een probleem, leven is te kort.

zou 2003 anders worden???

Ja, 2003 wordt een positief jaar , alles vergeten en lekker positief er tegen aan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Toxic[Q]

Iedereen mag zijn mening geven, dit is een grondrecht.

Evenwel, als administrator heb je een meer verantwoordelijke positie en is enige omzichtigheid geboden.

Ook ik ben getroffen geweest door je uitgesproken negatief standpunt tav de zogenaamde UCAS-boxen.

Zo creëer je natuurlijk gemakkelijk wrevel en meer. Het is dit wat zich nu laat voelen, denk ik.

 

Nog even terzake, ik heb hier al menige ontvanger gehad, alhoewel ik er zelf niets commercieels mee heb. Zo heb ik er nu een UCAS-box bij, meer bepaald een 9500S van @Sat. Ik ken deze STB nog niet zo goed, maar tot nu valt hij wel goed mee (snelheid, flexibilteit, decodering en mogelijkheden tot ordenen). Ik wacht echter de GRATIS editor van Litzinger af om met de settings om te gaan.

Natuurlijk het is geen DVR7000 van Echostar, maar de prijs is er dan ook naar. Wat ik mis is een interne positioner met 36V sturing, maar die mis ik bij de meeste merken en daarom de Echostars. Ik mis ook de zoekmogelijkheden van de Nokia 9500, maar ook dit mis ik bij de meeste andere ontvangers.

Wat nu die Dreambox betreft: ik ken het toestel niet, maar de indruk die ik bij een vlugge uitleg op een beurs kreeg was dat dit toestel nog in een ontwikkelingsstadium verkeert.

Nog een ander punt: zijn alle UCAS-boxen dezelfde? Dit wordt afgeleid omdat ze door dezelfde Koreaanse onderneming gemaakt worden. Het is echter nog niet noodzakelijk zo dat zelfs als de toestellen gelijk zijn bij vertrek uit de fabriek dat dat nog gelijk zijn als je ze in de winkel koopt. Waarom zouden anders sommige UCAS-boxen wel uitgevallen zijn en andere niet? Ik heb mij laten vertellen dat de @Sat en de Arnion van een hardwarematige extra beveiliging voorzien zijn. Ik ben technisch echter niet bekwaam om dit te beoordelen, maar misschien is toch minstens enige voorzichtigheid geboden bij het veralgemenen.

Lapke

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Arnion en de @SAT zat precies het zelfde, maar de Xtreme echter niet ! De buitenkant lijk inderdaad veel op die van de @SAT. Maar aan de binnenkant zie je toch wel degelijk verschil op het moederbord !! Dus blijkbaar worden er toch andere ingewanden in dezelfde behuizing gedaan. Op het moment kom ik inderdaad wel tot de conclusie dat de Topfield met losse MM beter is dan de omgebouwde Ucas ontvangers, maar daar is inderdaad de prijs naar !!

-> VU+ Duo Twin Linux HDTV Receiver PVR + 320Gb Western Digital + Triax 88cm met 4 Inverto lnb's gericht op 13/19,2/23,5/28,2 <--> Image OpenPLI <-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om even objectief te blijven:

De Xtreme is wel degelijk (praktisch) dezelfde hardware. Ik ken iemand die ze naast elkaar heeft gehad en die vertelde dat in de Extreme de HD aansluitingen ontbraken en de MM chip op een andere plek zit (afhankelijk van MB revisie), maar de hardware voor de rest iedentiek is.

Een ID digital werkt ook perfect met een MM of clone en heeft met zijn Humax 5400 soortgelijke software een zeer aangenaam gebruikersinterface.

Die kost stukken minder dan een UCAS embedded:-))

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat natuurlijk jammer is dat jij met al jouw topics in het forum "overige receivers" en het "Fortec Star-@sat-Manhattan" als een olifant in een porseleinen kastje door deze forums heen dendert.

 

Vaak zijn het opmerkingen die niets met de vraagstelling van topic opener te maken hebben maar meer met het neersabelen van "ucas" decoders.

 

Ik heb al jouw berichten in deze forums nog eens rustig door gelezen en dan kun je als objectieve lezer vaststellen dat jij op z,n zachtst gezegd geen fan bent van deze,om maar eens een begrip van jouw te gebruiken,plakdecoders.

 

Daarop volgt dan een soortgelijke reactie als die van mij nu,en dan reageer jij als een "geslagen hond" door te antwoorden:"Als ik wat zeg,dan mag dat niet van jullie".

 

Van mij mag je overal op reageren,daar je veel meer kennis van zaken hebt als ik,op dit gebied althans.

 

Geeft ook helemaal niks dat je daar zo over denkt,dat mag(lees:MOET!!), jij zelf weten.

 

Ik vindt het n.l wel (fortec) een leuke machine en probeer daar waar mogelijk anderen te helpen,die zo,n zelfde product gekocht hebben met b.v transponder en settings lijsten waar ik uren aan zit te knutselen.

 

Misschien dat je je eigen dan een heel klein beetje voor kunt stellen dat dit behoorlijk demotiverend werkt,op b.v mij of anderen,die daar waar mogelijk degenen proberen te helpen met een probleem,bij een product wat ze gekocht hebben. (en wat voor sommigen veel geld is)

 

En ach,misschien heb(ben)ik(we)wel het verkeerde apparaat gekocht.

 

Jammer dan,feit is dat ik tot nu toe veel plezier beleef aan draaibaar en feeds.

 

Ik weet ook wel dat er daarvoor betere? ontvangers te koop zijn,feit is dat ik dit ding heb en daar blij mee ben.

 

Ik en velen met mij,zijn misschien niet zo geinterresseerd in b.v een linux ontvanger,(ontbreken van kennis??)en wij maken die desinteresse tenminste niet kenbaar in het daarvoor bedoelde forum.

 

Daar zitten de enthousiastelingen en kritische volgers (zoals jij)die naar ik mag aannemen,minimaal zo,n apparaat in hun bezit hebben,of een overweging tot een aankoop daartoe in hun gedachten hebben.

 

Deze laatste drie regels vindt ikzelf essentieel,en zou als ik daarvoor gemachtigd toe zijn,willen voorstellen dat alle leden van dit forum jouw mening m.b.t "ucas receivers" op kunnen zoeken d.m.v de zoekfunctie op dit board,waar het ook voor bedoeldt is volgens mij.

 

Het is zoals jullie dat plegen te noemen," een al vele malen behandeld onderwerp".

 

Helaas ben ik daarvoor niet gemachtigd dus moet ik het laten bij een voorstel..............

 

grtz,

 

Piet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...