Ga naar inhoud


[Pioneer] kanalen astra \hotbird


Gast de valk

Aanbevolen berichten

Wil steeds de nieuwe firmware uitproberen en testen maar!ben ik dan ook mijn kanalenlijst steeds kwijt heb nl een hoop tijd gekost om alles te sorteren, als het zo ver is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> wil ik de lijst ook beschikbaar stellen aan een ieder die er belanstelling voor heeft <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />pioneer 100nl2

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hi,

 

Die kanalenlijst en bijbehorende eeprom-file kan je mbv van Pionero 4.0 uitlezen en wegschrijven op je harddisk of ander medium.

Het enige wat je naderhand moet doen is de kanalenlijst (en eeprom-file) weer opnieuw te laden mbv Pionero4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor reply,maar wat ik eerst heb gedaan is met de ontvanger alle kanalen gesorteerd ,bekeken en gerangschikt en daar zelf een samenstelling van gemaakt dus als ik nu bv:de nieuwe firmware ( 610 )wil laden en testen moet dan daar ook een andere kanalenlijst+eeprom bij <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> of blijf ik mijn oude lijst behouden was nl veel werk groeten uit N-holland <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

 

Even voor de goede orde: Firmware staat geheel los van Kanalenlijst en eepromfile.

Eepromfile en Kanalenlijst horen wel bij elkaar.

Met andere woorden: je kan met een gerust hart de nieuwe Firmware laden en testen en daarne je eigen kanalenlijst met eepromfile weer laden (als je die tenminste gesaved hebt.

Je hoeft dus niet de kanalenlijst en eepromfile te laden die bij de nieuwe firmware zit.

Ik zou wel je bestaande kanalenlijst en eepromfile uitlezen en saven op je harddisk anders maak je kans dat ie verloren is of beschadigd kan worden.

 

Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat verband tussen de kanalenlijst en Eeprom is me nog steeds niet helemaal helder. Als ik mijn deco laat scannen, kan ik dan de kanalenlijst eruithalen en sorteren, maar moet ik de Eeprom toch opnieuw meeladen met de gesorteerde kanalenlijst?. En...maakt de deco bij het scannen zelf de eeprom aan? M.a.w. wat is de link tussen eeprom en kanalenlijst en waarom maakt het sorteren niet uit voor de Eeprom. Een hoop vragen ineens, en Satori heeft me ook al eens een hint gegeven, maar kan ik niet meer terugvinden. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat precies het verband is tussen kanalenlijst en eeprom-file is me ook niet helemaal duidelijk. Ik weet wel dat die 2 onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. Als je de deco de kanalen laat zoeken dan maakt hij ook zelf een eeprom-file aan. Gebruik je echter een andere kanalenlijst (van Marc Zeguers b.v.) dan moet je ook de daarbij behorende kanalenlijst gebruiken. Ik denk dat de eepromfile een programma of een onderdeel van de firmware is die de kanalenlijst intrepeteerd en daarom maakt het niet uit of hij dan wel of niet gesorteerd is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het verband is relatief eenvoudig.

 

De kanalenlijst bestaat uit een 6-tal secties.

In elke sectie kan een TCS of TPT (TCS = kanalenlijst en TPT = Transpondertabel) staan.

 

Stel dat je met niets begint, dan komt in sectie 0 de TCS en in sectie 1 de TPT te staan.

zodra je gaat editen (bijv kanalen sorteren) wordt er een kopie gemaakt van de TCS en TPT naar bijv sectie 2 en 3. Alle wijzigingen die je uitvoert komen in deze nieuwe sectie en de oude secties (0 en 1) blijven hetzelfde. Als je na het wijzigen de pioneer uitzet met de power schakelaar (dus niet met de rode knop op je ab) en je zet daarna de Pioneer weer aan, dan zul je zien dat alle wijzigingen weg zijn. Zou je het geheugen echter uitlezen, dan staan daar je wijzigingen nog netjes in sectie 2 en 3.

Als je echter de Pioneer in standby mode brengt met de rode knop op je AB dan zal de volgende keer als je de Pioneer aanzet de gewijzigde kanalenlijst beschikbaar zijn.

 

Er is dus nog iets nodig.

De firmware moet nl weten welke secties die moet gebruiken en dat staat in de eeprom.

 

Adres 0x8e-0x9b

Copy op adres 0x9c-0xa9

Er zijn nog wat voorloopbytes, maar die zijn altijd gelijk.

 

Bij de 1430:

Sectie 0 en 1 wordt aangeduid met 2A7

Sectie 0 en 2 wordt aangeduid met 1A4

Sectie 1 en 2 wordt aangeduid met 0A5

 

Bij de 1530:

Sectie 1 en 2 wordt aangeduid met 2A7

Sectie 1 en 3 wordt aangeduid met 1A4

Sectie 2 en 3 wordt aangeduid met 0A5

Voor de Philips systemen is de code weer anders.

 

Als je de Pioneer in service mode zet worden deze bytes gereset en moet je dus altijd de eeprom laden.

 

In een 1530 hoef je niet in service mode en als je dus nooit iets ge-edit hebt in je kanalenlijst hoef je alleen de kanalenlijst te laden, omdat de referentie/verwijzing (2a7,1a4,0a5) nog steeds naar sectie 1 en 2 staat.

 

Dit is ook de reden waarom je soms een uitgelezen en daarna ge-edite niet altijd terug kunt schrijven. Kies je voor de verkeerde secties dan is de referentie of verwijzing van de eeprom niet goed.

 

M_Z heeft het eeprom probleem op een slimme manier omzeild door mbv de editor alle secties met dezelfde TCS en TPT data te vullen. Dan zal de eeprom altijd wel een tabel vinden, maar als je uit wilt lezen en editen vind ik dat niet altijd handig. Voor degene die klakkeloos lijsten en eeproms overnemen is dit natuurlijk ideaal.

 

Ik hoop dat dit enig licht in de duisternis van kanalenlijsten brengt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> .

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je licht in de duisternis krijgt, doordat je eigen lampje gaat branden, dan is dat het beste wat je kunt hebben <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> .

 

PS: Bij de 110/210 wordt sectie 0 nooit gebruikt. Alles zit dus 1 sectie verschoven tov van de 100/200.

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Intussen heb ik i.p.v. Dynamit 5.0 NL de 5.12 eng met M_Z kanalenlijst van 25-12 geladen. Met dezelfde KUBA fun_multicam van 12-12 (ofzo) heb ik nu veeeeeel meer kanalen en trouwens ook geen last met de franse kanalen... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...