Ga naar inhoud


[Strong 8000] Update SRT8000 with XP


Gast

Aanbevolen berichten

Hey, ik heb een SRT8000 V20 met patch 9. Ik heb vroeger altijd zelf mijn kanelensettings gewijzigd en de strong zelf gepatched en daarbij nooit problemen ondervonden, tot voor kort eigenlijk. Om te testen gebruik ik de nieuwe ED8000 V4, en mijn kanalen inlezen lukt perfect maar nieuwe kanalen ernaartoe schrijven lukt niet meer.

De decoder staat op CHA maar reageert van danaf blijkbaar niet meer, op de software blijft gewoon de 'boot-post' staan, zowel met de strong-loader als met de settinglijst proggies. Alle kabels moeten wel goed aangesloten zijn, anders zou ik mijn kanalen niet kunnen inlezen, toch.

(seriële kabel, null-modem kabel 25 polig D-sub)

<pre><font class="small">code:</font><hr>

boot_LIBDAT_ECP_1.6.a(DA3NED_VEN_V20.3)

CHARGEMENT PRIORITAIRE

FLASH ADR=bfc00000 M29W800B

FLASH ADR=a1200000 M29W800B

FLASH ADR=a1300000 (90,90) non reconnue

debut de transfert parallele

attente negociation:

</pre><hr>

 

Ik heb wat zitten zoeken en blijkbaar hebben er nog mensen problemen met XP Pro (SP1). Vroeger op mijn vorig systeem had ik geen enkel probleem. Heeft er iemand een voorstel tot het oplossen van mijn dilemma ? Ik heb al een paar BIOS settings veranderd maar zonder suc6. Nergens heb ik wel duidelijk gelezen welke BIOS settings er moesten veranderd worden en waarom ... Misschien ligt hier een oorzaak ?

 

Dank bij voorbaat,

 

@did <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gewoon de gewijzigde settings met de V20 loader erop zetten zelfde procedure als met de firmware installeren.

Als dit niet werkt generic printer verwijderen en opnieuw installeren.

Lukt het niet laat het me dan weten

 

gr.

 

Shimai

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik werk hier ook met XP. Heb in het begin ook heel veel problemen gehad tot half dode decoders aan toe. Ik kwam erachter dat in het bios de paralelepoort per ce op EPP moest staan dus niet op ECP/EPP. Sinds ik dat veranderd hebt heb ik geen problemen meer gehad zorg er inderdaad voor dat er een genetic printer is geintelleerd en die op standaardprinter staat.

 

Hoop dat het lukt,

 

Rik

Dreambox DM500HD, 2x Strong 8000 (Sattracker V1.0) , Strong 8000 (Freedom V2.0), Pioneer 110 nl (Open Firmware Seca2 V2.5 by Spirit_rules), Nokia 9200 (DVB 2000)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb idd ook altijd gewerkt met een generic/text only als standaardprinter en een paar keer opnieuw geinstalleerd. Ik krijg net hezelfde bij het update van de firmare. Evenmin geen resultaat dus. Ik probeer het eens met die parellel port mode setting.

 

Keep ya in touch

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nope, geen reactie. De parallel mode op EPP instellen heeft geen effect. Na verloop van tijd krijg ik enkel de boodschap dat de generic/text only printer het bestand niet kan afdrukken. De firmware of de kanalen inlezen lukt dan weer wel. Blijkbaar hebben nog wel mensen hetzelfde probleem maar is er toch nog geen oplossing voor de hand.

 

Alle hulp is welkom !

 

Is het soms mogelijk dat die nullmodel kabel eigenlijk geen goede kabel is en dat ik een gewone parallele kabel nodig hebt met 2 mannelijke stekkers ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier eens eerder wat over gelezen wel bij strong forum maar waar precies weet ik niet ik weet volgens mij wel staat me iets van bij dat je een dll file mist bij xp helaas je zal het forum moeten ezen ik weet het niet meer maar suc6 jammer dat ik je niet verder kan helpen.

 

Sijberman <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Greetz,

 

Sijberman.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die problemen hebben te maken met het runnen van het programma, de GUI enzo. De heb ik al eerder opgelost. Ik vrees dat ik echt geen null-modem kabel nodig heb maar gewoon een verlengkabel (2 male 25-polig). Vroeger had ik immers ook een andere kabel ... Heb de kabel al opengesmeten en de pins staan blijkbaar niet 1 op 1 aangesloten. Maar op null-modem kabel schema vind ik soms wel een correct schema. Iedereen ervaring met die kabels van vroeger verbindingskes tussen pc's te trekken ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...