Ga naar inhoud


Kopieren zenders van en naar tuner 1 & 2 ??


Gast

Aanbevolen berichten

Heb sinds paar dagen een TF4000 en heb het volgende ( beginners ? ) probleem. Op LNB1 staat de Hotbird die via tuner 1 binnenkomt en op LNB2 de Astra via tuner 2. Tijdens het zappen op Astra kanalen op tuner 2 of uitsluitend Horbird kanalen op tuner 1 géén probleem. Maar als er na een serie Astra kanalen ineens een Hotbird tussenkomt krijg ik de "geen signaal" melding. Via de kopieerfunctie eea geprobeerd maar geen resultaat. Moet ik iedere keer handmatig van tuner wijzigen op doe ik iets niet helemaal lekker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />??? Bij voorbaat dank voor raad en advies.

Greetzz,Ronald

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb je twee schotels dan 1 vvor astra en 1 voor hotbird

zoniet kun je in het menu bij instellingen en dan lmb de

astra op 1-4 zetten en de hotbird op 2-4.

 

Greats Web

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ter verduidelijking: Heb VisioSat (Bi-Sat)schotel met 2 losse LNB's. LNB1 op Hotbird en via 8 mtr kabel direct op de receiver op tuner 1. LNB2 op Astra en via 8 mtr kabel direct op de receiver op tuner 2. Kan die instellingen zoals jij aangeeft (1-4 / 2-4) niet vinden. Zit dat in het USUALS menu wellicht ?

Kan via "kopieer kanalen" dus niet de ene lijst naar de andere kopieëren en andersom. Is het wellicht mogelijk dat beide satellieten bij het zoeken en vastleggen van kanalen eerst op tuner 1 ingesteld moeten worden en pas daarna gekopieerd naar de 2e tuner <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> ? Nu is het behoorlijk vervelend om iedere keer handmatig van Sat. te moeten wisselen.

Tnx and Greetzz,

Ronald

 

"Obstacles are what you see when you take your eyes off the goal" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zou ook een settings lijst in de pvr kunnen doen met astra en hotbird wellicht gaat het dan beteren je zou er ook een lmb.jpg erop stetten dan kun je gewoon op tuner 1 kijken naar astra en hotbird.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij moet je met jou configuratie helemaal geen kanalen kopiëren want de kanalen die je met tuner 1 kan ontvangen kan je niet met tuner 2 ontvangen (dit omdat je gescheiden LNB’s gebruikt op verschillende satellieten). Waarom zou de kanalen van tuner 1 in de lijst van tuner 2 willen hebben? Als je nou b.v. een dual monoblock (dus twee koppen een voor Astra en een voor Hotbird en twee coax uitgangen) zou gebruiken dan kan dit wel en dan moet je inderdaad gebruik gaan maken van disecq 1 van 4 & 2 van 4 op tuner zowel 1 als 2 en de kanalen van beide satellieten op tuner 1 laten zoeken en wanneer je alles hebt gevonden en in de juiste volgorde hebt gezet kopieeren naar tuner 2.

Ik denk dat je het beste even beide zenderlijsten leeg kan maken en dan opnieuw de kanalen van de Hotbird op tuner 1 laten zoeken en de kanalen van de Astra op tuner 2 en niet kopiëren en dan moet het zeker goed gaan!

 

Let op Diseqc niet activeren!

 

Succes,

 

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...