Ga naar inhoud


[Strong 8000] Strong SRT8000 versie naar v9 gepacht maar nu.....


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Eerst alvast een bedankje als iemand mijn kan helpen.

 

Ik heb gisteren een strong 8000 (v15) in mijn handen gehad waarbij yorin sbs en nog een paar kanalen niet werkte. Het was een bekend probleem en sommige van hier hadden als oplossing een filter bij de lnb of een nieuwe software versie. Bij mij natuurlijk nog een paar keer de kanalen ingeladen maar helaas nog steeds niet die paar kanalen.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.

Had ff gekeken op die forum (perfecto trouwens) en gezien dat je ook je strong kan patchen. Ik moest bij http://www.weethet.nl/dutch/sat_updatestrongsrt8000.asp de strong8000firmware20official.zip downloaden en installeren en ook de str8000nl-v9bfinal.zip files (versie9) downloaden....

 

Er stond ook nog een tip op deze pagina:

Tip: Als je versie 9 wilt gaan gebruiken, zet dan EERST V20 in de receiver en daarna pas versie 9 - dat loopt over het algemeen een stuk beter.

 

Maar deze V20 kon ik nergens vinden.

 

Ik heb dus mijn originele versie 15 meteen naar V20 geflasht via het programma wat ook op die pagina http://www.weethet.nl/dutch/sat_updatestrongsrt8000.asp beschreven staat.

 

Alles goed gedaan (generic printer) enzo, en het flashen ging perfect. Mooi is natuurlijk dat ook meteen de kanalen lijst toegevoegd is (dat alles binnen die paar tellen.. gewoon geweldig).

 

Nu het volgende.... Eerste kanaal plus kanaal (rood) geeft geen beeld (ook helemaal niets in beeld) ook eurosport geeft geen beeld (alleen klein vierkant rood blokje in beeld). Als ik op deze kanalen ben geweest (2 x geen beeld) kan ik nergens meer naar kijken. Wel kan ik gewoon de hele avond zappen (ook snel zappen) naar alle kanalen en alles werkt gewoon. Behalve als ik bij deze 2 kanalen kom. Dan is het over..... Nu hou ik heel erg van films en sport kanalen en zou graag weer deze kanalen ( en een veel stabielere strong 8000) willen hebben.

 

Ik had wat files op een gold card gezet (altijd met gold goed gewerkt) en kan de hele avond naar alle kanalen kijken behalve canal rood en eurosport. De files (uiteraard alleen voor educatieve doeleinden) zullen dus wel goed zijn.

 

Ik hoop dat iemand me kan helpen met een oplossing. Moet i terug geflashed worden naar 15 als het kan (en graag dan een url met juiste versie) en is er dan een kanalen lijst te downloaden die recent en compleet is. Of heb ik een andere file nodig voor de strong.

 

Het maakt mij niet uit welke file versie of wat dan ook ik nodig heb... als alle kanalen maar weer (redelijke probleemloos) werken.

 

P.S. kaartje schoongemaakt met een gom :-) andere kaarten geprobeert nog maals gepacht. Ding lang van stroom afgehaald, langzaam naar kanalen gezapt... Al deze dingen mochten niet baten.

 

Nogmaals heel heel erg bedankt...

 

Groetjes,

 

Patrick

Link naar reactie
Delen op andere sites


Vlieg, waar jouw probleem vandaan komt met die 2 kanalen dat weet ik zo 12 en 3 niet, maar aan de firmwareversie V20 kan ik je wel helpen. Wellicht dat daardoor ook jouw probleem opgelost wordt ( het is maar een gok, maar toch...)

Voor de juiste firmware ga je gewoon naar de site van............STRONG zelf.

Ja ja <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />en gebruik daarvoor maar onderstaande URL

http://www.strongsat.com/support/index.php3?main=downloads.php3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Funcard gebruiken dat geeft vaak wel beeld ga naar de site met de kwakende naam en gebruik de 5in1 files.

Je kunt ook de jamming of provo software erin zetten en sxfun of multicam files gebruiken, hierbij gaan de duitse Premiere kanalen ook open. ALs je dit wild volg dan de topics van Majoor.

 

 

gr.

 

Shimai 22644.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

De bestanden van de weethet site zijn al van een poosje terug en aangezien een heleboel kanalen sinds die tijd verplaatst zijn werk dat nu dus niet meer.

Je kan een nieuwere settingslijst laden bij M_Z of zoals de anderen ook al zeggen een andere patch en dan de bijbehorende settingslijst laden.

Succes Albert

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Vlieg,

 

Waar heb je de juiste versie nu vandaan gehaald?

Welke volgorde van het patchen heb je nu gebruikt?

Dezelfde die op www.weethet.nl (niet commercieel!!) staat?

 

Bedankt,

 

Noorderlicht

 

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

a de procedure van weethet is ok echter een beetje oud en achterhaald qua nieuwste versie, volg hiervoor de topics van Majoor oftewel de jamming versie en niet de versie 20.

Als je goed leest kun je hem zelf downloaden, geeft dit problemen geef me dan maar een PM

 

gr.

 

Shimai

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Ik heb eerst de 2.0 firmware er ingezet en daarna V9C... Bijna all FunSeca Xin1 files doen het hier op. Bij V9B was het altijd ff zoeken naar de juiste file set... tenminste bij mij was dat zo...

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...