Ga naar inhoud


Ontvangst sterkte Astra Hotbird


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb mijn schotel vanmorgen uitgerichten , waar moet ongeveer de niveau en kwaliteit op staan , dus dat de schotel goed uitgericht staan , ik heb nu op de Astra op ongeveer 88% niveau(hij veranderd steeds tussen de 85%en 92%) en 100% kwaliteit , Hotbird 90% niveau en 98% kwaliteit is dat goed of kan het beter? Avast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beter kan volgens mij bijna niet, bij mij staat het signaal rond de 84 % en de kwaliteit ook op 100 %. Ik heb vrij uitzicht met de schotel, heb hem uitgericht op de sirius. Niet alle satelieten hebben een 100 % kwaliteit, het signaal blijft altijd op 84 % staan. Ik heb een draaibaar systeem en werk met usuals 1.3, het werkt van 45 graden oost t/m 43 west(panamsat).

 

ggggggggrrrrrrrr Sathessie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als extra info,nog even dit: De groene balk (signal) geeft aan of de LNB goed is aangesloten en zal ook bijna nooit onder de 70% komen.

Het is dus geen ontvangst-sterkte meter,(dek em maar af met een stuk aluminium folie, je zal zien dat hij dan nog in de 70% aangeeft),alleen met de gele (quality)balk kun je zien hoe goed de ontvangst is.

Suc6,

Ray.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een prima signaal wat je ontvangt dus gewoon laten zo! Ik haal met mijn 80cm schotel en monoblock een signaal van 88 - 92 en de kwaliteit is 99-100 % waar de eerste getallen voor de Hotbird zijn! De signaalmeter is ook maar een indicatie en geen precisie instrument!

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volledig mee eens,en als je 10 TOPFIELDS op een rij zet zullen zo ook nog eens allemaal verschillen,als de ontvangst bij regen of (lichte)sneeuw niet blokt is je ontvangst perfect. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Ray.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...