Ga naar inhoud


verlengen coaxkabel naar schotel


Gast gerardo

Aanbevolen berichten

Hallo,doordat ik mijn schotel verder ga verplaatsen wil ik de kabel verlengen.Is er een methode om dit te doen zonder problemen met ontvangst te krijgen of moet ik een geheel nieuwe kabel aanleggen?

Groeten Gerardo

Link naar reactie
Delen op andere sites


IK HEB AL VERDOMD VEEL VERLENGINGEN UITGEVOERD EN AL DIKWIJLS VAN EEN KALE REIS TERUGGEKOMEN.

 

Werken met een F koppelstuk is de ideale verbinding maar het grote probleem blijft de afdichting ,gewone tape vergeet het , galvanische tape is goed maar een gelbadje dat je volledig kan dichtpersen is de oplossing maar niet simpel te vinden ik gebruik nu af en toe deze geldichting en als je ze na een jaar terug opend is er steeds nog geen corrosie dus het ideale.

 

Koostronics

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is niet nodig, wat dara zegt klopt. Neem een plastic potje, boor aan 2 overeenstaande kanten een gaatje ter diameter van je kabel. Steek de aan elkaar te zetten stukken er door en maak je verbinding. Zorg dat je zeker beeld hebt. Giet dan die hars er over.

Vraag mij niet waar je die produkten haalt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een goede isolatietape voor industrieel gebruik zoals de Scotch 33M geven ook een waterdicht resultaat mits goed aangebracht en is niet gevoelig voor andere weersinvloeden. Kost alleen een paar Euro's meer als de stugge tape uit de bouwmark maar na 10 jaar nog steeds waterdicht en niet verhard.

 

Greetz .....René

 

Greetz...........René

Greetz.............René

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelfs krimpkous is onderhevig aan temperatuur schommelingen en mogelijke kleine lekken de enige (die wij destijds ook bij electrabel gebruikte) is de krimpkous met een laagje pek in en deze loopt na opwarming volledig dicht.

 

Anders het gelbadje of met de hars dat zijn de enige goede afdichtingen galvanische tape doet het normaal ook goed maar na een paar jaar brokkeld deze af en is de afsluiting toch niet meer zo perfekt.

 

Koostronics. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Attenuation:

The decrease in signal power that occurs in a device or when a signal travels to reach a destination point (path loss).

Het verval of afname in signaalsterkte welk een signaal volgens de weg die het aflegt ondergaat. Ookwel signaalverlies genaamd.

 

je kunt berekenen waar je de koppeling het best aanbrengt...

dat heb ik nog bij natuurkunde les geleerd...

de kabel doormeten en gerelateerd aan de kabelspecificaties kun je een berekening maken waar een koppeling het minst extra signaalverlies geeft...

DAT IS WEL 25 jaar geleden en hoe je dat nu ook al weer deed ben ik vergeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> te oud weet je.

 

Maar dat het absoluut kan is zeker waar... Van Hull (High-end kabels s-video) hebben mij ipv de 3 meter die ik wilde hebben een 4 meter gemaakt juist vanwege dat specifieke aspekt dat er bepaalde knopen bestaan in de leiding zelf die (als je daar knipt) weiniger verlies of strooiing opleveren voor het vervolg traject. En omdat er meerdere signalen en frequenties doorheen gaan is het geen makkelijk rekensommetje.

 

chiao <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt de Scotch 33M is wel een heel goede tape,maar opden duur laat hij toch los,in een vochtige omgeving,daar hebben ze namelijk weer andere tape voor,een soort van mastiek (kneedbaar).

De hars kan je halen bij een electro-instalatie bedrijf,of een hele goede electronica winkel.

Let op,dat je wel de tweecomponenten hars neemt die geschikt is voor gietmallen,andere harsen kunnen gaan krimpen en scheuren,en dan komt er weer vocht bij.

Suc6, <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Ray.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

gerardo wat je niet vermeld is hoelang de kabel gaat worden..

Ik heb een lengte van tussen de 30 en 40 meter daar ik een draaibare 3.10 schotel gebruik, daar heb ik een tussen versterker geplaatst dit met een folie om die te beschermen tegen klimaat omstandigheden.

Je kan bij de vakhandel tegen een billijke prijs zo'n ding kopen met aan bijde kanten een vrouwtjes ingang.

Daar ik vaak dicht bij de schotel experimenteer is dit voor mij een goede oplossing om dan tijdelijk b.v.b. een Diseq filter of een monitor naast een extra tuner plaats.

Zo kan ik met nieuwe metingen tijdens verre feed jachten een zowel analoge tuner of een digitale plaatsen en die dan indien gewenst om schakelen naar andere kanalen.

Met meer als 20 meter krijg je met een kleine schotel al vaak teveel verlies om b.v.b. zwakkere kanalen zoals PM te ontvangen.

Ik hoop dat je hieraan wat hebt...

 

 

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...