Ga naar inhoud


help manhattan 5900


Gast

Aanbevolen berichten

beste vrienden ik heb een nienwe boot geplaast en krijg mijn toestel niet meer opgestart,ik heb even gebladerd op het bord en gezien dat ik moest blijven proberen het toestel terug origineel te zetten maar al wat ik krijg is een puntje wat ik ook doe hebben julie een tip?

Link naar reactie
Delen op andere sites


in de gebruiksaanwijzing van de nieuwe firmware dus ook die van fortec 5400z staat dat je eerst de boot moet laden.....daarna compressed data+aplication moet selecteren om je IMG file te laden...als er geen ALL voor staat is het maar een flash gedeelte ..dus moet je alleen compressed data selecteren en de file die je wilt laden.

als je dit gedaan hebt met die file die jij hebt gebruikt zal de tuner weer booten...Want wat de software nu doet, is de boot in een loop gooien...

 

Dus 1 .. Boot selecteren en laden

2 .. Compressed data selecteren en laden

 

Nu zul je in hetzelfde window de tuner booten... Dus geen cancel selecteren als de uploader zegt OK.

 

Grtx Afterburner goodluck <img src="http://www.sat4all.com/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

door gewoon te blijven proberen de software opnieuw te laden met de loader. je zet alles klaar en dan stekker er in en hup dan gaat hij de software laden na het laden zie je ineens Boot in het display verschijnen. zie eerdere topics.

 

renzie

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lees eens deze threat door en zie hoe je e.e.a. moet doen.

Bij mij is het vooralsnog altijd gelukt om een machine weer aan de praat te krijgen.

Het makkelijkste is om een ALL pakket in de receiver te zetten (compress data+application) en op die manier weer leven in je machine te krijgen.

Voor de 5900 pak je dus het laatste ALL pakket dat er is en daarna ga je aan de slag om hem te upgraden.

 

Het laatste ALL pakket staat hier , dus even de 5900 kiezen en dan het pakket downloaden en in 1 directory uitpakken en erin blazen.

 

Als alles goed gegaan is dan geeft ie na verloop van tijd weer een teken van leven !

(vergeet niet te wachten als ie de spullen ge-upload heeft, het kan soms een aantal minuten duren eer dat ie weer tot leven komt (!)

 

suc6!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

het probleem met het puntje in het display klopt..

Computer praat niet meer met tuner...bij mij is dit spontaan gebeurd terwijl ik tv aan het kijken was... Dus loopt lekker..

Krijg er ook geen nieuwe bootloader meer in...ik denk dat de flashrom defect is..of iets dergelijks..

 

Prima tuner...Als hij werkt...!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ahum.... als je de bootloader vervangt dan doet de tuner niets totdat je er ook daadwerkelijk nieuwe software achteraan gooit. Hij kan natuurlijk niet alleen booten met alleen de bootloader software.

Vandaar mijn opmerking om toch vooral (bij problemen) een ALL pakket te gebruiken, hij vervangt dan namelijk EN de loader EN de software EN de TP settings.

Dus bij onraad : gewoon een ALL pakket naar de receiver sturen. Daarna boot ie weer.

 

Zie het als bij een tankstation komen met je reserve lampje knipperend en de motor is afgeslagen omdat je geen benzine meer hebt. Je gaat NAAST de pomp staan en wacht tot je auto start. Zal niet gebeuren, je zal eerst moeten tanken.... daarna zal ie (na een tijdje) starten en kun je weer rijden......

<img src="http://www.sat4all.com/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

het probleem is niet hoe krijg ik de loader er in, maar hoe krijg ik contact met het toestel het puntje dat moet toch mogelijk zijn bv. als je dat tegen kwam met een nokia dan moest je gewoon terug opstarten en tegelijkertijd twee toetsen indrukken zou dit niet te zoeken zijn in die richting

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

Ik had ongeveer hetzelfde voor met mijn Arnion6400. Na een software up-date, alleen nog een puntje.Ook vanals geprobeerd. Uiteindelijk er een nieuwe kanalenlijst ingezet en hij kwam weer tot leven.

Dus nieuwe lijst klaar zetten, stekker van ontvanger uit en terug in stopcontact en hopen dat hij terug levend wordt.

Wel laten booten als de lijst erin zit, dit kan wel even duren.

 

groetjes

<img src="http://www.sat4all.com/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

@phikim

 

Nope, dat gaat niet bij een Manhattan of FS. Je moet gewoon opnieuw de software erin zetten en dan boot ie gewoon weer. Ik heb het nog niet anders meegemaakt bij alle machines die ik op die manier van een puntje afgeholpen heb. De ene keer met de bijgeleverde uploader en de andere keer met de serial tools van de STB editor.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is een leuk verhaal ozzo, maar dat gaat niet altijd op...

Wat als de tuner op fortec software loopt en gewoon werkt, en gewoon op standby staat en iedere keer wisselt in het display tussen boot en de klok.

Terwijl er niemand iets doet.

En s'avonds word de tuner aangezet, werkt gewoon naar behoren..en na een minuut of 25 schakelt de tuner uit en er staat alleen maar een punt in de display. Dan denk je, ja dat moet iets met de software te maken hebben.

Tuner aan de pc gehangen, en wat denk je ..geeft niet eens meer een BABO verification. Dan moet je mij eens vertellen hoe je dan nog software in de tuner moet laden.. Volgens mij heb je dan een probleem met je flashrom...

 

Hij geeft namelijk maar 1 byte en normaal geeft hij 3 bytes by handshake.

 

Houd dus helemaal op...dan kun je nog zo goede software hebben om te flashen...maar krijg je er echt niks meer in....in ieder geval niet serieel meer.

 

je zult dan waarschijnlijk toch de flashrom uit de tuner moeten solderen om dit te herstellen of als de flash defect is (in mij geval) de flashrom programmeren en terug op het board plaatsen.

 

Dus altijd een tuner aan de gang helpen met volledige software gaat niet altijd op...

 

 

grtx Afterburner <img src="http://www.sat4all.com/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gebruik wel het juiste programma om je software te uploaden,ik gebruik het upload programma van Manhattan wat bij de firmware zit.Dit programma reageerd op het uit en in steken van de stekker.

 

Greetz Decophil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja dat klopt.....dat staat ook in mijn bericht...

Echter nu geeft hij 1 byte maar geen ok om de flash te loaden..

Ik heb altijd hetzelfde programma gebruikt...

Heb ook wat ander programma's gebruikt om alsnog de communicatie tot stand te brengen, maar dit lukt echt niet meer,......de tuner is gewoon echt dood.

Je kunt er niks meer mee..

Ik kan niet eens meer een bootlader erin krijgen omdat de tuner geen ok meer geeft.

Flashrom is waarschijnlijk dood!!!

De enigste manier om deze tuner nog aan het werken te krijgen is met een nieuwe flasrom denk ik...

 

Wat voorgaande meldingen betreft klopt het wel met dat puntje in het display..vaak kun je dan gwoon nog communiceren...maar in mij geval kan dat niet meer....

Dus hij is echt dood

 

 

mvgr Afterburner

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mja, da's dan een echt probleem....

 

Was het inderdaad nog niet eerder tegengekomen.

Heb wel 1 keer meegemaakt dat een FS5400Z niet meer te flashen was. Hij deed alles, gaf beeld maar na een master-reset bleef ie 1 kanaal in zijn geheugen houden en een nieuwe lijst kon er niet meer in, nieuwe software leek goed te gaan, maar na het rebooten stond toch nog steeds de oude erin met dat ene kanaal.

Hij staat nu bij de leverancier.

Bij de Manhattan's heb ik nog geen problemen gehad. Zelfs in de meest hardnekkige gevallen was het plaatsen van (opnieuw) de loader en de Tp lijst voldoende om hem weer 'wakker' te maken.

Duurde soms wel 10 minuten, maar dan bootte ie weer uit zichzelf.

 

Maar ik begrijp uit jouw woorden dat we jou kunnen condoleren v.w.b. je 5900 ? <img src="http://www.sat4all.com/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik neem aan dat je nog garantie hebt.In jou geval is het dus een hardware fout.Het beleid bij Manhattan is:kapot dan een nieuwe.Dus zou ik naar de winkel gaan waar je hem gekocht hebt.Als het goed is krijg je een nieuwe mee retour.

 

Greetz Decophil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...