Ga naar inhoud


xtreme en "no or bad signal" melding


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik heb van het weekend een extreme gekocht en nu viel me op dat er bij het kijken naar bijv. Canal+ rood er zeg 1 a 2 maal per uur eventjes "no or bad signal" door het beeld flitst. Overigens blijft het beeld gewoon aanwezig of wordt hooguit even blokkerig.

 

Vraag 1:

Is dit een mogelijk software(pentacrypt 10.9?) issue?

 

Vraag 2:

Ik heb een signaalsterkte van 75% en een signaalkwaliteit van 85% , zijn dit normale waarden?? Overigens heb ik zonder switch (ik heb 2 LNB's) 10% hogere signaalsterkte.

 

Vraag 3:

Kun je deze melding uitzetten zodat tie uberhaupt nooit getoond wordt?

 

Ik vind het boeiend omdat ik op den duur (voor eigen gebruik) op svcd films wil bewaren en dan is het knap irritant zo een melding er doorheen :P

 

Groetjes,

 

Ronald.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi,

 

Na 2 weken stoeien met de xtreme ben ik steeds meer tevreden over het ding. Echter ik zit nog steeds met het "no or bad signal" probleem. Aangezien het signaal sterk genoeg lijkt te zijn bij deze nog een keer de vraag of er meer mensen zijn die een xtreme met firmware 1.05 draaien en last van dit probleem hebben?

 

Tips hieromtrent zijn welkom, ik begin me meer en meer te ergeren aan die melding en het zou fijn zijn als ik in elk geval de oorzaak weet.

 

Ronald.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn ervaring met de Xtreme is dat je de schotel perfect moet afstellen anders slecht of geen signaal. Andere ontvangers zijn er denk iets minder gevoelig voor.

De melding krijg ik nu niet meer, het heeft me wel een kleine twee uur gekost voor het optimaal afregelen van mijn draaibaar system. Ben nu erg tevreden: VOOR mij een pracht machine.

 

Groet Aka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok ok ik heb zojuist (aan de hand van jullie opmerkingen) een besluit genomen. Ik ga een 1 meter schotel halen van het weekend <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> (heb nu een 80).

 

Als ik nog langer moet afstellen dan vorige keer dan heb ik ook weinig vertrouwen dat het signaal bij slechtere omstandigheden (wind, regen) goed blijft. Kortom ik zet een 1 meter schotel neer en regel um goed af, dan moet het signaal toch wel sterk genoeg zijn me dunkt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Overigens werk ik met LNB's en een switch dus dat zijn al 2 oorzaken van een relatief zwak signaal.

 

Bedankt voor alle tips.

 

Ronald.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet niet of dit allemaal wel de oorzaak is.

 

Ik heb ook 2 lnb´s met switsch en op astra een signaalsterkte van 78% en signaalkwaliteit van 80% en heb daarmee een perfect beeld en geen vreemde meldingen.

 

Ik heb echter wel een visiosat bi sat schotel en misschien dat het daardoor goed werkt maar kan dit niet zeker zeggen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...