Ga naar inhoud


[Strong 8000] M_Z settings voor Strong 8000 MC2003FX


M_Z

Aanbevolen berichten

Dit was een moelijkere klus...

 

De MC2003FX firmware maakt anders gebruik van de settings/kanalenlijsten. Er wordt namelijk ook een TSR geschreven (dat is de Table of Symbol Rates) en daarmee kon de Editor v2.6 geen goede lijst door uitlezen. Met Editor v4.0 ging dit wel goed. Het aanpassen van de settings door het copieren van mijn Philips flash512k.bin ging dan weer helemaal niet met Editor v4.0 (hij copieert wel de kanalenlijst maar niet de transponders). Daarvoor gebruikte ik dan weer v2.6. en die heeft een probleempje met het opslaan van een gewijzigde lijst. Je moet daarmee altijd de oude lijst vervangen (er kan dus geen nieuwe naam aan de lijst gegeven worden bij het opslaan als...).

 

Er moest dus een hele trucendoos uit de kast gehaald worden, en met deze uitleg kunnen jullie misschien ook leren hoe je settings kunt copieren/converteren.

FlashCvt kan dit ook allemaal nog veeeeel eenvoudiger, maar doet helaas iets verkeerd met de zogenaamde stop key bij strong lijsten, weet iemand hier meer informatie over te geven. Wat is de stop key, en hoe ziet die eruit of waar moet die staan? Dan kunnen we FlashCvt hierop aanpassen. RobvH heeft regelmatig nieuwe ideëen en mogelijkheden aangepast in FlashCvt, dus haal zo nu en dan eens de nieuwste versie om bij te blijven met dit te gekken programma.

 

In elk geval kan iedereen heel eenvoudig hiermee de settings van mij omzetten voor Monoblock LNB, gewoon de settings openen, dan op Swap diseqc settings, opslaan en klaar.

 

Succes,

 

M_Z ( www.zeguers.be )

Link naar reactie
Delen op andere sites


Effe een vraagje, ben op zoek naar een actuele settingslijst voor een strong met v20 v9b patch.

Degene op jouw site is een beetje verouderd, ik heb hem geprobeerd zelf aan te passen, maar dat is geen succes geworden. Weet jij wat voor me?

Link naar reactie
Delen op andere sites

bij didier (didier66 zoeken met de bekende zoekmachine, ik mag hier geen reklame maken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />)

Wat je via internet niet vindt hoef je meestal niet verder te zoeken.

 

Kathrein UFS-910 (AAF2.0e/E2 versies) +WiFi +sataHD & Multytenne Twin

Samsung LE46A552: 46" Full HD.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Marco, heb jij alleen de MC2003FX op je 8100 gezet of heb je er de Provo nog achteraan gezet? Ik heb mijn 8100 alleen met de provo van Major gepached (dus zonder eerst 2003 FX)en dat werkt redelijk. Zo nu en dan een vastloper en de premiere zenders vallen vaak na enige tijd uit. Even strong uit en weer aan en ze werken weer. Ook was ik niet in staat om de settinglijst van M-Z werkend te krijgen. Heb jij deze problemen ook gehad?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alleen de MC2003FX er op gezet mijn orginele kaart is eff aangepast{ bedankt jaapie} en mijn funkaartje werkt perfect jah de settingslijst er in gezet geen extra patches jamming enz gedaan alles loopt als een trein hiero..pre****re open en alle zenders netjes bij elkaar nu nederlandse,duitse enz....

 

{ jaappie bedankt voor de patch..}

 

groetjes marco

Link naar reactie
Delen op andere sites

Guppy'

 

Heb sinds kort mijn 8100 geladen met achtereenvolgend fullfix, str8100MC2003r3, majoorprovo8100, M_Z settings. effe autosearch van de kanalen en voila alles op een rijtje zoals ook bij een ongepatchte 8100 met orgi C+ kaart. Op dit moment krijg ik van de premieres alleen nr. 4 open. Maar dit is waarschijnlijk aan de files te wijten. Moet nog effe een paar andere 6in1 files testen en hoop ze dan allemaal open te krijgen.

 

Tim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...