Ga naar inhoud


virus SQL Slammer


humbox

Aanbevolen berichten

Het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) waarschuwde maandag op haar website voor een nieuw, zich razendsnel verspreidend computervirus, dat naar de naam SQL Slammer luistert. Afgelopen weekend vertraagde Slammer het internetverkeer in een groot deel van de wereld.

Het virus komt alleen voor in het geheugen van Microsoft SQL servers. Het tast dus geen individuele pc's aan. De razendsnelle verspreiding van het wormvirus kan wel grote opstoppingen veroorzaken in het wereldwijde internetverkeer. SQL-servers die op Pack 3 draaien, worden niet aangetast.

Volgens het BIPT kan de worm de harde schijf van de computer niet bereiken en verdwijnt hij vanzelf als de server opnieuw wordt opgestart. Wel kan de server opnieuw worden aangetast als het veiligheidsprobleem niet wordt verholpen. Vooral ondernemingen maken gebruik van servers om hun computernetwerken te dragen.

De SQL-Slammer-worm sloeg zaterdagochtend omstreeks zeven uur Belgische tijd voor het eerst toe en had zondagavond al tot 200.000 servers besmet. Vooral de VS, Azië en Noord-Europa werden getroffen

 

Humbox

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...