Ga naar inhoud


Probleem harddisk in PC


Gorilla King

Aanbevolen berichten

Hallo

 

Ook ik wil mijn Top-opnames op de pc zetten en ben er vandaag mee begonnen. Ik heb echter een probleem: de pc herkent de TF-disk niet.

 

Ik heb gedaan:

- TF-disk eruit gehaald

- jumper op slave gezet

- de brede kabel van mijn pc-disk aan de TF-disk gehangen

- de voeding van mijn cd-speler gebruikt als voeding van de TF-disk

- in bios slave ingesteld voor secondary disk

- in bios wordt ie nu herkend, maar kan er nog geen driveletter aan toevoegen

 

Hoe moet ik dit doen?

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites


Volgens mij kun je je HD alleen lezen als ie in de Topfield zit met een speciaal programma en dan terugzetten naar je PC met de seriele aansluiting.

Probleem met PC is dat de TF HD geen PC structuur heeft.

Wellicht dat er een mogelijkheid is, maar standaard uit je Topfield is ie nu eenmaal NIET gepartitioneerd voor een PC en wordt dus niet herkent.

(Hardwarematig in de BIOS uiteraard wel, maar aangezien FDISK 'em niet heeft geactiveerd kan de PC er vervolgens niks mee.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ozzo, bedankt voor je reactie. Als ik de berichten van andere Topfield-gebruikers lees, zoals deze dan is het wel degelijk mogelijk om een Hd op je pc uit te lezen, als ik het goed begrepen heb kan TFGET deze TF-disk wel uitlezen. Maar bij mij lukt dat niet en inderdaad blijf ik steken op de partitie van de 2e HD. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

cheers

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoeft echt niet in Windows een driveletter aan te geven en hoeft ook niet in Windows die HDD te zien. TFget vind die HDD zelf. Blader door de Topfield topics en je vindt het antwoord.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

gorilla king, volgens mij staat op deze site hoe ea moet met de bijbehorende software:

http://topfield.abock.de/

 

suc6

 

renzie

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties en aanmoedigingen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Hoe het in theorie moest heb ik (vanzelfsprekend) al enige tijd zitten bestuderen op de verschillende postings van sat4all, abock, board.topfield.de. etc.

In eerste instantie heb ik ook geprobeerd om Tfget te gebruiken en trouwens ook andere progs zoals dvrtop en Tfgui. Ik wist dat het filesysteem van de Toppie totaal anders was dan de windows-based. Het gekke was dat deze progs allen de TF-disk niet 'zagen' om een of andere vage reden en dus dacht ik dat de TF-disk toch niet zichtbaar genoeg was, vandaar dat ik de kant op ging van partitie en zo, je moet wat.

Inmiddels heb ik de TF-disk na hem enige tijd in de Toppie gehad te hebben, weer teruggeplaatst in de pc om het nog eens te proberen (het je laat je niet los, he...).

Nu ging het ineens bij alle progs wel! en daar ben ik natuurlijk erg blij mee <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Het is mij nog niet helemaal duidelijk waarom het de eerste keer niet goed ging, maar ik weet in ieder geval dat het kan en hoe het moet.

Hoe dan ook, weer wat geleerd, nu gauw een hele grote harddisk kopen!

 

Iedereen thanx <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...