Ga naar inhoud


Handleiding voor omzetten opnames naar DVD+R (AC3)


snopper

Aanbevolen berichten

@Allemaal

 

ik ben al wat langer aktief op het duitse board en ben ook al langer bezig met het omzetten van opnames naar een DVD+R

 

Ik heb hier ook wel eens wat gepost daarover.

 

Aangezien ik zeker vanuit Duitsland vele vragen heb gekregen mbt dit omzetten naar DVD+R, heb ik besloten een soort stap voor stap handleiding te maken. op dit moment is deze al op zijn duits te krijgen. De nederlandse versie (en engelse) volgen deze week.

 

ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

 

Voorlopig hier de handleiding

 

Ik zal ook proberen van hier uit de software te hosten die niet meer zo vaak te krijgen is (zoals Spruceup). Ik had natuurlijk graag berichten gehad zodat de site verder kan groeien. (even een berichtje naar snopper@gmx.net )

 

Verder hoop ik informatie te krijgen over de verdraagzaamheid van standalone spelers met DVD+R of -R en hoe deze gebrand zijn. Een soort kompabiliteits informatie dus.

 

Snopper

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Al is het in het duits, bedankt voor de Info <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

(er zit op je site in de link ..klick... een typo, is zeker kick)

Wavefield T90 - Vu+ Ultimo 4K / Dreambox 920 / Edision mio 4k / Atlas HD100 / Amiko 4K Combo / DM8000 / en nog een paar

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor de goede rekties, MAAR ik ben natuurlijk wel afhankelijk ook van jullie input zeker met die van welke DVD player welke schijven neemt.

 

Ik ben ook bezig nu de site te vertalen naar NL en Engels. Zodra deze in de lucht is zal ik wel weer een bericht achter laten.

 

Aan het aantal hits te zien, merk ik dat er een behoorlijke belangstelling is voor het geheel dus ik hoop dat jullie mij dan ook van waardevolle informatie blijven voorzien.

 

Als er iemand info heeft over het maken van VCD of SVCD dan zal ik deze natuurlijk ook graag posten.

 

Snopper

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snopper,

 

allereerst complimenten voor het delen van al je ervaringen, ik heb er tot nu toe veel aan gehad. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Voor wat betreft je verzoek om reakties is het mij niet helemaal duidelijk voor welk onderdeel je deze reacties wilt: is dit voor het TF-rippen of voor het dvd-branden?

Als het gaat om het rippen, vraag ik me af of je niet te moeilijk doet bij het verkrijgen van een film met ac3. Ik heb je handleiding gelezen en zelf naar aanleiding van die handleiding wat gespeeld en volgens mij kan het rippen van een ac3-track ook anders en misschien iets simpeler. (misschien is dit allemaal een inkopper maar we doen ons best....)

Zo zou ik een film met de Toppie met Dolby-geluid opnemen en deze dan met DVR-topa rippen. In deze software kun je namelijk ook demultiplexen naar mpeg en krijg je dus ook hetzelfde audio m2v en video mpv bestand. De audio is dan een ac3. Ik heb dsjar niet kunnen proberen omdat ik die java-engine van Sun niet heb kunnen vinden, misschien is het dus zo dat je meer kunt doen met dsjar.

 

Over het DVD-authoren kan ik niet al te veel zeggen aangezien ik geen DVD-burner heb. Waarschijnlijk heb je deze site al ruimschoots bestudeerd. deze dus Overigens komen we met dit DVD en zo aardig in de buurt van het forum DVD, DIVX, VCD en SVCD en ik ga er dan ook vanuit dat je deze al bekeken hebt.

 

Hopelijk heb je hier toch nog iets aan... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

cheers

 

Gorilla King

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Gorilla King

 

Dank je wel voor de positieve bijdrage. Als je sinds 05 feb op mijn site bent geweest, zie je alweer dat er een gedaanteverwissling heeft voorgedaan.

Ik probeer zo volledig mogelijk te zijn. Bevat mij dus met HD inbouw in wisselsystemen rippen, demuxen en met DVD schrijven.

 

Het is echter niet mijn bedoeling probelemen te behandelen zoals mijn tweede tuner doet het niet enzovoort. m.a.w. Problemen met de bediening, hardware, ontvangst enz. Daarvoor is Sat4all het beste geschikt. Ik ga door waar anderen ophouden.

 

Je bemerking dat er ook een AC3 toon in de demux staat is korrekt, MAAR:

als je opname niet het AC3 signaal als default heeft dan krijg je ook geen AC3 in het adiospoor maar dat wat als default is angegeven. DS-jar kan dit echter wel herkennen en spuugt zoveel toonsporen uit als het vindt. ook zijn er gebruikers die DVD-Maestro gebruiken en deze kan in tegenstelling tot Spruceup wel meerdere toon sporen inbinden in de DVD. Ik zal dit fenomeen ook beschrijven bij de volgende website update.

 

De genoemde site is natuurlijk bekent <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> en is eerst maar eens een must voor al diegenen die een DVD-brander hebben. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Ook werk ik aan een kompabiliteits lijst. Als jij echter SVCD of VCD maakt dan kan je natuurlijk graag je ervaring mededelen.

 

Daarom probeer ik een site te maken die zoveel mogelijk de problemen van A t/m Z behandelt.

 

Snopper

 

 

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...