Ga naar inhoud


pace 610 hangt vast


mr|repel

Aanbevolen berichten

allow allemaal

 

Kep een pace610 met amon4.4 maar hij reageerd niet meer op de afstandsbediening en geeft niet eens beeld ( zoekt wel thuisfrequentie ). Dit heb ik al eens eerder gehad maar met stekker eruit en erin ( een pauze van een paar min ) werkte hij weer. Helaas dit keer niet :-( , weet iemand wat ik hieraan kan doen ?

 

greetz

 

Mr|Repel

Greetz

 

Mr|Repel

 

There are 10 kinds of people in the world

Those who understand binairy and those who don't

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Mijn 610 heeft ook wel eens kuren, weliswaar zelden zo erg dat hij niet meer op de ab reageert. Dan verschijnt wel de blauwe titelbox van het kanaal onderin het scherm, maar daarna een zwart beeld (meestal ook BVN, soms werken sommige zenders wel, maar loopt hij vervolgens vast bij het schakelen naar een ander boeket). Merkwaardigerwijs gebeurt dit vaak als hij van de netspanning is gehaald en weer opnieuw is opgestart.

Dit heeft niets met de amon cam of met de file te maken, in originele staat en met een originele C+ kaart had hij die kuren ook. Was voor mij aanleiding om in deze hobby te duiken...

Vaak werkt hij pas weer goed na 5 a 6 keer reset. Probeer gewoon eens een keer of 10 stekker uit/in, of als hij weer op de ab reageert het bekende reset commando.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke deze uitleg had ik nodig en mijn vermoeden is dan ook juist ,weer eens de slechte condensators in de voeding heb pas die van sat4aller Paultje onder handen genomen en er kwamen er 15 slechte uit.

 

Al de condensators in de voeding controleren en eventueel vervangen en het probleem zal wel opgelost zijn.

 

Steek er wel goeie in van 105° kan ook daar zeker geen kwaad.

 

Ps dat veelvuldig opstarten zal alleen maar verergeren door die condensators.

 

Succes van koostronics. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

de problemen komen me inderdaad heel bekend voor en koostronics heeft inderdaad heel wat operatief moeten verwijderen/verwisselen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

de pace loopt ondertussen nog steeds als een tierelier (staat iedere dag te urenlang te spelen bij onze tweede tv) en ik ben er zeker van dat ik er nog maanden (zoniet jàren) plezier van zal hebben <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

@ koostronics: het kaartje is goed aangekomen en werkt perfect <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn pace heeft ook last van "hangen". Ligt dit nu werkelijk aan de condensators of komt het door attacks van anal-. Om welke condensators gaat het? alleen de voeding of de hele print?

grtz

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Koostronics: De elco's van een DSR610 zijn eigenlijk vrij goed... Deze gaan bijna nooit kapot. Van de 100 die ik er tegen kom zitten er misschien twee bij die defect zijn.... (meestal bovenkant ingeklapt).

 

Wat de DSR 610 wel als kwaal heeft in het symulcrypt probleem... Dit wil zeggen, wanneer een boeket met twee coderingssystemen wordt uitgezonden dat de demultiplexer problemen heeft met het selecteren van de juiste codering voor communicatie richting CAM...

 

Dit resulteert bij de 610 in: Op veel zenders zwart beeld, soms wil Ned1-2-3 het nog wel doen...

 

Oplossing: Zet alle SECA-only gecodeerde kanalen in de skip en sorteer de lijst zodat alle IRDETO kanalen in een lijst staan..

 

Het vastlopen: Komt dit sporadisch voor dan wordt dat veroorzaakt door C+. Het gebeurd wel eens dat de SY-stream wegvalt waardoor de microprocessor vast loopt.

Komt dit regelmatig voor (dagelijks of meerdere keren per dag) dan heeft waarschijnlijk de flash memory het begeven. Vervang deze of zet er een goede blower op een die een gebed...)

 

Suc6

 

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt allemaal voor de reakties , mn pace doet het nu weer ( zonder iets eraan te doen . . . ) en blijf hopen dat ie het blijft doen. @koostronics , dit bleef hij ook doen als de cam erin zat

 

restten met de AB ????? hoe dat dan ?

 

greetingz

 

Mr|Repel

Greetz

 

Mr|Repel

 

There are 10 kinds of people in the world

Those who understand binairy and those who don't

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

mensuh mensuh, het kan ook een hitte probleem zijn. Heb ik ook eens gehad bij een in-een-kast-weggemoffelde Pace501DVR met Amon 4.4 cam. Het is algemeen bekend dat deze gemodificeerde cam een hoop hitte genereerd, helemaal als je een goldcard gebruikt (ja, je leest het goed...). Wat ik de mensen aanraad is een koeler op de cam plaatsen.

De uitleg en foto betreft die voor de Nokia's maar 12V kan je extern ook wel aansluiten met een adaptertje ofzo, het principe blijft hetzelfde ...

 

mzl,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

@ Murdock

Jouw analyse lijkt me zeer waarschijnlijk, want de opstartproblemen begonnen bij mij rond de tijd dat C+ SECA (en dus simulcrypt) introduceerde, daarvoor nooit een probleem gehad met opstarten (wel met vastlopen).

Jouw remedie helpt helaas niet.

Wat volgens mij wel helpt:

Bij opnieuw opstarten druk je tijdens het zoeken naar kanalen (draaiend streepje) een aantal malen op de groene toets totdat je een boeket zonder encryptie hebt (en op OK). De 610 start op dat boeket normaal op. Ga daarna naar boeket 1 (NL zenders) en hij werk zonder problemen (althans voor zover ik heb kunnen waarnemen).

Misschien wat omslachtig, maar nog altijd beter dan 10 x vergeefs proberen te starten...

Tull

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...